Diva poliklinika > PROCEDURE > LASERSKA EPILACIJA FLEKE I KAPILARI > Epilacija lica laserom – uklanjanje dlačica sa lica u predelu nausnica, zulufa, brade

Epilacija lica laserom – uklanjanje dlačica sa lica u predelu nausnica, zulufa i brade

Uobičajeno je da na licu postoje tanane dlačice, ali postoje i one vidljive, tamnije i mogu da smetaju. Epilacija lica laserom je odličan izbor za dugoročno, efikasno i sigurno uklanjanje dlačica sa nausnica, zulufa, brade i drugih delova lica bez neželjenih efekata – iritacija tokom depilacije ili brijanja. Kandidati za lasersko uklanjanje dlačica su i žene i muškarci, odnosno oni kojima neželjene dlačice predstavljaju estetski problem.

epilacija-lica-laserom-beograd-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-uklanjanje-dlacica

Kako deluje epilacija lica laserom?

Ova procedura uklanjanja dlačica u poliklinici Diva obavlja se pomoću 2 vrste lasera koji mogu tretirati crne i smeđe dlačice. Laser deluje na tamne i smeđe dlačice tako što se laserski snop resorbuje od strane pigmenta folikule dlake – melanina i svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotu koja uništava folikule dlačica.
epilacija-lica-laserom-diva-poliklinika

Ovo je minimalno invanzivna, sigurna procedura koja se brzo obavlja – u zavisnosti od dela lica na kojem se obavlja može trajati oko 20 minuta, a efekti su dugoročni.

Koliko tretmana je potrebno za dugotrajno uklanjanje dlačica sa lica i kakvi se rezultati mogu očekivati, proceniće naši lekari specijalisti na besplatnom konsultativnom pregledu.
 

Besplatne konsultacije za uklanjanje dlačica laserom u Poliklinici Diva

BESPLATNU konsultaciju za uklanjanje dlačica sa lica laserom u Beogradu sa lekarima poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

Laserska epilacija lica – koliko je procedura potrebno?

Lasersku epilaciju lica je potrebno ponoviti oko 5 puta sa pauzama od 4 nedelje između tretmana kako bi se ispratio rast dlake, a dlačice bile ulonjene.

Koliko je kome tretmana potrebno zavisi od:

 • tipa kože,
 • tipa i boje dlake,
 • genetike i hormonskog statusa,

što se utvrđuje na BESPLATNOJ konsultaciji.

Laserska epilacija lica iskustva – pre i posle

lasersko-uklanjanje-dlacica-sa-lica-iskustva-pre-poliklinika-diva          lasersko-uklanjanje-dlacica-sa-lica-iskustva-posle-poliklinika-diva

uklanjanje-dlacica-sa-lica-laserom-iskustva-pre-poliklinika-diva          uklanjanje-dlacica-sa-lica-laserom-iskustva-posle-poliklinika-diva

 

Ko obavlja epilaciju lica u poliklinici Diva?

U poliklinici Diva lasersku epilaciju lica obavljaju lekari specijalisti, sertifikovani za rad sa medicinskim laserima i višedecenijskim iskustvom.

Koje regije se rade kod žena kada je reč o epilaciji lica laserom?

Laserska epilacija lica kod žena se obično obavlja u predelu:

 • nausnica,
 • obraza,
 • brade i
 • zulufa.

Koje regije se rade kod muškaraca kada je reč o epilaciji lica laserom?

Kada je reč o muškarcima, epilacija lica se obično radi u regiji:

 • jagodica,
 • donje linije brade,
 • zadnji deo vrata.

Kako se pripremiti za epilaciju lica laserom?

Nakon konsultacija sa lekarom specijalistom, dobijaju se uputstva na koji način se pripremiti za proceduru. Ona se odnose na:

1 Neizlaganje sunčevim zracima pre i posle uklanjanja dlačica sa lica laserom

Pre i posle procedure potrebno je izbegavati direktno izlaganje Suncu oko 3 do 4 nedelje. Ukoliko to nije moguće izbeći, preporuka je upotreba kreme sa zaštitnim faktorom SPF 50.

laserska-epilacija-lica-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd

2 Izbegavanje drugih metoda za uklanjanje dlačica sa lica

Savetuje se izbegavanje kombinovanja epilacije lica laserom sa drugim metodama poput elektrolize, čupanja dlačica ili depilacije, jer se tako utiče na rast dlake. Kako bi epilacija bila uspešna važno je da prođu najmanje 2 do 4 nedelje od poslednjeg tretiranja lica drugim navedenim metodama.

3 Brijanje dlačica pre epilacije lica

Kao priprema za epilaciju se preporučuje brijanje ili seckanje dlačica. Ne treba ih čupati iz korena depilacijom ili pincetom 2 do 4 nedelje pre tretmana. Na besplatnu konsultaciju je potrebno doći sa dlačicama dužine najmanje 1 mm da bi lekar mogao da vidi debljinu i boju dlake i odredi adekvatne parametre za tretman epilacije.

4 Izbegavanje pilinga lica barem nedelju dana pre laserske epilacije lica

Ovi tretmani mogu iritirati kožu lica i zato bi ih trebalo preskočiti pre epilacije.

Koja je cena epilacije lica laserom?

U zavisnosti od regije koja se radi cena epilacije se razlikuje, te se tako epilacija:

 • nausnica kreće se od 25 do 30 evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • brade od 40 do 60 evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • podbratka od 40 do 60 evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • zulufa od 40 do 60 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Kod muškaraca, takođe u zavisnosti od regije koja se tretira, cena epilacije

 • jagodica iznosi od 40 do 60 evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • vrat – prednji deo od 60 do 90 evra u  dinarskoj protivvrednosti,
 • vrat – ceo od 80 do 130 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Cena jednog tretmana laserske epilacije određuje se na BESPLATNOM pregledu koji možete zakazati pozivom na brojeve telefona:

011 32 42 841 ili 063 338 334.

Cene svih regija možete pronaći klikom na naš CENOVNIK. Ukoliko se istovremeno radi više regija, u poliklinici Diva odobravaju se specijalni POPUSTI.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatan pregled u vezi sa procedurom epilacija lica laserom u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled u vezi sa procedurom epilacija lica laserom u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Veliki broj, kako ženskih, tako i muških pacijenata posle epilacije medicinskim laserom izašli su vrlo zadovoljni iz naše klinike. 

 

Vaša „Poliklinika Diva”

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Vesna Marinković – Pješčić

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar