Pratite nas na

Radiotalasna hirurgija - uklanjanje mladeža, bradavica i izraslina na koži

Radiotalasna hirurgija je idelna metoda za uklanjanje izraslina na koži. Ako tražite način za uklanjanje mladeža, bradavica, keratoza ili bilo koje druge benigne izrasline na koži, onda izaberite savremenu hiruršku tehniku radio-talasima. Ovaj metod je jedan od najpopularnijih jer daje ODLIČNE rezultate, kratko traje, bezbedan je, bezbolan (jer se obavlja uz lokalni anestetik u obliku kreme) i kožu ostavlja BEZ ožiljaka (u zavisnosti od tipa kože i starosti pacijenta moguće je da ostanu mali tragovi na koži, ali se to može sanirati laserom)!

radiotalasne-intervencije-uklanjanje-mladeza
Radiotalasna hirurgija je izuzetno sofisticirana, savremena hirurška tehnika za uklanjanje benignih promena na koži i zato je preporučuju lekari specijalisti dermatologije u poliklinici “Diva”.
Tehnika radio-talasa ima najširu upotrebu u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji, jer je upravo u ovim granama medicine najbitnije dobiti što finiji i skoro neprimetan ožiljak.

Čemu sve služi radiotalasna hirurgija?

Uklanjanje mladeža

Mladeži, naevusi, su najčešće nakupine pigmentnih ćelija. Boja mladeža može biti od svetlo do tamnokestenjaste, a s vremenom mogu promeniti oblik, boju i veličinu.
 

Uklanjanje SVIH vrsta bradavica i keratoza

Bradavice – verrucae, su kožne promene virusnog porekla. Najčešće se javljaju na rukama, licu, vratu, ispod pazuha, a mogu i na leđima ili stomaku. S obzirom na to da su virusnog porekla rasejavaju se s jednog dela na drugi, recimo sa vrata na lice ili u regiju pazuha, a mogu se preneti i osobama u okruženju, pa se otklanjanje bradavica preporučuje kako bi se sprečilo njihovo širenje.
 
Keratoze su bradavičaste promene na koži, koje oblikom i bojom mogu podsećati na mladeže.
radiotalasna-hirurgija-poliklinika-diva

Radio-talasi imaju visoku frekvenciju od 3,8MHz, koja minimalno traumatizuje tkivo, tako da sa uspehom mogu zameniti skalpel u svim hirurškim granama.

Uklanjanje fibroma, granuloma i dermatofibroma

Fibromi su benigne izrasline na koži, a najčešće se javljaju u srednjem i starijem dobu. Mogu biti posledica genetike, hormonskog disbalansa, gojaznosti ili hronične iritacije. Nalaze se se iznad ravni kože, izgledaju kao čvorovi i često su u boji kože.
 
Granulomi su upalne reakcije kože.
 
Dermatofibrom je čvrst i ograničen čvor u koži i najčešće nastaje kao reakcija zbog traume vezivnog tkiva, odnosno nakon ujeda insekta, uboda iglom ili češanjem. Može biti statičan ili pokretan, nije bolan i retko spontano nestaje.
 

Odstranjivanje ateroma, siringoma i ksantelazmi

Aterom je lojna cista, odnosno čvor na koži ispunjen lojnim sadržajem. Poznatiji je pod nazivom masno tkivo.
 
Siringom je benigni tumor, a nastaje od ekrinih znojnih žlezda.
 
Ksantelazma se javlja u uglu očnih kapaka, u unutrašnjem delu oka i meka je na dodir.
uklanjanje-mladeza-radiotalasima-diva-poliklinika

Sve promene, osim virusnih bradavica, koje su uklonjene sa kože u poliklinici “Diva” OBAVEZNO se šalju na histopatološki pregled.

Zašto je radiotalasna hirurgija odličan izbor za uklanjanje mladeža, bradavica i izraslina na koži?

Radiotalasna metoda je:
 • beskrvna,
 • kratko traje, SAMO 20 do 30 sekundi,
 • bezbolna (tokom procedure se koristi lokalni anestetik u obliku kreme),
 • bezbedna i
 • toliko sofisticirana da pacijenti nemaju osećaj da se podvrgavaju hirurškoj intervenciji,

što je od značaja za smanjenje stresa i osećaj komfora pacijenta.

A uz to, prednosti radiotalasa su minimalna trauma okolnog tkiva što je presudno za:

 • lakše,
 • bolje i
 • brže zarastanje rana,
 • a rezultat su skoro neprimetni ožiljci.

Radio-talasi imaju visoku frekvenciju od 3,8MHz, koja minimalno traumatizuje tkivo, tako da sa uspehom mogu zameniti skalpel u skoro svim hirurškim granama! Ova tehnika ima široku upotrebu u plastičnoj hirurgiji i dermatohirurgiji, jer je upravo u ovim granama medicine bitno dobiti što finiji i skoro neprimetan ožiljak.

Sve promene, osim virusnih bradavica, koje su uklonjene sa kože u poliklinici “Diva” OBAVEZNO se šalju na histopatološki pregled tako da se kod nas sprovodi trostruka kontrola dijagnoze:

 1. klinički pregled plastičnog hirurga,
 2. dermoskopija Mole Max aparatom i
 3. histopatološki pregled od strane patologa u cilju maksimalne bezbednosti pacijenta.

Pregled izraslina na koži pre intervencije radio-talasima – dermoskopija

S obzirom na to da bradavice, mladeži i drugi izraštaji na koži mogu biti potencijalna žarišta malignih tumora, izuzetno je bitna preoperativna dijagnostika koja, pored kliničkog pregleda, OBAVEZNO uključuje i kompjuterizovanu dermatoskopiju na Mole Max aparatu, što je presudno za isključivanje maligniteta.

Patohistološki pregled nakon radiotalasne hirurgije

Patohistološki pregled podrazumeva pregled promene na koži pod mikroskopom od strane patologa.

Savet lekara specijaliste u vezi sa izraslinama na koži:

Veoma je važno pravovremeno postaviti dijagnozu i sprovesti lečenje. Zato je potrebno sve mladeže i druge promene na koži redovno kontrolisati!

Related Posts

Leave a Reply