Lifting lica hijaluronom

Hijaluronski fileri su zaista magični štapić za podmlađivanje u rukama iskusnih stručnjaka. Lifting lica hijaluronom je efikasan i bezbedan tretman kojim se mogu postići rezultati slični hirurškom liftingu. Ovom procedurom nadoknađujemo volumen kože i potkožnog tkiva koji se gubi u procesu starenja. Aplikacija hijaluronskih filera u precizno definisanim zonama za rezultat ima zatezanje kože i vraćanje mladalačkih kontura lica.

lifting-lica-hijaluronom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic
U mladosti lice ima dobro definisane konture sa istaknutim jagodicama, oblom bradom i dobro oblikovanom donjom vilicom. Takav izgled je poznat pod nazivom trougao mladosti.

U procesu starenja dolazi do narušavanja tog odnosa.

Lice dobija izgled obrnutog trougla zbog opuštanja kože i formiranja tzv. “ visećih obraza”.

Razlog tome je što se u procesu starenja smanjuje volumen potkožnog masnog tkiva.

Ujedno koža se istanjuje i smanjuje se procenat kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

trougao-mladosti-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd-lifting-lica-hijaluronom
Trougao mladosti                                                                         Obrnuti trougao
diva za sajt (15)

Nehirurški lifting lica hijaluronom

Kasnije, najčešće već posle 45. godine dolazi do tanjenja kostiju lica, kao i slabljenja mišića i ligamenata, a kao rezultat toga koža postaje suva, tanka i opuštena. 
 
Lifting lica hijaluronom se postiže upravo nadoknadom volumena u specifičnim zonama koje podižu i zatežu kožu kompletnog lica, što vraća mladolik izgled. A rezultat je prirodan izgled.
 
Ova procedura je adekvatna za blagu opuštenost kože i kada se žele naglasiti konture lica.
 
Nadoknada volume hijaluronskim filerima dovodi do dugotrajnog lifting efekta i poboljšanja tonusa lica.
 
Da bi se dobio efekat kompletnog liftinga lica potrebno je tretirati više regija istovremeno. To se radi hijaluronskim filerima različite gustine kako bi se postigao što bolji rezultat.

Lifting lica hijaluronom – tehnika sa piksel kanilom

Optimalna tehnika za ovaj tretman je pixel kanila, jer se kroz nekoliko uboda može pristupiti i oblikovati značajna površina. Stručni tim poliklinike DIVA ovu tehiku primenjuje više od 12 godina i jedini smo edukacioni centar za ovu proceduru.
Svi svetski edukatori za premijum brendove hiljaluronskih filera u poslednje tri godine koriste isključivo tehniku pixel kanile.
 

Lifting lica hijaluronom u 8 tačaka (8-point lift)

Najveće iznenađenje u stručnim krugovima došlo je od strane dr Mauricio De Maio – koji je autor liftinga hijaluronom u 8 tačaka tehnikom oštre igle, kada je napravio veliki zaokret u načinu svog rada. Sada insistira isključivo na korišćenju značajno bezbednije tehnike aplikacije hijalurona kanilom.
Vodeći edukatori iz Londona Dr Tapan Patel i Raj Acquilla takođe, u poslednje 3 godine insistiraju na korišćenju tehnike kanile bez obzira da li se radi lice, vrat, dekolte ili šake.  Svi oni su do sada preferirali i zastupali lifting u 8 tačaka tehnikom sa oštrim iglicama, što se sada evidentno smatra prevaziđenim.
Svi navedeni edukatori i iskusni doktori na klinikama širom sveta su u potpunosti prešli na tehniku pixel kanile shvatajući u dugogodišnjem kliničkom radu sve njene prednosti.

Prednosti piksel kanile u liftingu lica hijaluronom

 1. Procedura je bezbedna.
 2. Komfornija je za pacijenta zbog smanjenog broja uboda u odnosu na tehniku oštrom iglicom. Kroz jednu ubodnu tačku kanilom se može tretirati veća površina.
 3. Postiže se prirodniji efekat liftinga lica zbog pravilnijeg raspoređivanja hijalurona u tkivu.
 4. Rizik od komplikacija je sveden na minimum.
 5. Sprečava se ubrizgavanje hijalurona u krvni sud što se može desiti korišćenjem tehnike oštre iglice i dovesti do ozbiljnih komplikacija.
 6. Kanila je iskusnom doktoru kao lični GPS jer daje preciznu informaciju u kom sloju se vrši aplikacija hijalurona. 
lifting-lica-hijaluronom-diva-poliklinika-dr-bogdanovic

Lifting lica hijaluronom pre i posle – iskustva

podmladjivanje-hijaluronom-iskustva-pre-poliklinika-divapodmladjivanje-hijaluronom-iskustva-posle-poliklinika-diva

„Za lifting lica hijaluronom sam se odlučila jer još nisam spremna za invanzivne zahvate, a čula sam i da je oporavak nakon ove procedure kratak, što mi je bilo važno zbog posla. Zakazala sam u petak, a već za vikend se nisu videli tragovi procedure.

Ceo tretman je trajao oko 45 minuta. Prvi rezultati su bili vidljivi odmah, koža se vidno podigla i zategla, a borice se smanjile. Nakon procedure mi je doktorka rekla koje kreme da koristim kako bi efekti duže trajali te da ne vežbam 24 časa i isto toliko ne izlažem kožu suncu. Nakon nedelju dana primetila sam da je koža hidrirana, elastičnija i zdravija.“

zatezanje-lica-hijaluronskim-filerima-poliklinika-diva

Kako se postiže lifting lica hijaluronom? Kako izgleda procedura?

Na BESPLATNIM konsultacijama, lekar specijalista donosi odluku o tome koje regije će se tretirati hijaluronom kako bi se postigao lifting efekat na licu. Kao i koja količina filera će biti upotrebljena. Uz to, za različite regije na licu bira i filere različite gustine.

Ovo je sve individualno i zavisi od mnogobrojnih faktora, a neki od njih su godine pacijenta, tip i stanje kože, genetika i način života.

Pre same procedure se koža temeljno čisti i uklanja se sva šminka.

Procedura počinje nanošenjem anestetika u obliku kreme. Time se postiže da je procedura komforna za pacijenta.

Kada počne da deluje, nakon 20 minuta, pristupa se ubrizgavanju hijalurona u određene regije.

Koliko traje procedura?

U proseku oko 1 sat.

Ko obavlja proceduru u poliklinici Diva?

Isključivo lekari specijalisti sa višedecenijskim iskustvom

Koje hijaluronske filere koriste lekari specijalisti u poliklinici Diva?

U Poliklinici Diva koristimo isključivo hijaluronske filere vodećeg svetskog brenda koji su zvanično registrovani u Srbiji. Oni su izuzetne čistoće, a molekul hijalurona je samo 1% različit od našeg prirodnog, te ga organizam ne prepoznaje kao strano telo.

Kada se vide efekti liftinga lica hijaluronskim filerima?

Prvi efekat je vidljiv odmah nakon tretmana i poboljšava se u naredne 3 nedelje.

Koliko traju rezultati procedure lifting lica hijaluronom?

Efekat traje oko 12 meseci (što zavisi od tipa kože i regije koja se tretira, kao i od genetike i hormonskog statusa).

Ukoliko se žele održavati efekti ove procedure, preporuka je da se tretman hijaluronom ponavlja jednom godišnje.

Koje regije se tretiraju hijaluronskim filerima kako bi se dobio kompletan lifting?

1. Dodavanje volumena u predeo jagodica

 • Da bismo postigli efekat liftinga kompletnog lica, neophodno je tretirati više regija istovremeno dodavanjem volumena u srednji deo obraza i u regiju jagodica. Na ovaj način postiže se istovremeno i lifting i mladolik izraz.

2. Korekcija nazolabijalnih i marionetskih bora

 • Zatim se radi korekcija nazolabijalnih i marionetskih bora uz podizanje spuštenih uglova usana. Na taj način se koriguje opuštenost obraza i regije oko usana.

3. Oblikovanje brade i donje vilice

 • U završnoj fazi pristupamo konturisanju brade i popravljanju definicije donje vilice.
 • Nekada je zbog harmonizacije celokupnog izgleda lica potrebno uraditi i popunjavanje slepoočne regije, ali to mnogo zavisi od konfiguracije lica.
Hijaluronski fileri nam omogućavaju postizanje lifting efekta čime se dobija potpuna transformacija lica koja se po rezultatu može porediti sa hirurškim liftingom.

Kakvi su rezultati ove procedure?

Pored toga što je koža hidrirana, meka i glatka sa manje bora:

 • jagodice su definisane i podignute, a obrazi jedri,
 • nazolabijalne i marionetske bore su popunjene, a uglovi usana podignuti,
 • brada i vilica su definisane,
 • celo lice je zategnutije.

Ko je kandidat za lifting lica hijaluronom?

Kada je došlo do blagog opuštanja kože, ako su se produbili podočnjaci, a nazolabijalne bore izražene, ukoliko obrazi i jagodice nisu više puni kao ranije tada je je dobar izbor lifting lica hijaluronom.
 

Ko nije kandidat za ovu proceduru?

Međutim, ako je došlo do većeg opuštanja kože koje se manifestuje viškom kože tada su neke od drugih procedura koje su na raspolaganju u poliklinici Diva bolji izbor.

Koje procedure za lifting lica su još dostupne u poliklinici Diva kada je došlo do većeg opuštanja kože?

U slučaju kože koja je vidno opuštena, jedna od ove 3 procedure će biti predlog lekara specijaliste:

1. Morfeus 8

Nehirurški lifting lica NOVOM Morfeus 8 frakcionisanom radiotalasnom tehnologijom na prirodan način dovodi do podmlađene, jedre i zategnute kože.

2. 3D mezoniti

Inovativna tehnika za neoperativno zatezanje lica – 3D mezoniti je inovativni sistem postavljanja elastičnih niti u sve nivoe kože i u svim pravcima.

3. Cog niti

Lifting lica bez operacije moguć je i pomoću Cog niti – biorazgradive niti koje se postavljaju pod kožu i dovode do njenog zatezanja.

morfeus-8-nehirurski-lifting-koze-radiotalasni-poliklinika-diva
procedura sa hijaluronskim filerima tehnika sa pixel kanilom u poliklinici Diva dr Bogdanović za nazolabijalne bore

Koliko mililitara hijalurona je potrebno za lifting lica?

Količina koja je potrebna da bi se postigao lifting efekat je individualna i određuje je lekar specijalista na BESPLATNOM konsultativnom pregledu.
 
Obično je minimalno potrebno 4 mililitra hijaluronskih filera.
 

Da li su hijaluronski fileri dobar izbor za lice?

Hijaluronski fileri se koriste u estetskom hirurgiji da bi se poboljšali hidriranost i volumen kože. Oni sadrže hijaluron – prirodnu supstancu prisutnu u ljudskoj koži koja joj daje elastičnost i mekoću. To su sterilni gelovi koji nisu trajni već su biorazgradivi i visoko usklađeni sa našim tkivom
 
Njima se može poboljšati izgled kože, služe za popunjavanje bora i preoblikovanje oblika lica. Uz to, mogu se koristiti i za povećanje usana, oblikovanje jagodica, konturiranje brade, uklanjanje podočnjaka, ali i za podmlađivanje vrata, dekoltea i šaka.
 
Zbog dugotrajnosti rezultata, pored toga što vraćaju mladalački izgled, služe i za njegovo održavanje, odnosno odlaganje znakova starenja.
 

A šta je hijaluron?

Hijaluron je vrsta složenog šećera koji se stvara u ljudskom organizmu. Obavlja različite funkcije u telu, a kada je reč o koži hidrira je, čini elastičnom, mekom i glatkom.
 

Koje hijaluronske filere koriste lekari specijalisti u poliklinici Diva?

U Poliklinici Diva koristimo isključivo hijaluronske filere vodećeg svetskog brenda koji su zvanično registrovani u Srbiji. Oni su izuzetne čistoće, a molekul hijalurona je samo 1% različit od našeg prirodnog, te ga organizam ne prepoznaje kao strano telo.

Nega lica posle hijalurona

Nega lica nakon procedure liftinga lica hijaluronskim filerima ima za cilj da efekti duže traju.

U prva dva dana neophodno je upotrebljavati isključivo preparate koje je preporučio lekar specijalista. Posle toga se može nastaviti sa uobičajenom negom lica.

Ako se pojavi otok mogu se koristiti hladne obloge. Iako se to izuzetno retko dešava nakon tehnike sa pixel kanilom, ukoliko se pojave modrice, mogu se upotrebljavati preparati sa arnikom koji ih saniraju.

Kako bi se produžio efekat hijaluronskih filera i postigli što bolji rezultati važna je adekvatna nega između dva tretmana. Zato se preporučuje korišćenje vitaminskih i hidratantnih krema. Na taj način se održava vlažnost kože i pravi zaštitni površinski sloj.

Ujedno, jedan od saveta lekara je da se lice hidrira skinboosterima, jer se tako duže održavaju rezultati hijaluronskih filera.

Lifting lica hijaluronom cena:

Cena hijaluronskih filera u poliklinici Diva, u kojoj koristimo proveren i svetski poznat brend, za 1ml je 250 evra u dinarskoj protivvrednosti i uključuje posebnu tehniku sa pixel kanilom. Za cenu uklanjanja podočnjaka hijaluronom pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru liftinga lica hijaluronom u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure liftinga lica hijaluronskim filerima u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA dr Bogdanović Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA dr Bogdanović Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Milica Ranitović – Kruščić

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 28 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dr Bogdanović 1991. godine osniva ordinaciju DIVA koja 1993. godine prerasta u medicinsku ustanovu Polikliniku DIVA.

Leave a Reply