Diva poliklinika > BLOG > Fileri > Novi trendovi u podmlađivanju hijaluronom sa Master edukacije u Amsterdamu

NOVI TRENDOVI U PODMLAĐIVANJU HIJALURONOM SA MASTER EDUKACIJE U AMSTERDAMU

Novi trendovi u podmlađivanju hijaluronom i tehnike koje su prezentovane na Master edukaciji u Amsterdamu.
Podmlađivanje hijaluronskim filerima je veoma popularna procedura i zato se menjaju i unapređuju tehnike da bi se postigli optimalni rezultati. Nova tehnika Pixel kanile omogućava da se bore eliminišu za 15 do 20 minuta uz odmah vidljiv efekat.

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-poliklinika-podmladjivanje-blog

Dr Svetlana Bogdanović Rašković, specijalista plastične hirurgije, predavač i edukator za hijaluronske filere i vođa stručnog tima poliklinike DIVA govori o tome koji su novi trendovi u podmlađivanju hijaluronom i tehnikama koje su prezentovane na Master edukaciji u Amsterdamu.

Hijaluronski fileri spadaju u veoma česte estetske procedure. Za 15 do 20 minuta, koliko traje, se eliminišu bore i efekat je vidljiv odmah po završetku procedure.

Jednostavnost, bezbednost i komfor su aduti ovog tretmana, a optimalno je početi kada se pojave prve borice, bez obzira na godine, jer se lakše koriguju dok su u začetku i tako se sprečava njihovo produbljivanje, kaže dr Svetlana Bogdanović Rašković, plastični hirurg.

Preporuka sa Master edukacije u Amsterdamu je potpuno novi pristup u odstranjivanju bora. Nova tehnika podrazumeva konturiranje lica pixel kanilom čime se istovremeno uklanjaju bore i vraća prirodan mladalački izgled. Sada se hijaluron više ne ubrizgava samo direktno u bore već se koristi za nadoknadu izgubljenog volumena u zoni podočnjaka, srednjeg dela lica ili jagodica, što daje jedrinu obrazima, a gube se bore između nosa i usana. Podizanjem uglova usana i dodavanjem volumena u toj zoni dobija se svežina i zatezanje u donjem delu lica čime se eliminiše izgled “visećih obraza“ i popravlja linija podbradka.

Korišćenje hijalurona na ovaj način, pixel kanilom, omogućava nam da bez potrebe za dugim oporavkom, popravimo konture i zategnemo kožu lica i vrata.

Za osvežavanje i popunjavanje usana su takođe preporučene nove tehnike, kojima se postiže značajno bolji efekat, a istovremeno izbegava neprirodan izgled.

Tehnika aplikacije iglom je prevaziđena i ne preporučuje se zbog značajno većeg rizika od komplikacija.

Preporuke za pacijente

Za procedure hijaluronom može se imati poverenja u plastične hirurge i dermatologe koji rade u registrovanim klinikama i koriste savremenu tehniku pixel kanilom.

Potrebno je biti obazriv i dobro se raspitati, jer često te procedure rade nestručne osobe, koje nisu adekvatno edukovane za rad sa invazivnim procedurama, a komplikacije su mnogobrojne, posebno ako se ne zna dobro anatomija i vaskularizacija regije koja se tretira, pa se iz neznanja hijaluron ubrizga u krvni sud
Tada su posledice vrlo ozbiljne jer se radi o licu i usnama, pa je jasno koliko se pažljivo mora birati doktor kojem će se pokloniti poverenje.

Oprez je bitan kada se radi tretman hijaluronom. U Evropi je u opticaju više od 100 filera, a samo nekoliko zadovoljava rigorozne propise po pitanju čistoće, bezbednosti i efikasnosti koja je potvrđena kliničkim ispitivanjima

Potrebno je odabrati klinike koje koriste hijaluronske filere zvanično registrovane  u Srbiji, jer na tržištu ima mnogo neregistrovanih ampula hijalurona sumnjivog kvaliteta.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru hijaluronski fileri u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure aplikacije hijaluronskih filera u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

  • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
  • DIVA dr Bogdanović Njegoševa – Slavija – Vračar,
  • DIVA dr Bogdanović Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

 

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar