Povećanje usana hijaluronom, oblikovanje, konturiranje, tretman i cena - hijaluron za lepe, meke i jedre usne!

Povećanje usana hijaluronom je jedna od često biranih procedura u poliklinici Diva! Lepe i mladolike usne povezuju sa sa jedrinom, mekoćom i negovanim izgledom. Razlozi za korekciju mogu biti potreba za povećanjem punoće ili veličine usana, korekcija asimetrije ili oblika, kao i podmlađivanje i vraćanje jedrine usnama. Način da se postigne željeni izgled su hijaluronski fileri jer su prirodnog porekla i zato su traženi kada je reč o popunjavanju usana, njihovom konturiranju i dodavanju volumena, a efekat je vidljiv ODMAH!

hijaluron-usne-povecanje-usana-hijaluronom-hijaluronski-fileri-za-lepe-usne-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Hijaluron za usne – povećanje usana hijaluronom – zašto je ovo jedna od traženijih procedura u Poliklinici Diva?

 
Izgled lica u velikoj meri zavisi i od usana i strukture oko njih. Ukoliko su prisutni asimetrija, neadekvatan oblik ili volumen ili, pak postoje, sitne bore, naša preporuka je korekcija hijaluronskim filerima. Čest razlog za povećanje usana hijaluronskim filerima je i nesrazmeran odnos između gornje i donje usne.
 
Pune usne smatraju se simbolom mladolikosti, jedrine i negovanog izgleda i zbog toga ne čudi zašto je tretman popunjavanja usana jedna traženijih procedura kako kod nas tako i u svetu.
 

Da li je preporučljivo koristiti hijaluron za usne?

I poznate klinike i lekari specijalisti širom planete, kada je reč o izboru filera za povećanje usana, preporučuju upravo hijaluronske filere, o čemu govore i brojne studije, jer se hijaluron i prirodno nalazi u našoj koži.
povecanje-usana-hijaluronom-diva-poliklinika
Hijaluronskim filerima je moguće korigovati asimetriju usana ili nesrazmeran odnos između gornje i donje usne.

U poliklinici “Diva” proceduru povećanja usana hijaluronskim filerima obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije na čelu sa dr Svetlanom Bogdanović.

Zašto je hijaluron dobar izbor za povećanje usne?

Hijaluronski fileri su traženi za povećanje, oblikovanje, konturiranje i popunjavanje usana, kao i dodavanje volumena iz više razloga:
 • hijaluron je prirodnog porekla,
 • efekat hijaluronskih filera je vidljiv ODMAH,
 • procedura popunjavanja i oblikovanja usana hijaluronom kratko traje,
 • krajnji efekat je odličan,
 • usne zadržavaju prirodan izgled,
 • kratak period oporavka od 48 sati,
 • pacijent se za kratko vreme vraća svakodnevnim aktivnostima nakon procedure.

To su razlozi zbog kojih se pacijenti poliklinike “Diva” odlučuju za popunjavanje usana hijaluronom.

hijaluron-usne-iskustva-pre-poliklinika-diva          hijaluron-usne-iskustva-posle-poliklinika-diva

Hijaluronski fileri usnama vraćaju mladolikost, jedrinu i punoću.

Kako hijaluron deluje na usne?

Hijaluronski fileri omogućavaju korekciju oblika usana i bolju hidrataciju jer hijaluronska kiselina dodaje volumen i vezuje vodu, te je izgled odličan i prirodan. Usne su osvežene i popunjene, a efekat vidljiv ODMAH.

Hijaluron za usne – kakav je efekat hijaluronskih filera na povećanje usana?

Nakon procedure povećanja usana hijaluronom one su:

 • prirodno rumene,
 • jedre,
 • lepo oblikovane,
 • imaju mladalačku svežinu,
 • izgledaju prirodno,
 • meke su,
 • hidrirane,
 • punije,
 • popravlja se simetrija usana,
 • konturisane,
 • ivice su im osvežene,
 • koriguju se fine bore oko ivica.

hijaluron-za-usne-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-pre          hijaluron-za-usne-iskustva-posle-poliklinika-diva

Kako izgleda tretman popunjavanja usana hijaluronom i ko ga obavlja u poliklinici „Diva“?

U poliklinici “Diva” proceduru popunjavanja usana hijaluronskim filerima obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije na čelu sa dr Svetlanom Bogdanović.

Prvo se na usne nanosi anestezija u obliku kreme, a zatim se hijaluronski fileri aplikuju u usne Pixel kanilom.

Veoma je važno da proceduru popunjavanja usana hijaluronom obavlja lekar sa iskustvom, kao i da koristi kvalitetne i zvanično registrovane preparate.

Kako se pripremiti za proceduru tokom koje se hijaluron aplicira u usne?

Da ne bi došlo do mogućih podliva i modrica, potrebno je da pacijent ne uzima

 • aspirin,
 • antikoagulanse,
 • preparate na bazi Omega 3 kiselina,
 • vitamin E i
 • Ginko

sedam dana pre samog tretmana.

Koliko traje procedura za povećanje usana hijaluronom?

S obzirom na to da je sama procedura vrlo jednostavna, ona traje oko 25 minuta i potreban je samo jedan dolazak.

Koja je procedura nakon tretmana?

24 časa nakon tretmana dozvoljeno je nanošenje šminke i kozmetičkih preparata, a nakon 48 sati dozvoljena je i jača fizička aktivnost, dok saunu, bazen i masaže lica treba izbegavati 7 dana posle procedure.

Koliko traje efekat hijaluronskih filera u usnama?

Na početku efekat traje oko 6 meseci, a ukoliko se tretman ponavlja može da traje i duže. Efekti procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući uzrast, genetiku i hormonski status.

Da li je bezbedno koristiti hijaluron za usne?

Hijaluron je potpuno prirodna supstanca koja se nalazi u našem organizmu. Prilikom aplikovanja hijalurona telo ga ne posmatra kao strano telo, jer kako smo već napomenuli, naše telo proizvodi hijaluron prirodnim putem.

U kliničkim studijama su prikazane izuzetno retke reakcije na hijaluronske filere koje su dobro reagovale na primenjenu terapiju.

Nuspojave popunjavanja usana hijaluronom?

Izuzetno su retke lokalizovane reakcije. Može doći do crvenila i otoka, koje nakon 7 dana u potpunosti nestaju.

Da li boli kada se ubrizgava hijaluron u usne?

Pre samog tretmana koristi se anestetik u vidu kreme, te se može reći da je sama procedura relativno  komforna, što se može razlikovati od pacijenta do pacijenta.

Preporuka lekara u vezi sa popunjavanjem usana hijaluronskim filerima

Veoma je važno da proceduru popunjavanja usana hijaluronom obavlja stručan lekar sa iskustvom, kao i da koristi isključivo kvalitetne i zvanično registrovane preparate. To je medicinski tretman te se ne preporučuje da se radi van zvanično registrovanih medicinskih ustanova.

U poliklinici “Diva” lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije sa više od 25 godina iskustva koriste hijaluronske preparate vodećih brenda koji su zvanično registrovani i u Srbiji i u svetu. A dodatna prednost je to što je poliklinika “Diva” zvanični edukacioni centar za hijaluronske filere.

S obzirom na to da je prirodnost prioritet tima poliklinike “Diva” to je ono što savetujemo svojim pacijentima, te zato preporučujemo da se na početku krene sa manjom količinom hijalurona, koja se zatim može povećati.

Hijaluron za usne u tridesetim godinama

Osobe u tridesetim godinama se u najvećem broju slučajeva odlučuju za hijaluron u usnama ukoliko je potrebno popraviti proporciju – tj. odnos gornje i donje usne (kako bi se postigao odnos 1:1,618), ili ispraviti asimetričnost.

Ponekad je potrebno blago popuniti usne – dodati volumen, kako bi se dobio željeni izgled lica.

Preporuka lekara specijalista u poliklinici Diva dr Bogdanović je da se u tome bude umeren, kako se ne bi promenio izgled profila ili narušila harmonija lica.

hijaluron-povecanje-usana-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-pre          hijaluron-povecanje-usana-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-posle

Hijaluron za usne u četrdesetim godinama

Kada je reč o osobama u četrdesetim godinama koje se odluče za povećanje usana hijaluronom, lekari specijalisti preporučuju da to bude tek druga procedura po redu.

Preporuka je da se prvo poprave vidljivi znakovi starenja u regiji oko usana, ukoliko postoje (poput borapovlačenja kostiju gornje i donje vilice ili povlačenja brade, kao i gubljenja masnih jastučića u dubljim strukturama tkiva, ali i manjka kolagena u koži). A da se tek potom, nakon vraćanja mladalačkih kontura lica, radi procedura za povećanje usana.

Na taj način se dobija prirodan izgled, a efekti procedure duže traju.

Ukoliko se prethodno ne utiče na promene s godinama nastale u anatomiji lica, već se samo popunjavaju usne, dobija se nesklad – prenaglašene usne i neprirodan izgled. Ujedno, ukoliko se samo povećaju usana u ovom periodu života, to može dovesti do dodatnog naglašavanja nazolabijalnih bora.

popunjavanje-usana-hijaluronom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-pre          popunjavanje-usana-hijaluronom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-posle

U poliklinici Diva dr Bogdanović, lekari specijalisti koriste samo zvanično sertifikovane hijaluronske filere velike čistoće.

Koje hijaluronske filere za usne koristimo u poliklinici Diva?

Ukoliko postoji odluka da se usne povećaju, osveže, podmlade ili konturiraju, pored izbora lekara specijaliste sa iskustvom koji će obaviti proceduru, veoma važno izabrati i pravi brend hijaluronskih filera koji će biti korišćeni tokom procedure.

Više je razloga za to.

1. Sigurnost i kvalitet hijaluronskih filera za povećanje usana

Premijum brendovi hijaluronskih filera koji su zvanično registrovani u Srbiji, prethodno su prošli kontrole i testove da bi dobili sertifikat. Uz to, uvoze se sa tržišta koja imaju jake zakonske regulative. Takvi brendovi, sertifikat dobijaju tek nakon što su klinički ispitani.

Tek tada, nakon svih testiranja, dobijaju potvrde o:

 • kvalitetu,
 • čistoći,
 • bezbednosti i
 • efikasnosti

od strane medicinskih tela koja odlučuju o sigurnosti preparata.

2. Nema neočekivanih nuspojava

Imajući u vidu koje su sve kontrole i testove prošli, te kakve standarde moraju da ispune da bi se pojavili na tržištu, hijaluronski fileri premijum brendova imaju poznat sastav koji je u skladu sa zakonom ispisan na pakovanju. 

3. Proizvođači hijaluronskih filera u svojoj ponudi imaju različite preparate za različite namene

Takvi brendovi veoma vode računa o individualnom pristupu pacijentu i zato u ponudi imaju filere različitih

 • gustina,
 • tekstura i
 • očekivane trajnosti

pa iskusan lekar specijalista bira koji će tip koristiti u zavisnosti od toga:

 • šta se njima želi postići,
 • kakav je tip kože pacijenta,
 • kao i koliko ima godina.

4. Efekti su dugoročni

Kod premijum brendova insistira se na čistoći hijalurona. to znači da nema „razređivanja“ filera da bi se dobila veća količina. Samim tim, efekat nakon procedure je dugoročniji.

Zato lekari specijalisti u poliklinici Diva koriste premijum hijaluronski filere za usne

S obzirom na to da ispunjavaju sve gorenavedene kriterijume, i zato što su zdravlje, sigurnost i zadovoljstvo pacijenta prioritet u našoj klinici.

Povećanje usana hijaluronom iskustva – pre i posle

hijaluron-usne-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-pre          hijaluron-usne-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-posle

Hijaluron za usne – cena

Cena hijaluronskih filera za povećanje usana zavisi od količine preparata koji se koristi. U poliklinici Diva koristimo zvanično sertifikovane brendove, a cena 1ml je 250 evra u dinarskoj protivvrednosti i uključuje posebnu tehniku sa pixel kanilom. Za cenu uklanjanja podočnjaka hijaluronom pogledajte naš CENOVNIK.

Povećanje usana biopolimerom – zašto NE PREPORUČUJEMO?

Za razliku od hijalurona, koji se i prirodno nalazi u našoj koži i usnama, a koji organizam razgrađuje vremenom, biopolimer je veštačka supstanca – silikonski filer. Biopolimer nije biorazgradiv i spada u trajne filere.

S obzirom na to naš organizam biopolimer prepoznaje kao strano telo, vremenom može doći do različitih komplikacija i često dolazi do deformacije usana.

Biopolimer se nepredvidivo ponaša i može ugroziti zdravlje pacijenta, a oštećenja koja napravi mogu biti dugoročna.

 

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru popunjavanja usana hijaluronom u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure popunjavanja usana hijaluronskim filerima u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA dr Bogdanović Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA dr Bogdanović Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

Pogledajte proceduru

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd.
Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon: 
 011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply