Ksantelazme - efikasno uklanjanje masnog tkiva radiotalasnom metodom

Za otklanjanje ksantelazmi i za sve intervencije u regiji oko očiju (na očnim kapcima) optimalni su radio-talasi, jer, za razliku od lasera, ovo je tehnika koja se može bezbedno primeniti u regiji očnih kapaka.

lojne-ciste-uklanjanje-radio-talasima-poliklinika-diva
Ksantelazme su žućkaste naslage u obliku pločica oko očiju. Ranije se mislilo da je uzrok formiranja ksantelazmi povećan nivo holesterola u krvi i poremećaj metabolizma masti.. Međutim, dokazano je da ne postoji direktna uzročno-posledična veza.
 
Ksantelazme nastaju i kod osoba koje nemaju nikakve poremećaje metabolizma masti niti povišen holesterol. Zato se došlo do zaključka da veliku ulogu ima genetski faktor.
 
Za otklanjanje ksantelazmi i za sve intervencije u regiji oko očiju (na očnim kapcima) optimalni su radio-talasi. Za razliku od lasera, ovo je tehnika koja se može bezbedno primeniti u regiji očnih kapaka.
 
Ksantelazme se skidaju jednom intervencijom u trajanju od 10 do 20 sekundi, bezbolno (koristi se lokalni anestetik u obliku kreme) i sa jedva primetnim ožiljcima.
 
Posle intervencije, u tretiranoj regiji budu krastice (period epitelizacije) koje otpadaju u roku od 7 do 10 dana (što zavisi od tipa kože).

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply