Diva poliklinika > PROCEDURE > MRŠAVLJENJE I ZATEZANJE KOŽE > Lasersko uklanjanje kapilara na nogama

Uklanjanje kapilara na nogama pomoću medicinskih lasera

Prošireni kapilari na nogama efikasno se mogu uklanjati ND:Yag laserom. Ova metoda za uklanjanje kapilara na nogama je efikasna i komforna, a u poliklinici Diva lekari specijalisti ovu terapiju obavljaju savremenim vaskularnim Nd:YAG laserom.

uklanjanje-kapilara-na-nogama-laserom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Koja je najsavremenija procedura za uklanjanje kapilara na nogama?

Uklanjanje kapilara na nogama u poliklinici Diva vrši se savremenom terapijom vaskularnim ND:YAG laserom koja je:
Nd:YAG laserom se mogu tretirati svi mali krvni sudovi prečnika od 0,5 do 2,5mm bez obzira na to da li su na licu, telu ili nogama, komforno i efikasno.
 
strucni-tim-lekari-specijalisti-estetska-hirurgija-dermatologija-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Naši lekari će na besplatnom konsultativnom pregledu proceniti da li je ova procedura adekvatna za tip i stanje kože, kao i kakvi se rezultati mogu očekivati.

Besplatne konsultacije za proceduru uklanjanje kapilara na nogama u Poliklinici Diva

BESPLATNU konsultaciju za proceduru uklanjanje kapilara na nogama u Beogradu sa lekarima poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 

Da li je terapija ispucalih kapilara na nogama ND:YAG laserom bezbedna?

Tokom ND:Yag tretmana laserski zrak deluje selektivno, odnosno tretira isključivo ispucale krvne sudove. Dok okolno tkivo ostaje nepromenjeno, a površina kože bez iritacije. Laserska terapija je, zbog odličnih rezultata koje daje, preciznosti i sofisticiranosti, veoma popularna metoda.
 
Lasersko uklanjanje kapilara na nogama je vrlo sigurna procedura jer visoka tehnologija lasera koji plasira monohromatski zrak, uz kontaktno hlađenje kože, selektivno zatvara krvne sudove bez iritacije okolnih struktura kože. Na taj način se brzo dobijaju odlični i dugoročni rezultati.
 
Tretmani su komforni zahvaljujući strogoj selektivnosti laserskog zraka koji tretira isključivo krvne sudove bez iritacije kože.
poliklinika-diva-mezolipoliza-mrsavljenje

Po kom principu ND:YAG laser uklanja popucale kapilare?

Laserski zrak talasne dužine 1064nm prolazi kroz kožu ne oštećujući je, a krvni sudovi ga resorbuju, što dovodi do njihove obliteracije procesom fototermokoagulacije. To znači da se svetlosna energija laserskog zraka pretvara u toplotnu, koja vrši koagualaciju krvnog suda, čime se postiže njegova dugoročna eliminacija.
 

Koji se kapilari uklanjaju ND:YAG laserom?

Indikacije za uklanjanje kapilara laserom:

Sve vrste kapilara na licu i telu:
 • teleangiektazije i spajder kompleksi na licu i telu,
 • kapilari i manji hemangiomi na licu i telu,
 • venulice i venski kapilari na licu i telu.

Važno je naglasiti da se obolele vene ne mogu lečiti ovim ND:Yag laserom, nego se za njihovo lečenje koriste specijalni – vaskularni, hirurški laseri ili klasična hirurška terapija.

Da li lasersko uklanjanje kapilara ima neželjene efekte?

Tretmani laserskog uklanjanja popucalih kapilara na nogama su komforni zahvaljujući strogoj selektivnosti laserskog zraka koji tretira isključivo krvne sudove bez iritacije kože (nekada posle tretmana postoji blago crvenilo i otok tretirane regije, koji se brzo povlače u sledećih nekoliko dana).

laserska-epilacija-uklanjanje-dlaka-poliklinika-diva

Koliko puta je potrebno uraditi laserski tretman kako bi se uklonili kapilari na nogama?

Tretman uklanjanja kapilara i venulica na licu, telu ili nogama radi se 3 puta s pauzama od 6 nedelja.

Koje su prednosti uklanjanja popucalih kapilara na nogama ND:YAG laserom?

Prednosti ND:YAG terapije u odnosu na dosadašnje su:

 • procedura je komforna i nema neželjenih efekata,
 • brza je i efikasna, a dovodi do rezultata posle tri tretmana (procenat efikasnosti zavisi od veličine i kvaliteta krvnih sudova genetike, uzrasta, hormonskog statusa i načina života svakog pojedinačno),
 • tretman traje oko 30 minuta i mogu se tretirati sve regije lica i tela osim regije očiju,
 • tretmanom se postiže prevencija daljeg proširivanja tretiranih krvnih sudova, redukcija broja proširenih kapilara već u prvom tretmanu i odličan estetski rezultat, jer se kapilari odstranjuju bez iritacije kože (retko je moguća pojava blagog crvenila koje se povlači u roku od 24 sata).

Da li postoje osobe koje ne treba da rade uklanjanje kapilara laserom?

Apsolutne kontraindikacije za laserski tretman uklanjanja ispucalih kapilara su:

 • maligna oboljenja kože,
 • oboljenja koja se stimulišu svetlom kao što su epilepsija i lupus (ali se kod lakših oblika može raditi laserski tretman, o čemu će odluku doneti lekar specijalista),
 • upotreba antikoagulantne terapije i koagulopatije (upotreba antikoagulantnih lekova),
 • trudnoća,
 • insuficijencija vene safene na nogama.

Relativne kontraindikacije za proceduru uklanjanja popucalih kapilara laserom su:

 • osunčana koža (potrebno je sačekati 3 nedelje od poslednjeg izlaganja suncu),
 • akutna infekcija kože ili herpes (neophodno je sačekati da infekcija prođe),
 • oštećena i suva koža u zoni koju je potrebno tretirati (u tom slučaju sačekati da se koža oporavi),
 • upotreba fotosenzitivnih lekova (kada se lekovi izbace iz upotrebe moguće je raditi laserske tretmane),
 • fragilni krvni sudovi kao kod dijabetesa i alkoholizma (terapija laserom se može raditi ako lekar specijalista proceni da je u pitanju blag oblik oboljenja).

Da li se, pored uklanjanja kapilara na nogama, laserom mogu tretirati i kapilari koji su posledica nekih oboljenja kože kao što su rosacea ili seboroični dermatitis?

Laser pomaže pri lečenju osnovnog oboljenja, kada je reč o rosacei i seboroičnom dermatitisu. Laserska terapija deluje antiinflamatorno na vaskularne strukture, pa se na taj način eliminiše crvenilo i perutanje kože, uz eliminaciju kapilara.

Uklanjanje kapilara na nogama – cena

U poliklinici Diva, cena za proceduru uklanjanja kapilara na nogama zavisi od veličine regije i kreće se od:

 • 150 – 250 evra (u dinarskoj protivrednosti).

Za cene drugih antiage procedura pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru uklanjanje kapilara na nogama u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za proceduru uklanjanje kapilara na nogama u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Hristina Miladinović

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar