Radiotalasne intervencije - uklanjanje mladeža, bradavica i izraslina na koži

Ako tražite način za uklanjanje mladeža, bradavica, keratoza ili bilo koje druge benigne izrasline na koži, onda izaberite savremenu hiruršku tehniku radio-talasima. Ovaj metod je jedan od najpopularnijih jer daje ODLIČNE rezultate, kratko traje, bezbedan je, bezbolan (jer se obavlja uz lokalni anestetik u obliku kreme) i kožu ostavlja BEZ ožiljaka (u zavisnosti od tipa kože i starosti pacijenta moguće je da ostanu mali tragovi na koži, ali se to može sanirati laserom)!

radiotalasne-intervencije-uklanjanje-mladeza
Radiotalasna hirurgija je izuzetno sofisticirana, savremena hirurška tehnika za uklanjanje benignih promena na koži i zato je preporučuju lekari specijalisti dermatologije u poliklinici “Diva”.
Tehnika radio-talasa ima najširu upotrebu u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji, jer je upravo u ovim granama medicine najbitnije dobiti što finiji i skoro neprimetan ožiljak.

Čemu sve služi radiotalasna hirurgija?

Uklanjanje mladeža

Mladeži, naevusi, su najčešće nakupine pigmentnih ćelija. Boja mladeža može biti od svetlo do tamnokestenjaste, a s vremenom mogu promeniti oblik, boju i veličinu.
 

Uklanjanje SVIH vrsta bradavica i keratoza

Bradavice – verrucae, su kožne promene virusnog porekla. Najčešće se javljaju na rukama, licu, vratu, ispod pazuha, a mogu i na leđima ili stomaku. S obzirom na to da su virusnog porekla rasejavaju se s jednog dela na drugi, recimo sa vrata na lice ili u regiju pazuha, a mogu se preneti i osobama u okruženju, pa se otklanjanje bradavica preporučuje kako bi se sprečilo njihovo širenje.
 
Keratoze su bradavičaste promene na koži, koje oblikom i bojom mogu podsećati na mladeže.
radiotalasna-hirurgija-poliklinika-diva

Radio-talasi imaju visoku frekvenciju od 3,8MHz, koja minimalno traumatizuje tkivo, tako da sa uspehom mogu zameniti skalpel u svim hirurškim granama.

Uklanjanje fibroma, granuloma i dermatofibroma

Fibromi su benigne izrasline na koži, a najčešće se javljaju u srednjem i starijem dobu. Mogu biti posledica genetike, hormonskog disbalansa, gojaznosti ili hronične iritacije. Nalaze se se iznad ravni kože, izgledaju kao čvorovi i često su u boji kože.
 
Granulomi su upalne reakcije kože.
 
Dermatofibrom je čvrst i ograničen čvor u koži i najčešće nastaje kao reakcija zbog traume vezivnog tkiva, odnosno nakon ujeda insekta, uboda iglom ili češanjem. Može biti statičan ili pokretan, nije bolan i retko spontano nestaje.
 

Odstranjivanje ateroma, siringoma i ksantelazmi

Aterom je lojna cista, odnosno čvor na koži ispunjen lojnim sadržajem. Poznatiji je pod nazivom masno tkivo.
 
Siringom je benigni tumor, a nastaje od ekrinih znojnih žlezda.
 
Ksantelazma se javlja u uglu očnih kapaka, u unutrašnjem delu oka i meka je na dodir.
uklanjanje-mladeza-radiotalasima-diva-poliklinika

Sve promene, osim virusnih bradavica, koje su uklonjene sa kože u poliklinici “Diva” OBAVEZNO se šalju na histopatološki pregled.

Zašto je radiotalasna hirurgija odličan izbor za uklanjanje mladeža, bradavica i izraslina na koži?

Radiotalasna metoda je:
 • beskrvna,
 • kratko traje, SAMO 20 do 30 sekundi,
 • bezbolna (tokom procedure se koristi lokalni anestetik u obliku kreme),
 • bezbedna i
 • toliko sofisticirana da pacijenti nemaju osećaj da se podvrgavaju hirurškoj intervenciji,

što je od značaja za smanjenje stresa i osećaj komfora pacijenta.

A uz to, prednosti radiotalasa su minimalna trauma okolnog tkiva što je presudno za:

 • lakše,
 • bolje i
 • brže zarastanje rana,
 • a rezultat su skoro neprimetni ožiljci.

Radio-talasi imaju visoku frekvenciju od 3,8MHz, koja minimalno traumatizuje tkivo, tako da sa uspehom mogu zameniti skalpel u skoro svim hirurškim granama! Ova tehnika ima široku upotrebu u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji, jer je upravo u ovim granama medicine bitno dobiti što finiji i skoro neprimetan ožiljak.

Sve promene, osim virusnih bradavica, koje su uklonjene sa kože u poliklinici “Diva” OBAVEZNO se šalju na histopatološki pregled tako da se kod nas sprovodi trostruka kontrola dijagnoze:

 1. klinički pregled plastičnog hirurga,
 2. dermoskopija Mole Max aparatom i
 3. histopatološki pregled od strane patologa u cilju maksimalne bezbednosti pacijenta.

Pregled izraslina na koži pre intervencije radio-talasima – dermoskopija

S obzirom na to da bradavice, mladeži i drugi izraštaji na koži mogu biti potencijalna žarišta malignih tumora, izuzetno je bitna preoperativna dijagnostika koja, pored kliničkog pregleda, OBAVEZNO uključuje i kompjuterizovanu dermatoskopiju na Mole Max aparatu, što je presudno za isključivanje maligniteta.

Patohistološki pregled

Patohistološki pregled podrazumeva pregled promene na koži pod mikroskopom od strane patologa.

Savet lekara specijaliste u vezi sa izraslinama na koži:

Veoma je važno pravovremeno postaviti dijagnozu i sprovesti lečenje. Zato je potrebno sve mladeže i druge promene na koži redovno kontrolisati!

Leave a Reply