Pratite nas na

Epilacija lica laserom – uklanjanje dlačica sa lica u predelu nausnica, zulufa, brade

Svi imamo na licu tanane dlačice i to je sasvim uobičajeno. Ali šta raditi sa onim dlačicama na licu koje su vidljivije i samo nam smetaju? Epilacija lica laserom je sjajan izbor za dugotrajno, efektno i sigurno uklanjanje dlačica sa nausnica, zulufa, obrva i drugih delova lica bez neželjenih efekata do kojih dolazi tokom depilacije ili brijanja. I žene I muškarci su kandidati za lasersko uklanjanje dlačica sa lica, odnosno svako kome je dosta neželjenih dlačica na različitim regijama lica.

epilacija-lica-laserom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd

Kako deluje epilacija lica laserom?

Ova procedura uklanjanja dlačica u poliklinici Diva obavlja se pomoću 2 vrste lasera u zavisnosti od toga da li je potrebno ukloniti tamne ili svetle dlačice sa lica:
  1. jedan laser deluje na tamne dlačice tako što se laserski snop resorbuje od strane pigmenta folikule dlake – melanina i svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotu koja uništava folikule dlačica,
  2. dok je kod svetlih dlačica potrebno delovati na kapilare koji hrane dlaku, te na taj način sprečiti njen rast.

Ovo je minimalno invanzivna, sigurna procedura koja se brzo obavlja – u zavisnosti od dela lica na kojem se obavlja može trajati od oko petnaestak minuta do pola sata, a rezultati su dugotrajni.

Laserska epilacija lica iskustva – pre i posle

lasersko-uklanjanje-dlacica-sa-lica-iskustva-pre-poliklinika-diva          lasersko-uklanjanje-dlacica-sa-lica-iskustva-posle-poliklinika-diva

Laserska epilacija lica – koliko je procedura potrebno?

Lasersku epilaciju lica je potrebno ponoviti u proseku od 3 do 5 puta sa pauzama od 4 do 10 nedelja između tretmana kako bi se ispratio rast dlake, a dlačice bile eliminisane.

Koliko je kome tretmana potrebno zavisi od tipa kože, tipa i boje dlake, što se utvrđuje na BESPLATNOJ konsultaciji.

Ko obavlja epilaciju lica u poliklinici Diva?

U poliklinici Diva lasersku epilaciju lica obavljaju lekari specijalisti, sertifikovani za rad sa medicinskim laserima i višedecenijskim iskustvom.

Koje regije se rade kod žena kada je reč o epilaciji lica laserom?

Laserska epilacija lica kod žena se najčešće obavlja u predelu:

  • nausnica,
  • obraza,
  • brade i
  • zulufa.

uklanjanje-dlacica-sa-lica-laserom-iskustva-pre-poliklinika-diva          uklanjanje-dlacica-sa-lica-laserom-iskustva-posle-poliklinika-diva

Kod kojih regija na licu kod muškaraca se može raditi epilacija laserom?

Kada je reč o muškarcima, epilacija lica se najčešće radi u regiji:

  • donje linije brade,
  • brada,
  • zadnji deo vrata.

Kako se pripremiti za epilaciju lica laserom?

Kada se odlučite na lasersku epilaciju lica, nakon konsultacija sa lekarom specijalistom, dobićete uputstva kako da se pripremite za proceduru. Ona se odnose na:

1 Neizlaganje sunčevim zracima pre i posle uklanjanja dlačica sa lica laserom

Pre i posle procedure potrebno je izbegavati direktno izlaganje Suncu oko 6 nedelja. Ukoliko to ne možete da izbegnete, koristite kremu sa najvećim zaštitnim faktorom ili sačekajte zimski period da biste uradili proceduru.

2 Izbegavajte druge metode za uklanjanje dlačica sa lica

Kada se odlučite za epilaciju lica laserom nemojte je kombinovati sa drugim metodama poput elektrolize, čupanja dlačica ili depilacije, jer ćete tako uticati na rast dlake, a kako bi epilacija bila uspešna važno je da prođu najmanje 4 nedelje od poslednjeg tretiranja lica drugim navedenim metodama.

3 Brijanje dlačica pre epilacije lica

Ne preporučuje se, ali se preporučuje skraćivanje dlačica na oko 1mm i to se savetuje uraditi pre procedure.

4 Izbegavajte pilinge lica barem nedelju dana pre laserske epilacije lica

Ovi tretmani mogu iritirati kožu lica i zato ih preskočite pre epilacije.

epilacija-lica-laserom-iskustva-pre-poliklinika-diva          epilacija-lica-laserom-iskustva-posle-poliklinika-diva

Koja je cena epilacije lica laserom?

U zavisnosti od regije koja se radi cena epilacije se razlikuje, a sve cene možete pogledati OVDE. Ukoliko se odlučite za to da istovremeno radite više regija u poliklinici Diva se odobravaju specijalni POPUSTI.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply