Diva poliklinika > BLOG > Nega kože > Health concept – prevencija je pola zdravlja

Health concept – prevencija je pola zdravlja

Koža je najveći organ na ljudskom telu. Ona nas štiti od spoljašnjih uticaja, lošeg vremena, bakterija, virusa, gljivica, štetnih zračenja. Zato je veoma bitno da se koža štiti i neguje uz povremene konsultacije sa dermatolozima. Potrebno je je redovno vršiti samopregled mladeža, uklanjati bradavice čim se pojave da bi se sprečilo njihovo širenje ili blagovremeno lečiti rosaceau, seboreju ili akne. Mi, u poliklinici “Diva” smatramo da je važan deo brige o koži prevencija da do promena ili oboljenja dođe i zato smo osmislili Health concept – zdrav odnos prema sopstvenoj koži, jer prevencija je pola zdravlja!

prevencija-je-pola-zdravlja-poliklinika-diva

Redovna i pravilna nega kože (kako lica, tako i kože tela, samo je jedan deo brige o koži. Drugi deo predstavlja način života, ishrana i pravilna zaštita od spoljašnjih uticaja, a tu je i treći, ne manje važan deo – redovni pregledi i odgovarajuće procedure i terapije, koje se obavljaju po potrebi, ali i kao preventiva.

Zato su, u okviru Health concept-a, lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici “Diva” dostupni za savete i BESPLATNE konsultativne preglede tokom radnog vremena. Za početak, tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja i nedoumice u vezi sa negom kože i različitim tretmanima, a naravno, na raspolaganju smo i za terapije i izvođenje procedura.

Zašto je to tako? Zato što se u našoj praksi, dugoj više od 25 godina, pokazalo da je prevencija jedna od bitnih stavki kako bi koža bila zdrava i da je konsultacija i pregled od strane lekara specijaliste veoma važan segment. I zato, na osnovu iskustva, savetujemo da se jednom godišnje obavi dermoskopski pregled koji omogućava da se primete suspektne promene na koži, pa i one nevidljive golim okom. Na taj način moguće je reagovati na vreme i sprovesti odgovarajuću terapiju ili tretman.

U odnosu na rezultate pregleda, savetujemo, prema potrebi, uklanjanje mladeža, ksantelazmi, lojnih cisti ili keratoza, dok predlažemo da se bradavice uklanjaju odmah kada se pojave. Za sve navedene procedure koristimo radiotalasnu hiruršku metodu, jer se pokazala kao precizna, brza i komforna (s obzirom na to da se tokom tretmana promena na koži koristi lokalni anestetik u obliku kreme), osim ako nije potrebno sprovesti uklanjanje promene na koži klasičnom hirurškom metodom, što se događa u retkim slučajevima.

Ranim uklanjanjem mladeža (pre transformacije) predupređuje se da se oni transformišu u tumor, a pregled se preporučuje pre izlaganja Suncu tokom letnjih meseci ili oko mesec dana nakon povratka sa letovanja.

Uklanjanje bradavica sprečava njihovo dalje širenje po koži ili na druge osobe u okolini, jer ih izaziva humani papilloma virus.

Uz to, i lečenje akni je procedura koja je značajna, kada je reč o zdravoj koži s obzirom na to da su akne upalni proces koji je kao takav potrebno tretirati. Lečenje akni u poliklinici “Diva”, sprovodi se savremenim laserima, a rezultati su vidljivi nakon od 3 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože i površine koja je zahvaćena aknama).

Za lečenje rosaceae i seboroičnog dermatitisa, takođe se kao optimalna terapija pokazala laserska procedura.

Uz Health Concept pomažemo da koža bude zdrava!

NAPOMENA:

Da li su ove procedure pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Zakazivanje za besplatne konsultacije pre laserskih i radiotalasnih procedura u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre laserskih i radiotalasnih procedura kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar