Diva poliklinika > BLOG > Nega kože za muškarce > PRP podmlađivanje krvnom plazmom sve češće koriste muškarci

PRP podmlađivanje krvnom plazmom sve češće koriste muškarci

PRP tretman je idealan izbor kada se želi postići mladalački izgled i to na prirodan način. Ova procedura za podmlađivanje većini je poznata i pod nazivom „vampirski lifting“ jer se tokom nje koristi krvna plazma pacijenta da bi se podstakla regeneracija tkiva i obezbedio bolji protok krvi u koži. Na taj način se vidno popravlja kvalitet kože i njena elastičnost, te ublažavaju bore. Zato je ovo popularna procedura kod oba pola, a sve više muškaraca se odlučuje baš za nju.

prp-podmladjivanje-za-muskarce-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd

Zašto muškarci biraju PRP podmlađivanje?

Muškarci često kažu da traže proceduru za podmlađivanje koja će im omogućiti da izgledaju kao da ništa nisu radili na licu, a ujedno obezbediti svežiji i odmorniji izgled. To obrazlažu time da im je važno da procedura koju izaberu za sebe ispravi sve one sitne nepravilnosti nastale tokom godina poput prvih bora, fleka na koži, vidljivo umornog izgleda ili manjih ožiljaka od akni. A PRP podmlađivanje daje izuzetne rezultate baš kada je reč o svemu tome.

Takođe, navode da se za PRP odlučuju prvenstveno zbog sebe, jer im sa svežijim izgledom rastu samopuzdanje i samouverenost, zbog čega se bolje osećaju kako na poslu, tako i u privatnom životu.

Poznato je da naše telo ima sposobnost regeneracije, a tokom PRP tretmana koristi se upravo ta prirodna predodređenost organizma kako bi se odložilo pojavljivanje znakova starenja ili ublažili već postojeći. To je moguće jer se za podmlađivanje koriste faktori rasta iz krvne plazme pacijenta, koji su zaslužni za zaceljivanje i obnavljanje ćelija, a u ovom slučaju deluju na obnavljanje kože i potkožnog tkiva.

besplatne-konsultacije-poliklinika-diva-dr-spec-svetlana-bogdanovic-estetski-hirurg-beograd

Ujedno, procedura kratko traje i što je još važnije nema potrebe za oporavkom, već se osoba odmah vraća svakodnevnim aktivnostima. To znači – izuzetni rezultati podmlađivanja uz minimalan utrošak vremena.

Besplatan pregled kod lekara specijaliste dermatologije ili estetske hirurgije trebalo bi zakazati da se na osnovu tipa kože i godina pacijenta odredilo da li je PRP tretman optimalan za postizanje željenog rezultata.

Besplatne konsultacije za PRP podmlađivanje u Poliklinici Diva dr Bogdanović

BESPLATNU konsultaciju za PRP podmlađivanje za Beograd sa lekarima specijalistima dermatologije poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

A šta je PRP i zašto daje rezultate kao procedura za podmlađivanje?

Platelet Rich Plasma (PRP) bogata je krvnim pločicama – trombocitima, a dobija se tako što se mala količina krvi pacijenta centrifugira. Na taj način raspolaže se serumom koji je pun faktora rasta koje ispuštaju trombociti. Oni podstiču prirodnu sposobnost organizma da zaceljuje, odnosno dovode do regeneracije tkiva jer podstiču stvaranje kolagena. Upravo tako dolazi i do podmlađivanja kože. To i jeste razlog zbog kojeg je ova procedura već više od decenije izuzetno popularna.

Primera radi, prilikom prirodnog procesa zarastanja rana na koži, faktori rasta iz trombocita igraju važnu ulogu je ubrzavaju taj proces.

Kako izgleda PRP podmlađivanje?

Prvo se obavi pregled od strane lekara specijaliste u poliklinici Diva. Nakon toga vadi se mala količina krvi pacijenta koja se zatim centrifugira pomoću posebnog aparata kako bi se izdvojili trombociti koji ispuštaju faktore rasta – growth faktore rasta.

Serum se potom aplikuje u kožu veoma tankim iglicama što proceduru čini komfornom.

prp-terapija-podmladjivanje-krvnom-plazmom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Kakvi su rezultati PRP podmlađivanja?

Koža je bolje hidrirana, prokrvljenija je, nahranjena i dobija više kiseonika zbog čega su:

  • lice svežije i odmornijeg izgleda,
  • bore su umanjene,
  • ten i koža lepši,
  • boja ujednačenija,
  • a sitni ožiljci od akni neprimetniji.

A ova procedura dokazala se i kod lečenja opadanja kose, jer PRP tretman pospešuje rast nove vlasi.

Koliko traje PRP podmlađivanje?

Sama procedura traje oko 15 minuta i nema potrebe za oporavkom nakon nje.

Kada se vide rezultati PRP podmlađivanja i koliko tretmana je potrebno?

Za prve efekte potrebno je da prođe 7 do 15 dana od terapije, jer tokom tih dana se pojačava aktivnost fibroblasta podstaknuta faktorima rasta, što dovodi do sinteze novog kolagena. Pun rezultat primetan je posle mesec dana.

Preporuka lekara specijalista u poliklinici Diva je da se procedura obavlja 3 do 4 puta godišnje ili u seriji od 3 tretmana sa pauzama od 4 sedmica između tretmana i održavanjem posle 6 meseci.

Da li je PRP podmlađivanje bezbedno?

Da, PRP je sigurna procedura jer tokom nje koristi plazma samog pacijenta, tako da je mogućnost alergijskih reakcija potpuno isključena.

Koji muškarci se odlučuju za PRP podmlađivanje?

Oni koji žele da kontrolisano stare i osveže svoje lice, a izbegnu agresivne tretmane, te nemaju vremena za dug oporavak.

PRP podmlađivanje  cena

Cena PRP tretmana u poliklinici Diva je 250 evra u dinarskoj protivvrednosti za celo lice. Za cenu drugih procedura pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Iskoristite 30-godišnje iskustvo lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici “Diva”. Zakažite besplatnu konsultaciju.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za PRP tretman u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure za PRP tretman u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

  • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
  • DIVA dr Bogdanović Njegoševa – Slavija – Vračar,
  • DIVA dr Bogdanović Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša poliklinika “Diva”

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Marija Šejnjanović

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 28 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dr Bogdanović 1991. godine osniva ordinaciju DIVA koja 1993. godine prerasta u medicinsku ustanovu Polikliniku DIVA.

Leave a Reply