PRP podmlađivanje matičnim ćelijama sve češće koriste muškarci

PRP tretman je idealan izbor kada se želi postići mladalački izgled i to na prirodan način. Ova procedura za podmlađivanje većini je poznata i pod nazivom „vampirski lifting“ jer se tokom nje koristi krvna plazma pacijenta da bi se podstakla regeneracija tkiva i obezbedio bolji protok krvi u koži. Na taj način se vidno popravlja kvalitet kože i njena elastičnost, te ublažavaju bore. Zato je ovo popularna procedura kod oba pola, a sve više muškaraca se odlučuje baš za nju.

prp-podmladjivanje-za-muskarce-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd

Zašto muškarci biraju PRP podmlađivanje?

Muškarci često kažu da traže proceduru za podmlađivanje koja će im omogućiti da izgledaju kao da ništa nisu radili na licu, a ujedno obezbediti svežiji i odmorniji izgled. To obrazlažu time da im je važno da procedura koju izaberu za sebe ispravi sve one sitne nepravilnosti nastale tokom godina poput prvih bora, fleka na koži, vidljivo umornog izgleda ili manjih ožiljaka od akni. A PRP podmlađivanje daje izuzetne rezultate baš kada je reč o svemu tome.

Takođe, navode da se za PRP odlučuju prvenstveno zbog sebe, jer im sa svežijim izgledom rastu samopuzdanje i samouverenost, zbog čega se bolje osećaju kako na poslu, tako i u privatnom životu.

Poznato je da naše telo ima sposobnost regeneracije, a tokom PRP tretmana koristi se upravo ta prirodna predodređenost organizma kako bi se odložilo pojavljivanje znakova starenja ili ublažili već postojeći. To je moguće jer se za podmlađivanje koriste faktori rasta iz krvne plazme pacijenta, koji su zaslužni za zaceljivanje i obnavljanje ćelija, a u ovom slučaju deluju na obnavljanje kože i podkožnog tkiva.

Ujedno, procedura kratko traje i što je još važnije nema potrebe za oporavkom, već se osoba odmah vraća svakodnevnim aktivnostima. To znači – izuzetni rezultati podmlađivanja bez gubljenja vremena.

A šta je PRP i zašto daje rezultate kao procedura za podmlađivanje?

Platelet Rich Plasma (PRP) bogata je krvnim pločicama – trombocitima, a dobija se tako što se mala količina krvi pacijenta centrifugira. Na taj način raspolaže se serumom koji je pun faktora rasta koje ispuštaju trombociti. Oni podstiču prirodnu sposobnost organizma da zaceljuje, odnosno dovode do regeneracije tkiva jer podstiču stvaranje kolagena. Upravo tako dolazi i do podmlađivanja kože. To i jeste razlog zbog kojeg je ova procedura već više od decenije izuzetno popularna.

Primera radi, prilikom prirodnog procesa zarastanja rana na koži, trombociti igraju važnu ulogu je ubrzavaju taj proces.

Kako izgleda PRP podmlađivanje?

Prvo se obavi pregled od strane lekara specijaliste u poliklinici Diva. Nakon toga vadi se mala količina krvi pacijenta koja se zatim centrifugira pomoću posebnog aparata kako bi se izdvojili trombociti. U dobijeni serum dodaju se aktivne supstance koje podstiču trombocite na ispuštanje faktora rasta (growth faktora).
Serum se potom aplikuje u kožu veoma tankim iglicama tehnikom mezoterapije.

Kakvi su rezultati PRP podmlađivanja?

Koža je bolje hidrirana, prokrvljenija je, nahranjena i dobija više kiseonika zbog čega su:

  • lice svežije i odmornijeg izgleda,
  • ten i koža  lepši,
  • boja ujednačenija,
  • bore su umanjene,
  • a sitni ožiljci od akni neprimetniji.

A ova procedura dokazala se i kod lečenja opadanja kose, jer PRP tretman pospešuje rast nove vlasi.

Koliko traje PRP podmlađivanje?

Sama procedura traje oko 15 minuta i nema potrebe za oporavkom nakon nje.

Kada se vide rezultati PRP podmlađivanja i koliko tretmana je potrebno?

Za prve efekte potrebno je da prođe 7 do 10 dana od terapije, jer tokom tih dana trombociti otpuštaju faktore rasta, dok je pun rezultat primetan posle mesec dana.

Preporuka lekara specijalista u poliklinici Diva je da se procedura obavlja 3 do 5 puta godišnje, sa pauzama od 4 do 6 sedmica između tretmana.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Da li je PRP podmlađivanje bezbedno?

PRP je sigurna procedura jer tokom nje koristi plazma samog pacijenta.

Koji muškarci se odlučuju za PRP podmlađivanje?

Oni koji žele da kontrolisano stare i osveže svoje lice, a izbegnu agresivne tretmane, te nemaju vremena za dug oporavak.

U poliklinici „Diva“ konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na jedan od brojeva telefona:

011 32 42 841 ili 063 338 334

kako bismo na pregledu precizirali kakvi rezultati mogu da se očekuju.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply