Pratite nas na

Ožiljci od akni - rešite problem uz pomoć lasera!

Oni koji su imali ili imaju problem sa aknama znaju da one mogu ostaviti ozbiljan problem na koži – ožiljke. Ožiljci od akni, naročito kada se nalaze na licu, utiču na smanjenje samopouzdanja. Ne dozvolite da na sliku koju imate o sebi utiču ožiljci od akni, jer ih je moguće lečiti pomoću 4D Combo lasera!

uklanjanje-oziljaka-od-akni-poliklinika-diva-dr-bogdanovic
Akne (ili bubuljice) zahtevaju dugotrajno lečenje, a ako ono nije preduzeto na vreme i ako nije korišćena adekvatna metoda lečenja, tada se formiraju ožiljci od akni!
 

Uklanjanje ožiljaka od akni laserom iskustva – pre i posle

oziljci-od-akni-lasersko-uklanjanje-iskustva-pre-poliklinika-diva          oziljci-od-akni-lasersko-uklanjanje-iskustva-posle-poliklinika-diva

Ukoliko se akne ne leče na vreme, uz stručnu pomoć, formiraju se ožiljci od akni.

Ožiljci od akni – kako nastaju?

Ožiljci su fibrozno tkivo – gusto vezivno tkivo (sastoji se gotovo isključivo od kolagenih vlakana) koje zamenjuje normalnu strukturu kože uništenu bolešću ili povredom pa se u većini slučajeva manifestuje kao zadebljalo tkivo; mogu biti i posledica oštećenja tkiva te dolazi do njegovog gubitka.
 
Zato postoje 2 vrste ožiljaka od akni:
 1. ožiljci iznad nivoa kože (keloidi i hipertrofični ožiljci nastaju stvaranjem veće količine kolagena čime se stvaraju fibrozne mase i oni su ružičasti, glatki i čvrsti. S vremenom se smanjuju, ali ne nestaju, a može postojati i nasledna sklonost ka ovakvim ožiljcima),
 2. ožiljci ispod nivoa kože (gubitak tkiva – atrofija – ova vrsta ožiljaka se češće javlja).

Kakav će ožiljak od akni ostati na koži zavisi od toga koliko dugo je trajalo oštećenje tkiva, kakva je genetska predispozicija, kao i od toga koliko je jak upalni proces.

laser-za-oziljke-od-akni-iskustva-pre-poliklinika-diva          laser-za-oziljke-od-akni-iskustva-posle-poliklinika-diva

Ožiljci od akni se mogu uklanjati na nekoliko načina, ali koji je najefikasniji?

Naravno, odlično bi bilo sprečiti nastanak ožiljaka od akni, odnosno lečiti akne na vreme. Ipak, ako se ožiljak pojavi, tada je potrebno posebnu pažnju posvetiti njegovom uklanjanju.

Koji su sve načini za uklanjanje ožiljaka od akni?

Preparati i kreme za uklanjanje ožiljaka od akni

Veliki broj različitih preparata i krema moguće je naći na domaćem tržištu, za koje se navodi da uklanjaju ožiljke; međutim, iskustvo pokazuje da njihovi rezultati nisu zadovoljavajući.

Tretmani za uklanjanje ožiljaka od akni

S druge strane, postoje i različiti tretmani i medicinske procedure koji manje ili više uspešno saniraju ožiljke od akni:

 • hemijski pilinzi
 • glikolna kiselina
 • tretman hijaluronskom kiselinom•
 • dermoabrazija
 • mikrodermoabrazija
 • tretmani dermorolerima
 • laserski tretman

A koji tretman efikasno uklanja ožiljke od akni?

U poliklinici “Diva” rade lekari specijalisti dermatologije sa više od dve decenije iskustva koji su u praksi potvrdili da je frakcionisana laserska tehnologija donela značajnu promenu kada je reč o uklanjanju svih vrsta ožiljaka, pa tako i ožiljaka od akni, ali i ožiljaka koji su se pojavili nakon povrede i postoperativnih ožiljaka.

oziljci-od-akni-pre-lasera-iskustva-poliklinika-diva          oziljci-od-akni-posle-lasera-iskustva-poliklinika-diva

U poliklinici Diva dr Bogdanović, lekari specijalisti za lečenje akni na raspolaganju imaju čak 3 lasera.

Frakcionisana tehnologija snažan efekat sa kratkim periodom oporavka od 24 do 48 sati (što zavisi od tipa kože, zdravstvenog stanja i godina pacijenta).

4D Combo laser – Frakcionisani Er:Yag – Nd Yag laser

Frakcionisani Er:Yag – Nd Yag laser je uspešno premostio neadekvatnu efikasnost neablativnih lasera i dug oporavak posle tretmana hirurškim laserima. Frakcionisani 4D Combo laser je objedinio komfor neablativnih i efekat hirurških lasera.

Tretman ovim laserom je:

 • sigurna i
 • minimalno invazivna procedura za skidanje ožiljaka od akni.

S obzirom na to da svetlosni zrak 4D Combo lasera ima protivupalno i regenerativno dejstvo, to je izuzetno efikasna i bezbedna terapija za uklanjanje ožiljaka od akni.

uklanjanje-oziljaka-od-akni-poliklinika-diva-cena

Koji laser će lekari specijalisti u poliklinici Diva koristiti za uklanjanje akni, odlučuju na konsultacijama koje su besplatne.

Evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da se odlučite za uklanjanje ožiljaka od akni 4D Combo laserom:

 • potrebno je od 2 do 4 tretmana za efikasan tretman ožiljaka od akni (što zavisi od tipa kože i mesta na kojem se ožiljci od akni nalaze),
 • nakon tretmana je veoma brz oporavak i vrlo brzo nastavljate svoje redovne aktivnosti,
 • posle tretmana koža je blago crvena (crvenilo prolazi za 10 do 12 sati),
 • tretman je komforan,
 • tretman 4D Combo laserom dovodi do poboljšanja kvaliteta kože,
 • procedura traje oko 20 minuta. 

Ožiljke od akni moguće je uspešno lečiti uz pomoć Frakcionisanog Er: Yag-Nd Yag lasera – 4D Combo lasera!

 

Ako ste se do sada pitali kako da uspešno tretirate ožiljke od akni, odgovor je laserski tretman! Javite se na brojeve telefona: 011 334 21 31 ili 063 338 334, zakažite BESPLATAN pregled, a lekari specijalisti dermatologije poliklinike “Diva” ponudiće vam adekvatan tretman za lečenje ožiljaka od akni.

Vaša poliklinika “Diva”

Pogledajte proceduru

POLIKLINIKA DIVA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon: 011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply