Šta je hijaluron i zašto je dobar za našu kožu?

Prirodan, a efektan, način za podmlađivanje oduvek je bio cilj kojem se teži. Zadržati svežinu i jedrinu kože, uz dovoljnu hidrataciju moguće je pomoću hijalurona. A kako hijaluron postiže sve to?

zasto-je-hijaluron-dobar-za-nasu-kozu-poliklinika-diva

Jedan od revolucionarnih pomaka u estetskoj medicini i dermokozmetici svakako je početak upotrebe hijalurona u svrhu podmlađivanja. A njegovi mnogobrojni benefiti za kožu doveli su toga da procedura postavljanja hijaluronskih filera postane jedna od veoma traženih na svetu.

Hijaluron je prirodni polisaharid – složeni šećer koji se stvara u ljudskom organizmu. U vezivnom tkivu ulazi u sastav sa elastinom i kolagenom, a u proseku se u organizmu odraslog čoveka nalazi oko 15 grama hijaluronau zglobovima, očima, koži i hrskavici. Kod mlađih osoba, čak oko 30% hijalurona koji se nalazi u telu prisutno je u koži.

Jedna od glavnih uloga hijalurona je da vezuje vodu, zadržavajući je poput sunđera u koži, te na taj način obezbeđuje čvrstinu u vezivnom tkivu, a kožu čini zategnutom i glatkom.

Već nakon 30. godine života količina hijaluronske kiseline u koži počinje da opada kao posledica resorpcije, pa ona gubi hidriranost i elastičnost. Taj proces moguće je usporiti pomoću hijaluronskih filera kojima se nadoknađuje potrošena hijaluronska kiselina u tkivu. Sa ovom procedurom optimalno je krenuti kada se pojave prve borice, jer ih je u začetku lakše korigovati, čime se predupređuje njihovo produbljivanje.

Primena hijaluronskih filera u estetskoj medicini

Više je razloga za primenu hijalurona kada je reč o podmlađivanju:

 • omogućava oblikovanje usana i lica,
 • vraća svežinu i sjaj koži,
 • popunjava bore,
 • odličan je izbor za povećanje usana, koje zadržavaju prirodan osećaj,
 • izuzetan je za dubinsku hidrataciju tkiva (sposoban je da veže i do 500 molekula vode),
 • neutrališe štetne slobodne radikale,
 • održava tonus kože i obnavlja njen volumen,
 • podstiče sintezu kolagena,
 • procedura postavljanja hijaluronskih filera je izuzetno sigurna,
 • učvršćuje kožu i čini je elastičnom,
 • a rezultati su vidljivi odmah po proceduri i dugotrajni su.

Zbog svega navedenog hijaluron predstavlja idealnu anti aging proceduru.

Kako izgleda procedura postavljanja hijaluronskih filera u poliklinici “Diva”?

U poliklinici “Diva” ova procedura je izuzetno komforna za pacijenta jer se prvo nanosi anestetik u obliku kreme, a zatim se koristi savremena tehnika pixel kanilom – tupom iglicom. Ova revolucionarna tehnika našim iskusnim i edukovanim lekarima specijalistima estetske hirurgije i dermatologije omogućava da bez rizika po oštećenje krvnih sudova obave zahvat. Nakon procedure nije potreban oporavak.

Uz to, važno je naglasiti da se u poliklinici „Diva“ koriste isključivo kvalitetni i provereni preparati tri vodeća svetska brenda koji su zvanično registrovani u Srbiji.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply