PRP kose – za lepšu i zdraviju kosu

Terapija sopstvenom plazmom bogatom trombocitima savremena je tehnika koja služi da podstakne regeneraciju ćelija i njihovo zaceljivanje. To i jeste razlog što se primenjuje i za rast kose kada nastupi proređivanje, kao i kada se želi bujnija, kvalitetnija i jača vlas koja brže raste.

Mezoterapija-kose-poliklinika-diva
PRP kose poliklinika DIVA (3)
PRP kose poliklinika DIVA (2)
PRP kose poliklinika DIVA (1)

PRP terapija kose je vrsta regenerativne medicinske metode koja pomoću trombocita, bioaktivnih proteina i stimulatora rasta koje sadrži krvna plazma samog pacijenta utiče na:

  • zaustavljanje opadanja kose, zatim na
  • obnovu tkiva vlasišta, te na
  • rast nove kose i
  • brže obnavljanje već postojeće, kao i na
  • stvaranje jače i deblje dlake, jer stimuliše postojeći folikul.

Neželjene reakcije tokom primene ove minimalno invazivne metode do sada nisu zabeležene, osim blagog crvenila koje je prisutno 24 sata nakon intervencije. Zato je PRP kose čest izbor pacijenata koji posećuju polikliniku “Diva”, a koji žele da tretiraju proređenje kose ili da je ojačaju te postignu efekat bujnosti.

Prema istraživanjima, stopa uspešnosti primene PRP terapije kose je oko 80%. A odlični rezultati se postižu kada se kombinuje sa mezoterapijom kose. Rezultati PRP kose traju oko godinu dana, što zavisi od prethodne proređenosti i kvaliteta kose.

Kada je reč o pacijentima koji su prethodno izvršili transplantaciju kose, zabeleženo je da primena PRP terapije kose dovodi do efikasnog zadržavanja presađenih folikula dlake.

Koliko tretmana PRP kose je potrebno uraditi da bi se postigao željeni efekat, kao i koliko će procedura trajati, zavisi od više faktora, pa je iz tog razloga preporuka lekara specijalista u poliklinici “Diva” zakazivanje BESPLATNIH konsultacija na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334 kako bi se dobila prava informacija.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply