O nama - Poliklinika Diva dr Bogdanović – pionir radiotalasne i laserske hirurgije na našim prostorima

Poliklinika Diva dr Bogdanović se već više od 3 decenije bavi radiotalasnom i laserskom hirurgijom i prva ih je uvela na naše prostore. Dr Bogdanović, sa stručnim timom od 9 lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije brine o zdravlju i lepotu kože svojih pacijenata kojima su na raspolaganju savremeni dermatološki i hirurški laseri nove generacije i procedure koje u ponudi imaju i poznate svetske klinike. Stručni tim poliklinike Diva dr Bogdanović, stručnim usavršavanjem i kombinovanjem vrhunskih lasera postižu zavidne rezultate u dijagnostici, lečenju i podmlađivanju kože bez obzira na složenost problema.

poliklinika-diva-dr-bogdanovic-istorijat-pionir-radiotalasne-i-laserske-hirurgije-na-nasim-prostorima

Diva dr Bogdanović postoji više od tri decenije, tačnije od 1991. godine. Tada je, prvo kao estetski centar, osnovana od strane dr Svetlane Bogdanović, estetskog hirurga. A potom 1993. godine prerasta u Poliklinika Diva dr Bogdanović – medicinsku ustanovu i svoju delatnost proširuje na tri specijalnosti:

 1. plastičnu hirurgiju,
 2. dermatologiju i
 3. fizikalnu medicinu.

Već tada je započet i rad sa CO2 hirurškim laserima.

1995. godine dr Bogdanović prva u našoj zemlji, ali i regionu, na velika vrata uvodi radiotalasnu hirurgiju za uklanjanje svih promena na koži i novine u laserskoj dermatologiji – dermatološke i hirurške lasere, kao i antiage i estetske procedure po svetskim standardima.

Diva Poliklinika – posetite naše lekare specijaliste na 3 adrese u Beogradu

Tri decenije brinemo o Vašoj koži i za to vreme smo poslovanje Poliklinike Diva iz Kosovske 34, u Starom gradu, proširili na još dve lokacije u Beogradu kako bi naši brojni pacijenti svoje medicinske ili antiage procedure mogli da obave u najkraćem mogućem roku, kvalitetno, bez čekanja i redova!

U novembru 2018. godine u Njegoševoj 19a, na Vračaru, u blizini hotela Hilton otvoren je Dermatološki centar Diva estetic dr Bogdanović. A novu ustanovu DIVA dermatološku ordinaciju otvaramo na Novom Beogradu 12. novembra 2020. godine u Bulevaru Zorana Đinđića 125d, preko puta novog Merkatora.

Danas, medicinsku ustanovu Diva poliklinika možete posetiti na dobro poznatim adresama:

• DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska 34 – Stari Grad
• DIVA Slavija, Vračar – Njegoševa 19a
• DIVA Novi Beograd – Bulevar Zorana Đinđića 125d.

Poliklinika Diva – mesto gde se susreću znanje, stručnost, zdravlje i lepota kože

Sada već višedecenijski uspeh i prepoznatljivost poliklinike Diva u čitavom regionu, proizašao je iz kodeksa koje smo postavili na samom početku svog profesionalnog rada. Postulati i temelji kojih smo se pridržavali u svakodnevnoj praksi i od kojih nismo odstupali za sve ove godine postojanja su:

 • stručnost i znanje,
 • odgovoran i doktorski pristup,
 • kontinuirano učenje i usavršavanje,
 • timski rad lekara specijalista, kao i
 • primena najnovijih terapijskih procedura i vrhunskih tehnologija u službi zdravlja i lepote.

Zdravlje Vaše kože , Vaše zadovoljstvo, veće samopouzdanje i osmeh na licu naš su imperativ i ono što želimo da postignemo u poliklinici Diva!

Tim poliklinike DIVA dr Bogdanović na koji smo posebno ponosni

Dr Bogdanović je u poliklinici Diva okupila tim lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije koji u svakom trenutku zajednički rade na tome da pacijentima pruže:

 • kvalitetne i savremene medicinske tehnike i negu,
 • estetske i antiaging procedure po svetskim standardima, kao i
 • vrhunske dermatološke i medicinske lasere.

Od samog nastanka, Poliklinike Diva neguje se timski rad na koji smo posebno ponosni.

Naš stručni tim broji 9 lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije, a njihova odlična međusobna saradnja obezbeđuje da svaki pacijent, u najkraćem roku dobije odgovarajući tretman i ono što je njegovoj koži neophodno, bilo da je reč o medicinskoj ili estetskoj proceduri.

Šta znači individualan pristup svakom pacijentu?

Da univerzalna i opšta rešenja ne funkcionišu podjednako dobro za svaku kožu pokazala je naša dugogodišnja praksa pa zato naglasak stavljamo na celovit i individualan pristup svakom pacijentu.

Od vrhunskih procedura za poboljšanje kvaliteta kože delotvornija je samo njihova kombinacija. Adekvatnu proceduru ili njihovu kombinaciju kreiraju naši specijalisti dermatologije i estetske hirurgije u zavisnosti od potreba kože.

Zašto je Diva sinonim za kvalitet duže od tri decenije?

Ugled i ime Diva poliklinike gradili su, kroz tri decenije njenog postojanja, pre svega:

 • profesionalno i odgovorno vođenje u kojem je bezbednost onih koji nam ukazuju poverenje uvek bila na prvom mestu,
 • prihvatanje i uvođenje inovacija,
 • znanje i stručnost,
 • veliko iskustvo brojnog tima koji se kontinuirano usavršava i na domaćim i na međunarodnim kongresima i seminarima.
 • upotreba samo vrhunske tehnologije čija je efikasnost i bezbednost potvrđena brojnim kliničkim studijama.

Po čemu se poliklinika Diva izdvaja od drugih

Ono što polikliniku Diva dr Bogdanović kao medicinsku ustanovu izdvaja od drugih su:

 • Besplatne konsultacije da bi svi mogli da dobiju stručan savet za potrebno lečenje ili uklanjanje promena sa kože kao i predlog antaging programa prilagođenog uzrastu pacijenta i stanju kože.
 • Individualan i celovit pristup koži i lica i tela u njenom podmlađivanju i rešavanju brojnih izazova sa kojima se suočava.
 • Prijatno okruženje za naše pacijente u kojem mogu podeliti sa lekarima specijalistima svoje brige i nedoumice i uputiti nas u svoja očekivanja i želje kada je o lečenju ili antiage procedurama reč.
 • Aktivna komunikacija sa pacijentima, edukacija, pravljenje strategija.
 • Partnerski odnos sa onima koji su nam ukazali poverenje i obratili nam se za stručnu pomoć jer imamo isti cilj.

Poliklinika Diva – edukacioni centar za hijaluronske filere od 2010. godine

 • Dr Svetlana Bogdanović je od 2010. godine predavač i edukator za hijaluronske filere, a poliklinika Diva je već 12 godina jedini edukacioni centar u regionu za tehniku aplikacije hijurona sa Pixel kanilom!
 • Diva poliklinika je kao medicinska ustanova tokom godina postojanja održala ogroman broj advanced edukacija i bila domaćin mnogobrojnih internacionalnih edukacija za hijaluronske filere, antiage procedure i lasere!
 • Ugostili smo više desetina izuzetnih stručnjaka i međunarodnih predavača iz oblasti antiaginga i estetske medicine. A od kojih smo, i mi i naše brojne kolege, imali čast, privilegiju i zadovoljstvo da učimo, a kasnije i primenjujemo neke od najnaprednijih tehnika aplikacije hijalurona.

Bezbednost pacijenata i doktorski pristup podmlađivanju u Diva poliklinici

Poliklinika Diva dr Bogdanović neguje doktorski pristup podmlađivanju uz spoj vrhunske tehnologije i rad sa isključivo i samo kvalitetnim sertifikovanim materijalima.

Jer bezbednost naših pacijenata koji nam ukazuju poverenje nam je UVEK na prvom mestu!

Besplatne konsultacije u Divi

Besplatne konsultacije u poliklinici Diva dr Bogdanović su nešto što se u našem radu podrazumeva. Upravo one su prilika da se sa pacijentom bolje upoznamo, razmenimo informacije, popričamo o izazovu koji je pred nama, damo svoje stručno mišljenje i zajedno sa pacijentom donesemo odluku o optimalnom lečenju ili proceduri, ili kombinaciji procedura koja će dati najbolji mogući rezultat.

Mera i ukus su ono po čemu je Diva dr Bogdanović prepoznatljiva

Kontinuirano usavršavanje i stalno učenje naših lekara specijalista učinilo je da naše stečeno znanje uvek bude u službi zdrave, lepe i podmlađene kože. Stručni tim poliklinike Diva u radu vodi stav da su ukus i mera u estetskoj medicini od presudnog značaja za svež i prirodan izgled.

Iskustvo kaže da je “malo nekad sasvim dovoljno” i to vrlo uspešno primenjujemo u svom svakodnevnom radu jer vreme je vidljivih, a nevidljivih promena koje elegantno i suptilno ističu vašu prirodnu lepotu lica i daju podmlađen i osvežen izgled.

Savremene medicinske i estetske procedure na jednom mestu u Divi dr Bogdanović

Poliklinika Diva medicinska je ustanova sa tradicijom dugom više od tri decenije, a specijalizovana je za:

 • radiotalasnu hirurgiju,
 • dermatološke lasere i
 • antiaging procedure.

Radiotalasna hirurgija

Radiotalasnu hirurgiju je prva u regionu uvela dr Bogdanović još daleke 1995. godine jer je izuzetno komforna za uklanjanje svih benignih promena na koži. U Divi možete obaviti procedure kao što su:

 • uklanjanje mladeža,
 • skidanje bradavica,
 • uklanjanje fibroma, papiloma, kondiloma, ksantelazmi, angioma, lojnih cisti…

U svakom trenutku u našoj poliklinici moguće je zakazati i uraditi dermatološki pregled kože i dermoskopski pregled mladeža.

Dermatološki i medicinski laseri za podmlađivanje kože u Diva poliklinici

Dr Bogdanović je pre skoro 30 godina lasere vizionarski prepoznala kao temelj na kojem će se graditi budućnost antiage i estetske medicine. Brojnim kliničkim studijama dokazano je da se kvalitet i volumen kože najbolje popravlja i održava medicinskim laserima, kao i da su oni veoma delotvorne i prirodne antiage procedure.

Vaša koža iz tretmana u tretman postaje biološki mlađa od Vas jer laseri konstatno stimulišu stvaranje novih potpornih mrežica od kolagena i elastina sto joj daje novu čvrstinu i jedrinu.

S obzirom na to da su baza antiaginga, da popravljaju volumen lica i dovode do lifting efekta, u poliklinici Diva dr Bogdanović očekuju vas neki od dokazano najkvalitetnijih i veoma delotvornih medicinskih lasera, kao što su:

 • Novi Nano laser Q switch Alma Q sa odmah vidljivim efektima u zatezanju kože i poboljšanju tena potpuno bezbolan i nema ograničenja ni za osunčanu kožu.
 • Twin light laser – za regeneraciju kože i uklanjanje bora.
 • 4D Combo laser – posebno preporučljiv za ublažavanje efekata starenja kože.
 • Morfeus 8 – za nehirurški lifting lica.
 • Morfeus 12 – specijalno dizajnirana tehnologija zatopljenje lokalizovanih masnih naslaga, anticelulit terapiju i zatezanje kože tela.

Pored gorenavedenih očekuju vas i naši vrlo efikasni diodni laseri za epilaciju – Lumenis Light Sheer i Lumenis Desire, kao i Frakcionisani laseri za uklanjanje akni i ožiljaka od akni, ali i oni namenjeni za uklanjanje kapilara, fleka, proširenih pora i hiperpigmentacije.

Efikasne antiage procedure za svež i mladolik izgled kože

Hijaluronski fileri, povećanje usana hijaluronom, mezoterapija, biorevitalizacija, skinboosteri – mezoterapijski i hijaluronski, PRP tretman, 3D mezoniti, COG niti, kao i neoperativni lifting kapaka – samo su neke od najtraženih i vaših omiljenih antiage procedura u Diva poliklinici.

Iz zdravstvenih i estetskih razloga, ali i zbog iskustva i znanja lekara koji rade u ovoj ustanovi, svoje poverenje nam je tokom godina rada ukazalo stotine hiljada pacijenata. To nam je veliki kompliment i podstrek da nastavimo sa usavršavanjem i redovnim uvođenjem najsavremenijih procedura u naše protokole.