4 načina za korekciju podočnjaka – hijaluron, PRP terapija, mezoniti i mezoterapija - kako postići osvežen i podmlađen izgled lica!

Lice može da izgubi svežinu i da izgleda starije nego što jeste zbog promena u zoni donjih kapaka, bez obzira da li su podočnjaci tamni, upali ili ispupčeni poput kesica ispod očiju. Uklanjanje podočnjaka je moguće! Postoje procedure kojima se mogu korigovati nastale promene i to ne jedna nego ČAK 4!

uklanjanje-podocnjaka-hijaluronom-prp-tretman-mezoterapijom-mezonitima-4-nacina-poliklinika-diva

Izraženi podočnjaci mogu se javiti nezavisno od godina, a kad postanu svakodnevica razlog su što se pacijenti javljaju na pregled. Često čujemo izjave da im podočnjaci više smetaju na licu nego bore koje su se pojavile.

U poliklinici Diva dr Bogdanović uklanjanje podočnjaka je moguće obaviti na ČAK 4 načina!

Do pre 20 godina jedina opcija za korekciju podočnjaka je bila hirurška korekcija. Međutim, danas više nije tako. Postoje efikasni načini da se nehirurškim putem ublaže ili uklone podočnjaci, te da efekat posle tretmana bude prirodan! Jedan od njih je uklanjanje podočnjaka hijaluronom.

1 Uklanjanje udubljenih podočnjaka hijaluronom

Hijaluronski fileri, posebno dizajnirani za korekciju podočnjaka, aplikuju se pomoću Pixel kanile što obezbeđuje komfornost i efikasnost procedure. Ovom tehnikom se nadoknađuje volumen i koriguje udubljenje u zoni podočnjaka.

U poliklinici „Diva“ se pomoću hijaluronskih filera vrlo efikasno popunjava i koriguje regija podočnjaka. Rezultat ove procedure je među najefektnijim procedurama, jer se hijaluronom, u samo jednom tretmanu eliminiše umoran izgled.

Upravo zato se hijaluron i smatra eliksirom mladosti! Samo jednim tretanom postiže se izuzetan efekat podmlađivanja i otklanjanja umornog izgleda. Koži se vraćaju svežina, jedrina, tonus i zategnutost. Ukoliko se tretman redovno ponavlja usporava se proces starenja.

Kako izgleda uklanjanje podočnjaka hijaluronom u poliklinici Diva?

Naš stručni tim u tu svrhu koristi posebnu vrstu hijaluronskih filera koji su prilagođeni za aplikaciju u ovoj delikatnoj zoni. Treman je komforan, bez modrica i hematoma zahvaljujući tehnici Piksel kanile koja je zaštitni zna naše klinike. Više od 12 godina smo jedini edukacioni centar u regionu za ovu tehniku

Prednosti ovog načina korekcije podočnjaka:

 • procedura je bezbedna,
 • postiže se prirodniji efekat liftinga lica zbog pravilnijeg raspoređivanja hijalurona u tkivu,
 • komfornija je za pacijenta jer se samo dva uboda mogu korigovati podočnjaci i dodati volume u srednjji deo lica,
 • perioda oporavka praktično nema, te pacijenti izlaze sa naše klinike osveženi, podmlađeni i bez tragova intervencije,
 • nema modrica niti hematoma,
 • tretman kratko traje,
 • rezultat je prirodan izgled,
 • dovoljna je lokalna anestezija u obliku kreme,
 • ne postoji rizik od komplikacija koje se izuzetno često dešavaju ako se radi tehnikom oštre iglice,
 • i najvažnije je da se postiže maksimalno prirodan efekat zbog pravilnijeg raspoređivanja hijalurona u tkivu kada se on aplikuje kanilom.

Na fotografiji pacijentkinje koja se bavi manekenstvom odlično se vide rezltati ove procedure. Korekcija podočnjaka bila je presudna za njen posao kako bi se eliminisao umoran izgled.

uklanjanje-podocnjaka-hijaluronom-pre-poliklinika-diva-dr-bogdanovic          uklanjanje-podocnjaka-hijaluronom-posle-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Šta su razlozi nastanka podočnjaka?

Mladalački izgled lica karakteriše jedra vitalna i zategnuta koža oko očiju, bez prisustva podočnjaka ili sitnih bora. U procesu starenja prve promene se dešavaju upravo u regiji oko očiju. Razlog za to su specifičnosti građe ove zone:

 • koža kapaka je najtanja na telu oko svega oko 0.5 mm (za razliku recimo od kože na leđima, čija je debljina oko 5 mm),
 • smanjen procenat kolagena i elastina,
 • kapci po svojoj građi nemaju sloj potkožnog masnog tkiva,
 • pojačana mišićna aktivnost,
 • potporu kapcima daje površno masno tkivo i ligamenti gonjeg dela obraza.

Jedan od glavnih uzroka pojave udubljenih i izraženih podočnjaka je upravo istanjivanje potkožnog masnog tkiva u srednjoj zoni lica čime donji kapci gube potporu i podočnjaci se produbljuju, a mogu se širiti i na regiju obraza. Zatim tu su i genetska predispozicija, loša ishrana, alergijske reakcije, pušenje, loša cirkulacija…

Kada je uklanjanje podočnjaka hijaluronom optimalna procedura?

Popunjavanje podočnjaka hijaluronskim filerima je optimalna procedura kada postoji udubljenje u toj zoni nastalo topljenjem potpornog masnog tkiva. Nadoknadom volumena u takvim slučajevima se dobija izuzetan rezultat i otklanjaju tragovi godina i umora u samo jednoj proceduri.

Uklanjanje podočnjaka hijaluronom iskustva – pre i posle

hijaluron-za-korekciju-podocnjaka-iskustva-poliklinika-diva-pre          hijaluron-za-korekciju-podocnjaka-iskustva-poliklinika-diva-posle

Kada se uklone podočnjaci, lice dobija svežiji i mladolikiji izgled.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su dermalni fileri koji kao glavnu komponentu sadrže hijaluronsku kiselinu. S obzirom na to da je to prirodna supstanca, organizam je dobro prihvata i integriše bez neželjenih reakcija, što je veoma važno kada se radi delikatna zona oko očiju, posebno u regiji podočnjaka.

Ukoliko su podočnjaci jako udubljeni i šire se na obraz, nije dovoljno uraditi samo njihovu korekciju već se mora dodavati volumen u srednji deo lica.  Na ovaj način dobija se jača potpora donjeg kapka i bolji ukupan rezultat podmlađivanja. Sve je moguće obaviti u istoj proceduri, a zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, kroz samo jednu tačku se tretiraju obe zone.

Koje su sve tehnike za korekciju podočnjaka na raspolaganju pacijentima poliklinike Diva?

U poliklinici „Diva“ postoji nekoliko tehnika kojima se uspešno koriguje regija podočnjaka.

Dakle, postoji rešenje za različite vrste promena u regiji podočnjaka, koje se mogu rešiti jednom od ovih metoda ili njihovom adekvatnom kombinacijom u složenijim slučajevima:

 • kada su podočnjaci udubljeni optimalno rešenje je nadoknada volumena u toj zoni aplikacijom hijalurona pomoću Pixel kanile (nadoknađuje volumen u zoni podočnjaka),
 • kod tamnih i hiperpigmentisanih podočnjaka preporuka je PRP tretman podočnjaka (koji daje odlične rezultate kod uklanjanja hiperpigmentisanih podočnjaka),
 • ukoliko postoje već formirane kesice postavljanjem mezoniti dobijamo efekat eliminacije kesica uz zatezanje kože (pomažu da se koža zategne) i
 • za prosvetljavanje i izbeljivanje podočnjaka koristi se PRP tretman ili mezoterapijski kokteli za izbeljivanje (često se primenjuju za posvetljenje podočnjaka).

2 Uklanjanje tamnih podočnjaka PRP terapijom

Prosvetljenje podočnjaka se efikasno postiže PRP, odnosno plazma terapijom.

PRP je relativno nova metoda u antiagingu u kojoj se koristi centrifugirana plazma samog pacijenta koja u sebi sadrži faktore rasta, biostimulijaruće proteine i visoku koncentraciju vitamina C. Ovi elementi utiču na obnovu svih slojeva kože, povećavaju prokrvljenost i prosvetljuju podočnjake.

Rezultat je istovremena regeneracija, zatezanje kože, povećanje jedrine sa produženim efektom.

3 Uklanjanje ispupčenih podočnjaka pomoću 3D mezoniti

3D mezoniti su optimalno rešenje (osim hirurške korekcije) za kesice u zoni podočnjaka.

3D mezoniti su biorazgradive niti koje se posebnom tehnikom aplikuju pod kožu da se naprave potporne mrežice što učvršćuje kožu u zoni podočnjaka i dovodi do ublažavanja kesica i zatezanja kože.

Efekat mezoniti u ovoj regiji traje oko dve godine. Metoda je komforna (uz korišćenje anestetika u obliku kreme) i sa kratkim periodom oporavka.

4 Uklanjanje hiperpigmentisanih podočnjaka mezoterapijom

Mezoterapijski kokteli se takođe koriste za poboljšanje izgleda podočnjaka i kože oko očiju i njeno prosvetljenje po potrebi. Mogu se kombinovati sa svim ostalim procedurama za postizanje optimalnih rezultata.

Mezoterapijskom tehnikom aplikuju se preparati koji predstavljaju kombinaciju hijalurona male molekulske gustine i esencijalnih amino kiselina. Ova tehnika daje odlične rezultate u revitalizaciji kože podočnjaka. Ona postaje osvežena, zategnuta i hidrirana.

Posebna kombinacija sastojaka dovodi do popunjavanja ekstracelularnog matriksa i regeneracije slojeva kože na granici epiderma i derma, sa efektom zatezanja i prosvetljenja kože.

Kako izabrati optimalnu tehniku?

U zavisnosti od toga o kakvim podočnjacima je reč, kao i od godina pacijenta, genetike i hormonskog statusa, ove procedure se nekada kombinuju, a nekada je samo jedna od navedenih dovoljna da bi rezultati bili odlični.

NAPOMENA:

Da li je neka od ovih procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedura mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

uklanjanje-podocnjaka-poliklinika-diva

U zavisnosti od vrste podočnjaka, godina pacijenta, tipa kože, genetike i hormonskog statusa lekari specijalisti odlučuju koja metoda će se koristiti ili koja kombinacija procedura.

Prednosti ovih metoda za uklanjanje podočnjaka:

 • metode su komforne,
 • period oporavka je izuzetno kratak,
 • upotrebljava se samo lokalna anestezija,
 • procedura kratko traje,
 • rezultat je prirodan izgled.

Nakon korekcije podočnjaka lice dobija svežiji, jedriji i mladolikiji izgled.

korekcija-podocnjaka-pre-poliklinika-diva          korekcija-podocnjaka-posle-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Uklanjanje podočnjaka hijaluronom – cena

Cena uklanjanja podočnjaka hijaluronskim filerima u poliklinici Diva, u kojoj koristimo proveren premijum brend, je 300 evra u dinarskoj protivvrednosti i uključuje posebnu tehniku sa pixel kanilom. Za cenu podmlađivanja hijaluronom pogledajte naš CENOVNIK.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru uklanjanja podočnjaka hijaluronskim filerima u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure uklanjanja podočnjaka hijaluronom u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA dr Bogdanović Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA dr Bogdanović Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply