Diva poliklinika > PROCEDURE > Hijaluronski fileri > Šta je hijaluron i zašto je dobar za našu kožu?

Šta je hijaluron i zašto je dobar za našu kožu?

Prirodan, a efektan, način za podmlađivanje oduvek je bio cilj kojem se teži. Zadržati svežinu i jedrinu kože, uz dovoljnu hidrataciju moguće je pomoću hijalurona. A kako hijaluron postiže sve to?

zasto-je-hijaluron-dobar-za-nasu-kozu-poliklinika-diva

Jedan od revolucionarnih pomaka u estetskoj medicini i dermokozmetici svakako je početak upotrebe hijalurona u svrhu podmlađivanja. A njegovi mnogobrojni benefiti za kožu doveli su toga da procedura postavljanja hijaluronskih filera postane jedna od veoma traženih na svetu.

Hijaluron je prirodni polisaharid – složeni šećer koji se stvara u ljudskom organizmu. U vezivnom tkivu ulazi u sastav sa elastinom i kolagenom, a u proseku se u organizmu odraslog čoveka nalazi oko 15 grama hijaluronau zglobovima, očima, koži i hrskavici. Kod mlađih osoba, čak oko 30% hijalurona koji se nalazi u telu prisutno je u koži.

Jedna od glavnih uloga hijalurona je da vezuje vodu, zadržavajući je poput sunđera u koži, te na taj način obezbeđuje čvrstinu u vezivnom tkivu, a kožu čini zategnutom i glatkom.

Već nakon 30. godine života količina hijaluronske kiseline u koži počinje da opada kao posledica resorpcije, pa ona gubi hidriranost i elastičnost. Taj proces moguće je usporiti pomoću hijaluronskih filera kojima se nadoknađuje potrošena hijaluronska kiselina u tkivu.

Sa ovom procedurom optimalno je krenuti kada se pojave prve borice, jer ih je u začetku lakše korigovati, čime se predupređuje njihovo produbljivanje.

strucni-tim-lekari-specijalisti-estetski-hirurg-dermatolog-besplatne-konsultacije-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Na besplatnom konsultativnom pregledu naši lekari specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom u radu proceniće da li je ova procedura adekvatna za tip i stanje kože, kao i kakvi se rezultati mogu očekivati.

Besplatne konsultacije za proceduru hijaluronski fileri  u Poliklinici Diva dr Bogdanović

BESPLATNU konsultaciju za proceduru hijaluronski fileri u Beogradu sa lekarima specijalistima dermatologije poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

Primena hijaluronskih filera u estetskoj medicini

Više je razloga za primenu hijalurona kada je reč o podmlađivanju:

  • omogućava oblikovanje usana i lica,
  • vraća svežinu i sjaj koži,
  • popunjava bore,
  • odličan je izbor za povećanje usana, koje zadržavaju prirodan osećaj,
  • izuzetan je za dubinsku hidrataciju tkiva (sposoban je da veže i do 500 molekula vode),
  • neutrališe štetne slobodne radikale,
  • održava tonus kože i obnavlja njen volumen,
  • podstiče sintezu kolagena,
  • procedura postavljanja hijaluronskih filera je izuzetno sigurna,
  • učvršćuje kožu i čini je elastičnom,
  • a rezultati su vidljivi odmah po proceduri i dugotrajni su.

Zbog svega navedenog hijaluron predstavlja idealnu anti aging proceduru.

hijaluronski-fileri-kako-izgleda-procedura-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Kako izgleda procedura postavljanja hijaluronskih filera u poliklinici “Diva”?

U poliklinici “Diva” ova procedura je izuzetno komforna za pacijenta jer se prvo nanosi anestetik u obliku kreme, a zatim se koristi savremena tehnika aplikacije tupom kanilom. Ova revolucionarna tehnika našim iskusnim i edukovanim lekarima specijalistima estetske hirurgije i dermatologije omogućava da bez rizika po oštećenje krvnih sudova obave zahvat.

Nakon procedure nije potreban oporavak.

Uz to, važno je naglasiti da se u poliklinici „Diva“ koriste isključivo kvalitetni i provereni preparati tri vodeća svetska brenda koji su zvanično registrovani u Srbiji.

Hijaluronski fileri – cena:

Cena hijaluronskih filera u poliklinici Diva, u kojoj koristimo proveren i svetski poznat brend, za 1ml je 250 evra u dinarskoj protivvrednosti i uključuje posebnu tehniku sa tupom kanilom. Za cenu uklanjanja podočnjaka hijaluronom pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru hijaluronski fileri u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure aplikacije hijaluronskih filera u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

  • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
  • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
  • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Hristina Miladinović

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar