Pratite nas na

Podmlađivanje šaka – kako da koža ruku bude mlađa za čitavu deceniju!

Kao što već sigurno znate, koža ruku stari brže nego koža lica, odnosno godine su na rukama ranije vidljive. Koža ruku je sklonija pojavi fleka (takozvanih “staračkih pega”), naboravanju, isušivanju… Zašto je to tako i kako uraditi podmlađivanje šaka, pitate se? Ne brinite, moguće je!

podmladjivanje-saka-kako-da-koza-ruku-bude-mladja-za-citavu-deceniju-poliklinika-diva

Zašto podmlađivanje šaka?

Dermatolozi su odavno ustanovili da koža ruku stari mnogo brže od lica. To ni ne čudi, s obzirom na to da su šake stalno izložene spoljašnjim uticajima – vetru, hladnoći, visokim temperaturama, sunčevim zracima, različitim hemikalijama (sapunima, deterdžentima…).

Zbog toga je već i onako tanka i nežna koža na rukama podložna isušivanju, perutanju, istanjivanju i pojavi fleka i krvnih sudova, te lako gubi mladačku svežinu i elastičnost, postaje grublja, a godine su vidljivije.

I baš zbog toga nečije godine se pre mogu proceniti ako kod osobe obratite pažnju na kožu na ruci.

Uz to, na ruke često obraćamo manje pažnju nego na lice, kada je reč o nezi.

Ujedno, šake mogu izgledati dosta starije zbog gubitka volumena i masnog tkiva, vidljivih vena i tetiva ili fleka na koži usled izloženosti sunčevim zrracima. Zbog stalne izloženosti UV zracima koža na rukama često za posledicu ima hiperpigmentaciju, ili ono što je poznato pod nazivom „staračke fleke“.

Osobe koje redovno vode računa o svom licu, koristeći antiaging kreme, te tretmane i procedure za podmlađivanje kože, uspešno usporavaju starenje i “brišu” bore sa lica, ali o rukama manje vode računa.

Čak i oni, koji ih mažu kremama za ruke, barem jednom dnevno, znaju da je, kako bi sačuvali mladoliki izgled svojih šaka, neophodno biti uporan i istrajan u tome. Jer istraživanja pokazuju da redovna nega ruku pomaže pri odlaganju starenja kože u ublažavanju tragova vremena, ali ako ste čitavih 20 meseci redovno negovali šake bez prestanka! A čak i tada se, s vremenom, pojavljuju fleke.

“I šta onda preostaje?”, pitate se. “Kako podmladiti šake i vratiti im mladalačku svežinu?”

Podmlađivanje ruku je dugo bio izazov

Ali moderna medicina je rešila taj problem. Danas postoji način da šake ponovo izgledaju mlado, negovano, lepo i jedro uz pomoć tretmana i procedura posebno prilagođenih koži ruku.

U poliklinici “Diva” to uspešno rade lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije, a u zavisnosti od godina i stanja kože, preporučuju se različiti pristupi rešavanja problema starenja kože šaka.

U našoj medicinskoj ustanovi postoje čak 4 načina da se podmlade šake na rukama.

Kako uspešno podmladiti šake i zategnuti kožu na rukama?

Odlične u podmlađivanju šaka daju kombinacija lasera i PRP metode, ali i mezoterapije i hijaluronskih filera, što dokazuje više od 25 godina rada sa pacijentima.

U zavisnosti od toga koji je problem potrebno rešiti – fleke, izražene kapilare, opuštenost ili istanjenost kože, te sve nabrojano, što se utvrđuje na pregledu, navedeni tretmani se kombinuju ili rade pojedinačno, kako bi se šake podmladile!

Podmlađivanje šaka laserom

4D Combo laser, koji za podmlađivanje šaka, ali i lica i vrata, koriste lekari specijalisti u poliklinici “Diva”, podstiče

 • stvaranje NOVOG kolagena i elastina u koži i
 • doprinosi njenom zatezanju,
 • te uklanjanju fleka.

Ovaj laser regeneriše epiderm i dovodi do zgušnjavanja i zatezanja kolagenih mrežica u koži. Na taj način menja arhitektoniku i strukturu kože. To znači da je koža nakon tretmana podmlađena, zategnuta, a fleke su uklonjene. Ovo je prirodan način podmlađivanja šaka.

PRP terapija za podmlađivanje ruku

PRP metoda (tretman krvnom plazmom) uz pomoć faktora rasta utiče na vraćanje svežine i mladolikog izgleda kože ruku. Ova procedura na prirodan način podstiče kožu na regeneraciju, jer se koristi krvna plazma samog pacijenta. U ovom slučaju sposobnost organizma da se regeneriše radi za nas kako bi se podmladile šake.

S obzirom na to da se koriste ćelije pacijenta, nema rizika od neželjenih reakcija.

Ovaj tretman koji se koristi za podmlađivanje šaka pored toga što

 • podstiče ćelije kože na regeneraciju,
 • utiče i na to da koža proizvodi NOVI kolagen. To sve dovodi do
 • zatezanja kože ruku,
 • uklanjanja hiperpigmentacije i
 • vraća mladalački sjaj i jedrinu rukama.

Podmlađivanje šaka mezoterapijom

Mezoterapija pomaže da koža dobije sve što joj nedostaje, kada je reč o vitaminima, mineralima i aminokiselinama, kao i hijaluronu, te poboljšava cirkulaciju i jača potkožno vezivno tkivo.

Mezokokteli se tankim iglicama ubrizgavaju u srednji sloj kože na rukama. Na taj način koža se hrani iznutra, podstiče se na stvaranje kolagena, stimuliše ćelijski metabolizam i mikrocirkulacija.

To sve utiče na:

 • podizanje tonusa kože šaka.
 • ona se regeneriše,
 • učvršćuje,
 • hidrira i
 • dobija mladalački i
 • negovan izgled.

Hijaluronski fileri za podmlađivanje ruku

Hijaluronski fileri vraćaju koži izgubljenu

 • hidriranost,
 • elastičnost,
 • tonus i
 • jedrinu, 
 • a ujedno i uklanja bore.

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se i prirodno nalazi u našoj koži. Ovo je veoma popularna antiaging procedura jer na prirodan i siguran način vraća mladalačku svežinu koži.

Kada je najbolje početi sa procedurama za podmlađivanje šaka?

Preporučuje se da se sa blagim tretmanima za podmlađivanje ruku počne već nakon 30. godine, radi prevencije, odnosno kako bi se odložilo starenje, dok se kombinacija procedura savetuje u kasnijim godinama.

A prednost svih navedenih tretmana je da potpuno prirodno uklanjanju znake starenja sa kože ruku!

Kako negovati ruke nakon tretmana za podmlađivanje šaka?

Da bi efekat tretmana što duže trajao, neophodno je nakon procedure redovno pravilno negovati kožu ruku.

Nega kože ruku u zimskom periodu

Tokom zime, idealno je koristiti kreme sa retinolom koje dodatno regenerišu kožu. Trebalo bi nekoliko puta u toku dana koristiti hidrantne kreme, a odlične su one koje sadrže ureu.

Nega kože ruku u letnjem periodu

Kada su ruke najviše izložene suncu, neophodno je koristiti kreme sa zaštitnim faktorom, koje dermatolozi preporučuju za upotrebu tokom cele godine. Na taj način se prevenira stvaranje tamnih fleka i duže čuva mladalački izgled kože ruku.

Podmlađivanje šaka cena

S obzirom na to da u poliklinici Diva postoji nekoliko načina za podmlađivanje kože na rukama, a koji će se od njih koristiti određuje lekar specijalista na besplatnom pregledu, u odnosu na godine pacijenta i stanje kože, pozovite nas ili pogledajte CENOVNIK.

Zakažite BESPLATNU konsultaciju u poliklinici Diva na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334.

Vaša poliklinika “Diva”

 

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply