Pratite nas na

4 načina za uklanjanje podočnjaka – hijaluronom, PRP terapijom, mezonitima i mezoterapijom - recept za odmoran i podmlađen izgled lica!

Da li i vaše lice izgleda umorno, neispavano i starije nego što jeste zbog upalih, tamnih ili ispupčenih podočnjaka poput kesica oko očiju? Ne brinite, jer efikasno rešenje za uklanjanje podočnjaka postoji, i to ne jedno, već ČAK 4!

uklanjanje-podocnjaka-4-nacina-poliklinika-diva

Jedan od uzroka pojave izraženih podočnjaka je gubitak masnog tkiva u gornjem delu obraza sa godinama koje prolaze, drugi je hroničan umor i nedovoljno sna, zatim tu su genetska predispozicija, loša ishrana, alergijske reakcije, pušenje, loša cirkulacija

Izraženi podočnjaci mogu se javiti nezavisno od godina, a kad postanu svakodnevica, često loše utiču na samopouzdanje, pa neki čak tvrde da im više smetaju na licu nego bore koje su se pojavile.

Razlog je jednostavan, zbog izraženih podočnjaka ljudi često izgledaju starije nego što u stvari jesu, a dešava se i da izgledaju kao da pate od neke bolesti.

U poliklinici Diva dr Bogdanović uklanjanje podočnjaka je moguće obaviti na ČAK 4 načina!

Da ste pre nekoliko godina pitali lekare kako ukloniti podočnjake, odgovorili bi vam da je jedini način hirurški zahvat. Međutim, danas više nije tako. Postoje efikasni načini da se nehirurškim putem uklone podočnjaci, te da efekat posle tretmana bude prirodan! Jedan od njih je uklanjanje podočnjaka hijaluronom.

Kako izgleda uklanjanje podočnjaka hijaluronom u poliklinici Diva?

U poliklinici „Diva“ se vrlo elegantno rešava problem sa podočnjacima. Lekari specijalisti u tu svrhu koriste posebno dizajnirane hijaluronske filere koji se aplikuju tehnikom piksel kanile bezbolno i bez hematoma i modrica.

Prednosti ovog načina korekcije podočnjaka:

 • procedura je bezbolna i komforna,
 • tretman kratko traje,
 • rezultat je prirodan izgled,
 • dovoljna je lokalna anestezija u obliku kreme,
 • perioda oporavka praktično nema.

uklanjanje-podocnjaka-hijaluronom-pre-poliklinika-diva-dr-bogdanovic          uklanjanje-podocnjaka-hijaluronom-posle-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Da li je uklanjanje podočnjaka hijaluronom prava procedura za mene?

U poliklinici „Diva“, nakon BESPLATNOG konsultativnog pregleda, lekar specijalista estetske hirurgije ili dermatologije pacijentu daje procenu da li su hijaluronski fileri pravo rešenje ili ih je potrebno kombinovati sa drugim tehnikama.

Koje su sve tehnike za korekciju podočnjaka na raspolaganju pacijentima poliklinike Diva?

U poliklinici „Diva“ postoji nekoliko tehnika kojima se rešava problem sa podočnjacima.

Dakle, definitivno postoji rešenje i za tamne i za udubljene podočnjake, baš kao i za ispupčene kesice oko očiju, odnosno problem sa podočnjacima se može rešiti adekvatnom kombinacijom ovih metoda:

 • ubrizgavanje hijalurona pomoću Pixel kanile (smanjuje umoran izgled lica i veličinu podočnjaka),
 • PRP tretman podočnjaka (koji daje odlične rezultate kod uklanjanja tamnih podočnjaka),
 • postavljanje mezoniti (koje pomažu da se koža zategne) i
 • mezoterapijski kokteli za izbeljivanje (najčešće se primenjuje kod tamnih podočnjaka).

Uklanjanje podočnjaka hijaluronom iskustva – pre i posle

hijaluron-za-korekciju-podocnjaka-iskustva-poliklinika-diva-pre          hijaluron-za-korekciju-podocnjaka-iskustva-poliklinika-diva-posle

Kada se uklone podočnjaci, lice dobija svežiji i odmorniji izgled.

1 Uklanjanje udubljenih podočnjaka hijaluronom

Hijaluronski fileri, posebno dizajnirani za korekciju podočnjaka, se aplikuju pomoću Pixel kanile što obezbeđuje bezbolnost i bezbednost procedure. Ovom tehnikom se smanjuje umoran izgled lica i koriguju udubljeni podočnjaci.

2 Uklanjanje tamnih podočnjaka PRP terapijom

Izbeljivanje tamnih podočnjaka se najbrže postiže PRP, odnosno plazma terapijom.

PRP je relativno nova metoda u antiagingu u kojoj se koristi centrifugirana plazma samog pacijenta koja u sebi sadrži faktore rasta, biostimulijaruće proteine i visoku koncentraciju vitamina C. Ovi elementi utiču na obnovu svih slojeva kože, povećavaju prokrvljenost i posvetljuju tamne podočnjake jer vitamin C ima snažan efekat izbeljivanja.

Rezultat je istovremena regeneracija, zatezanje kože, povećanje blistavosti i jedrine sa produženim efektom.

3 Uklanjanje ispupčenih podočnjaka pomoću 3D mezoniti

3D mezoniti su idealno i jedino moguće rešenje (osim hirurške korekcije) za kesice u zoni podočnjaka.

3D mezoniti su biorazgradive niti koje se posebnom tehnikom aplikuju pod kožu da se naprave potporne mrežice što učvršćuje kožu u zoni podočnjaka i dovodi do eliminacije kesica i zatezanja kože.

Efekat mezoniti u ovoj regiji je traje više od dve godine. Metoda je bezbolna (uz korišćenje anestetika u obliku kreme) i sa kratkim periodom oporavka.

4 Uklanjanje tamnih podočnjaka mezoterapijom

Revitacare mezoterapijski kokteli se takođe koriste za poboljšanje izgleda podočnjaka i kože oko očiju i njeno izbeljivanje po potrebi. Mogu se kombinovati sa svim ostalim procedurama za postizanje maksimalnih rezultata.

Mezoterapijskom tehnikom aplikuju se preparati koji predstavljaju kombinaciju hijalurona male molekulske gustine i esencijalnih amino kiselina. Ova tehnika daje savršene rezultate u revitalizaciji kože podočnjaka. Ona postaje osvežena, zategnuta i hidrirana.

Posebna kombinacija sastojaka dovodi do popunjavanja ekstracelularnog matriksa i regeneracije slojeva kože na granici epiderma i derma, sa efektom zatezanja i prosvetljenja kože.

Koja tehnika je idealna za mene?

U zavisnosti od toga o kakvim podočnjacima je reč, kao i od godina pacijenta, te tri procedure se nekada kombinuju, a nekada je samo jedna od navedenih dovoljna da bi rezultati bili izvrsni.

uklanjanje-podocnjaka-poliklinika-diva

 

U zavisnosti od vrste podočnjaka, godina pacijenta i tipa kože, lekari specijalisti odlučuju koja metoda će se koristiti ili koja kombinacija procedura.

Prednosti ovih metoda za uklanjanje podočnjaka su da:

 • ne ostaju ožiljci,
 • period oporavka je izuzetno kratak,
 • opšta anestezija je nepotrebna,
 • procedura kratko traje,
 • rezultat je prirodan izgled.

Nakon korekcije podočnjaka lice dobija odmorniji, jedriji i vedriji izgled, a neretko pacijenti primećuju i da izgledaju podmlađeno.

korekcija-podocnjaka-pre-poliklinika-diva          korekcija-podocnjaka-posle-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Uklanjanje podočnjaka hijaluronom – cena

Cena uklanjanja podočnjaka hijaluronskim filerima u poliklinici Diva, u kojoj koristimo proveren i svetski poznat brend Restylane, je 300 evra u dinarskoj protivvrednosti i uključuje posebnu tehniku sa pixel kanilom. Za cenu podmlađivanja hijaluronom pogledajte naš CENOVNIK.

U poliklinici „Diva“ konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na jedan od brojeva telefona: 011 32 42 841 ili 063 338 334 kako bismo Vam na pregledu rekli kakve rezultate možete da očekujete.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply