Diva poliklinika > BLOG > Fileri > Oprez! Od jeftinog podmlađivanja do ozbiljnih problema – evo šta morate znati o hijaluronskim filerima!

OPREZ! Od JEFTINOG podmlađivanja do OZBILJNIH problema - evo šta je NEOPHODNO znati o hijaluronskim filerima!

Iako jedan od popularnih tretmana za podmlađivanje, i to baš zbog bezbednosti i rezultata koje daje, jer se hijaluron prirodno već nalazi u koži te nema bojazni od alergijskih reakcija niti iritacija kože, postoji nekoliko zamki kada je reč o hijaluronskim filerima. Procedura postavljanja hijaluronskih filera, ukoliko je izvodi nestručan kadar, hijaluronom lošeg kvaliteta, može dovesti do problema sa kožom i izazvati ozbiljne komplikacije.

I zato, evo šta je NEOPHODNO znati o hijaluronskim filerima u cilju zdravstvene bezbednosti!

oprez-od-jeftinog-podmladjivanja-do-ozbiljnih-problema-evo-sta-morate-znati-o-hijaluronskim-filerima

Hijaluron pomaže koži da zadrži vlagu, te bude elastična i čvrsta. Kako godine prolaze, količina hijaluronske kiseline u koži se smanjuje, pa ona postaje suva i pojavljuju se bore. Hijaluronski fileri za veoma kratko vreme, ODMAH nakon procedure koja traje 15 do 20 minuta, daju prve rezultate koji se pojačavaju u narednih nekoliko nedelja, a efekti traju oko 12 meseci. Međutim, kako se može biti siguran da će za izdvojeni novac za ovu estetsku intervenciju hijaluronom biti korišćen kvalitetan materijal koji zaista podmlađuje? Jer nije svejedno koji se hijaluron koristi prilikom tretmana, kao ni ko ga aplikuje.

Ko je kvalifikovan da obavlja tretman hijaluronskim filerima?

Već godinama se u našoj zemlji raspravlja o tome što se u kozmetičkim salonima rade tretmani tokom kojih se za podmlađivanje  ili popunjavanje usana koriste hijaluronski fileri. Primera radi, u Francuskoj je još pre petnaestak godina donet zakon na osnovu kojeg takve procedure, i ostale anti aging tretmane, mogu da obavljaju estetski hirurzi i dermatolozi i to u specijalizovanim medicinskim ustanovama, dok kod nas i dalje ne postoje takvi akti.

A stvar je veoma prosta, lekari specijalisti, koji su dodatno prošli obuku za primenu hijalurona, mogu da rade takve tretmane, jer je reč o medicinskim procedurama za koje je potrebno savladati tehniku i imati neophodno znanje. Kratki seminari, predavanja i radionice koji traju dan ili dva jednostavno nisu dovoljni da neko postane stručan i kvalifikovan.

Zato je, pre donošenja odluke o tretmanu sa hijaluronskim filerima, neophodno dobro se raspitati ko je osoba koja će obaviti tretman i da li je reč o registrovanoj zdravstvenoj ustanovi – poliklinici ili dermatološkoj ordinaciji. Različite komplikacije mogu da nastanu ako proceduru izvodi nestručan kadar, od asimetričnosti, pa do ozbiljnih zdravstvenih problema od kojih se neki kasnije ne mogu popraviti. Uz to, kada se procedura obavlja na neproverenim mestima, nemate garanciju da je urađeno u sterilnom okruženju, što može dovesti do brojnih infekcija.

Imajući u vidu sve navedeno, u poliklinici “Diva” anti aging procedure obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije, a naša ustanova je ujedno i edukacioni centar za hijaluronske filere, što je dodatna garancija stručnosti, iskustva, kvalifikacija i znanja.

Kakvi sve hijaluronski fileri postoje?

Na tržištu u našoj zemlji mogu se naći hijaluronski fileri koji imaju sertifikate, kao i oni koji ih nemaju. Zašto je važno razlikovati jedne do drugih? Hijaluron za koji se ne zna odakle je uvezen, ili koji je sa tržišta koje nema zakonske regulative koje garantuju bezbednost, i koji nema sertifikat, nije uvek klinički ispitan. Sigurni smo u to da niko ne želi da mu se pod kožu ubrizgava hijaluron za koji se ne zna kakve reakcije može izazvati!

S druge strane u Evropi je u opticaju oko 100 filera, a samo nekolicina su klinički ispitivani u dužem vremenskom periodu i zadovoljavaju rigorozne propise u vezi sa čistoćom, bezbednošću i efikasnošću.

Na šta treba obratiti pažnju kada je reč o hijaluronu?

I da zaključimo, šta sve treba da se uzme u obzir kada se donosi odluka za tretman hijaluronskim filerima:

  • Raspitati se o OSOBI koja treba da izvede proceduru: da li je reč o lekaru specijalisti, kao i da li ima sve potrebne kvalifikacije i obuke.
  • Posećujte samo proverene MEDICINSKE ustanove, kako biste bili sigurni da će procedura biti obavljena u sterilnim uslovima.
  • Proveriti da li je preparat koji će koristiti lekar prilikom procedure zvanično REGISTROVAN. To garantuje kvalitet i sigurnost! Po potrebi tražiti uvid u originalno pakovanje.
  • Anti aging preparati NISU JEFTINI, te ako je cena procedure po ceni nižoj od realne treba se zapitati šta tu nije u redu! Procedura sa 1 mililitrom proverenog hijalurona će koštati od 220 do 250 evra.

Jer samo hijaluron sa potvrđenim poreklom osigurava da nema nuspojava, te da će struktura kože biti poboljšana, glatka i mladalačka, bore uklonjene, a lice podmlađeno.

Nikako se ne treba prepuštati u ruke nestručnim kadrovima, neproverenim preparatima niti jeftinim tretmanima, jer je ulog opšte zdravlje i izgled kože lica, usana ili vrata!

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar

oprez-od-jeftinog-podmladjivanja-do-ozbiljnih-problema-evo-sta-morate-znati-o-hijaluronskim-filerima

Ostavite komentar