Uklanjanje lojne ciste - komforno i samo jednom intervencijom

Otklanjanje lojnih cisti (ateroma) veličine do 7 ili 8 mm vrši se radio-talasima samo jednom intervencijom u trajanju od 20 do 40 sekundi bezbolno (koristi se anestetik u obliku kreme) i sa skoro neprimetnim ožiljkom.

hijaluronski-fileri-popunjavanje-usana-poliklinika-diva
Ateromi ili epidermalne ciste nastaju zapušenjem lojnih žlezda. S obzirom na to da su lojne žlezde ekskretorne žlezde, ako im se zapuši izvodni kanal one se ne prazne. Tada im se povećava volumen i pojavljuju se u obliku beličastih loptastih ispupčenja na koži.
 
Da bi se postigao dugoročni rezultat poželjno je izvaditi celu žlezdu sa kapsulom. Najčešće su lokalizovani na licu, vratu i leđima, ali se mogu pojavljivati i po telu.
 
 

Kako ukloniti lojnu cistu?

 
Otklanjanje lojnih cisti (ateroma) veličine do 7 ili 8 mm vrši se radio-talasima samo jednom intervencijom. Ona traje od 20 do 40 sekundi, bezbolna je (koristi se lokalni anestetik u obliku kreme) i ostaje jedva primetan ožiljak.
 
Ako se radi o većim ateromima neophodna je klasična hirurška ekscizija u lokalnoj anesteziji.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply