3D mezoniti - neoperativno zatezanje lica

Posle 40. godine i kod žena i kod muškaraca se pojavljuje gubitak tonusa u donjoj polovini lica – takozvani „viseći obrazi“. Preporuka je da se taj gubitak tonusa tretira u samom početku kako bi se sprečilo dalje opuštanje i što duže održala jedrina kože. Jedno od boljih rešenja su 3D mezoniti – inovativna tehnika za zatezanje lica, podizanje i zatezanje kože!

3d-mezoniti-neoperativno-zatezanje-lica-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd-lifting
Metoda 3D mezoniti je inovativni sistem postavljanja elastičnih niti u sve nivoe kože i u svim pravcima. Uz pomoć ove metode se dobijaju odlični rezultati, koji traju i do 2 godine (što zavisi od tipa kože i starosti pacijenta, genetike i hormonskog statusa).
 
Prednost 3D mezoniti je što se nakon tretmana dobija prirodan izgled.
 
Mezonitima se postiže neoperativni lifting lica i kože koji rezultira izgledom značajno podmlađenim.
3d-mezoniti-neoperativni-lifting-lica-poliklinika-diva
3D mezoniti služe za neoperativni lifting lica.

U poliklinici „Diva“ lekar specijalista plastične hirurgije ili dermatologije prvo obavi pregled i razgovor sa pacijentom kako bi se ustanovilo gde je potrebno postaviti 3D mezoniti, kao i koji je broj potreban.

Već više od 20 godina za zatezanje opuštene kože koriste se različiti materijali. Međutim, da bi se skratilo vreme oporavka posle procedure, kao inovativna tehnika, došle su mezoniti.
 

Šta su 3D mezoniti?

3D mezoniti su jedna od novih metoda za neoperativni lifting kože lica i tela.

Prve mezoniti

Ovaj princip davanja potpore koži, lifting nitima, već je više od 30 godina poznato u estetskoj medicini. Nekada su korišćene zlatne ili niti od platine. Značajna promena u neoperativnom zatezanju kože dolazi sa pojavom 3D mezoniti. One se, za razliku od lifting niti, koriste za takozvano bioarmiranje. Njihovom aplikacijom se prave nove potporne mrežice u koži, na većim površinama lica i vrata i dobija dugoročan efekat.

3D mezoniti danas

Resorptivne antiseptičke niti od polydioxanon-a na potpuno prirodan način dovode do nehirurškog zatezanja lica i kože pacijenta.

Kako 3D mezoniti dovode do liftinga lica?

3D mezoniti su vlakna napravljena od biorazgradivog materijala, koja se resorbuju u roku od 4 do 8 meseci (što zavisi od tipa kože). Na njihovom mestu se formiraju potpuno nova kolagena vlakna, u toku naredna 2 meseca, koja i posle resorpcije ostaju i prave novu potpornu mrežu naše kože.
 
Njihova potporna moć i postavljanje u više pravaca i na više nivoa kože, omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku potpornu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo. Na taj način se postiže snažan lifting efekat.
 
Same mezoniti, kada se aplikuju, predstavlju mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se pokreću procesi kolageneze i angiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža i aktiviraju fibroblasti, što dovodi do zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože. Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, kada se formiraju nove kolagene mrežice.
 
3d-mezoniti-lifting-lica-poliklinika-diva
3D mezoniti daju jak lifting efekat.

Gde se još koriste mezoniti?

Mezoniti kao hirurški materijal se odavno koriste u kardiohirurgiji, a zbog svojih svojstava stimulacije nekolageneze (proizvodnje novog kolagena) su dobile primenu i u estetskoj medicini.

Koje vrste mezoniti postoje?

Postoji nekoliko vrsta mezoniti:

 • Linearne mezoniti i
 • Spiralne mezoniti.

Kako izgleda procedura liftinga i podmlađivanja lica 3D mezonitima?

U poliklinici „Diva“ lekar specijalista plastične hirurgije ili dermatologije prvo obavi pregled i razgovor sa pacijentom kako bi se ustanovilo gde je potrebno postaviti 3D mezoniti, kao i koji je broj potreban.
 
Procedura počinje nanošenjem anestetika u obliku kreme koja odstoji 15 do 20 minuta. Kada anestetik počne da deluje, uz pomoć izuzetno tankih iglica se pod kožu plasiraju mezoniti u finim tračicama.

3D mezoniti su smeštene u gipki provodnik (specifične iglice) koji omogućava uvođenje iglica kroz kožu.

iglice-za-proceduru-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

3D mezoniti su od biorazgradivog materijala i zahvaljujući tome potpuno nestaju iz kože za oko 90 dana, dok sam efekat, u zavisnosti od tipa i stanja kože traje i do 24 meseca.

Mogučnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kao i njihova čvrstina omogućavaju da se napravi jaka “armaturna mreža” u koži, koja se harmonično utapa u tkivo. Oko 3D mezoniti se formiraju potpuno nova kolagena vlakna u koži u toku naredna 2 meseca, koja i posle resorpcije ostaju i prave nove potporne mreže. Pun efekat liftinga nije momentalno vidljiv posle tretmana, već se očekuje za 3 do 4 meseca.

Koliko traje procedura nehirurškog zatezanja kože lica 3D mezoniti?

Sam tretman traje od 15 do 30 minuta, u zavisnosti od regije i broja niti koje su potrebne da bi se postigao lifting efekat tretiranog dela lica ili vrata.

Kakav je efekat 3D mezoniti?

Nakon procedure 3D mezonitima dobija se lifting efekat i:
 • koža je zategnuta i podmlađena,
 • izgled je prirodan,
 • zadržana je normalna mimika lica,
 • stvaraju se nova kolagena vlakna u koži,
 • obrazi dobijaju jedrinu,
 • postiže se zdrav i mladalački izgled lica.

Kada se vidi efekat tretmana 3D mezonitima?

Efekat zatezanja kože je vidljiv neposredno posle procedure i pojačava se u sledeća 3 do 4 meseca, kada je maksimalno izražen. To sve zavisi od tipa kože, uzrasta, genetike, hormonskog statusa i načina života.

Koliko traju rezultati 3D mezoniti?

Rezultati su vidljivi i do 24 meseca, a nakon toga se tretman može ponoviti. Trajanje rezultata je individualno za svakog pojedinačno i zavisi od tipa kože, uzrasta, genetike, hormonskog statusa i načina života.

Da li je tretman mezonitima bezbedan?

Tretman je komforan i relativno siguran, a o tome svedoči i podatak da se hirurški konci istog sastava koriste u dečjoj kardiohirurgiji.

 

Da li je tretman 3D mezoniti bolan?

Sam tretman je jednostavan za pacijenta jer se prethodno nanosi anestetik u obliku kreme.

Koliko traje oporavak nakon nehirurškog zatezanja lica 3D mezonitima?

Oporavak nakon tretmana je brz, a pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima nakon ove procedure neoperativnog zatezanja kože potpuno neometano  za nekoliko dana. Nakon tretmana se može pojaviti blagi otok, crvenilo i modrice koje spontano nestaju kroz par dana.

3d-mezoniti-lifting-lica-i-zatezanje-koze-poliklinika-diva

Procedura postavljanja 3D mezoniti je veoma bezbedna.

Šta se sve postiže tretmanom 3D mezonitima?

Ovom metodom se može uspešno postići zatezanje svih delova lica:

 • regija podočnjaka,
 • regija srednjeg dela lica,
 • regija donjeg dela lica.

Mezoniti se često koriste i za druge regije gde je došlo do pada tonusa i opuštanja kože kao što su:

 • podbradak,
 • vrat,
 • dekolte,

kao i za opuštenu kožu:

 • nadlaktica,
 • unutrašnje strane butina,
 • kolena.

Koje su još prednosti procedure 3D mezonitima?

 • procedura kratko traje (20 do 30 minuta),
 • lako i efikasno se kombinuje sa drugim metodama estetske medicine,
 • oporavak je vrlo brz, odnosno pacijenti se brzo mogu vratiti svakodnevnom životu,
 • nehirurško zatezanje kože sa lifting efektom,
 • 3D mezoniti regenerišu kožu,
 • bez ožiljaka i trauma po kožu.

Da li se ovaj tretman može kombinovati sa drugim procedurama?

Ovaj tretman može se kombinovati sa hijaluronskim filerima i laserima. Kada se kombinuju, potrebno je praviti pauzu između tretmana od 4 do 8 nedelja.

Uputstva za pacijente nakon neoperativnog zatezanja kože 3D mezonitima:

 • pre i posle procedure (2 sata) ne preporučuje se pušenje, konzumiranje alkohola, niti fizičke aktivnosti,
 • 3 do 7 dana pre i posle tretmana ne koristiti lekove na bazi acetilsalicilne kiseline ni antihistaminike,
 • 5 do 7 dana se ne preporučuje posećivanje solarijuma, izlaganje jakom suncu ili boravak u sauni, kao ni umivanje toplom vodom.

Kako se pripremiti za tretman neoperativnog zatezanja 3D mezonitima?

Nije potrebna posebna priprema pacijenta, ali je potrebno obavestiti lekara specijalistu o tipu lekova ukoliko uzimate iste i kojim ste se sve tretmanima podvrgli pre ove terapije.

Ko može da se podvrgne neoperativnom liftingom kože sa 3D mezonitima?

Ova neoperativna metoda je preporuka kada se pojave prvi znaci opuštanja kože, jer se na ovaj način postiže prirodni lifting kože lica i tela. Ovaj tretman je optimalan za:

 • izražene nazolabijalne bore,
 • bore i kesice i oko očiju,
 • gravitaciono opuštanje u zoni obraza,
 • opuštanje u zoni podbratka,
 • bore na vratu i dekolteu,
 • opuštenu kožu nadlaktica,
 • butina,
 • kolena i
 • gluteusa

Ovaj tretman je uspešan podjednako i za muškarce i za žene, jer u oba slučaja pomaže regeneraciju izgubljenog tonusa kože.

Ko ne sme da se podvrgne tretmanu 3D mezonitima?

 • Osobe koje boluju od autoimunih bolesti potkožnog tkiva,
 • Osobe koje boluju od ekcema, psorijaze, infekcija kože
 • Osobe koje imaju poremećaj koagulacije krvi
 • Osobe koje pate od onkoloških oboljenja

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

U poliklinici “Diva” proceduru 3D mezonitima obavljaju lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije, a konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na brojeve telefona:

011 32 42 841 ili 063 338 334. 

Vaša poliklinika “Diva”

Pogledajte proceduru

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd.
Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon: 
 011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply