Health concept – prevencija je pola zdravlja

Koža je najveći organ na ljudskom telu. Ona nas štiti od spoljašnjih uticaja, lošeg vremena, bakterija, virusa, gljivica, štetnih zračenja. A kako se mi odnosimo prema njoj i da li dovoljno brinemo? Da li je redovno negujemo i posećujemo dermatologa? Da li samopregledamo mladeže, uklanjamo bradavice odgovarajućom metodom, držimo rosacea-u pod kontrolom i lečimo akne? Mi, u poliklinici “Diva” smatramo da je važan deo brige o koži prevencija da do promena ili oboljenja dođe i zato smo osmislili Health concept – zdrav odnos prema sopstvenoj koži, jer prevencija je pola zdravlja!

prevencija-je-pola-zdravlja-poliklinika-diva

Redovna i pravilna nega kože (kako lica, tako i kože tela, samo je jedan deo brige o koži. Drugi deo predstavlja način života, ishrana i pravilna zaštita od spoljašnjih uticaja, a tu je i treći, ne manje važan deo – redovni pregledi i odgovarajuće procedure i terapije, koje se obavljaju po potrebi, ali i kao preventiva.

Zato su, u okviru Health concept-a, lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici “Diva” dostupni za savete i BESPLATNE konsultativne preglede tokom radnog vremena. Za početak, tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja i nedoumice u vezi sa negom kože i različitim tretmanima, a naravno, na raspolaganju smo vam i za terapije i izvođenje procedura.

Zašto je to tako? Zato što se u našoj praksi, dugoj više od 25 godina, pokazalo da je prevencija jedna od bitnih stavki kako bi koža bila zdrava i da je konsultacija i pregled od strane lekara specijaliste veoma važan segment. I zato, na osnovu iskustva, savetujemo da se jednom godišnje obavi dermoskopski pregled koji omogućava da se primete suspektne promene na koži, pa i one nevidljive golim okom. Na taj način moguće je reagovati na vreme i sprovesti odgovarajuću terapiju ili tretman.

U odnosu na rezultate pregleda, savetujemo, prema potrebi, uklanjanje mladeža, ksantelazmi, lojnih cisti ili keratoza, dok predlažemo da se bradavice uklanjaju kada se pojave. Za sve navedene procedure koristimo radiotalasnu hiruršku metodu, jer se pokazala kao precizna, brza i bezbolna (s obzirom na to da se tokom tretmana promena na koži koristi lokalni anestetik u obliku kreme), osim ako nije potrebno sprovesti uklanjanje promene na koži klasičnom hirurškom metodom, što se događa u retkim slučajevima.

Ranim uklanjanjem mladeža (pre transformacije) predupređuje se da se oni transformišu u tumor, a pregled se preporučuje pre izlaganja Suncu tokom letnjih meseci ili oko mesec dana nakon povratka sa letovanja.

Uklanjanje bradavica sprečava njihovo dalje širenje po koži ili na druge osobe u okolini, jer ih izaziva humani papilloma virus.

Uz to, i lečenje akni je procedura koja je značajna, kada je reč o zdravoj koži s obzirom na to da su akne upalni proces koji je kao takav potrebno tretirati. Lečenje akni u poliklinici “Diva”, sprovodi se savremenim laserima, a rezultati su vidljivi nakon od 3 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože i površine koja je zahvaćena aknama).

Za lečenje rosacea-e i seboroičnog dermatitisa, takođe se kao optimalna terapija pokazala laserska procedura.

Uz Health Concept pomažemo da koža bude zdrava!

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334