Podmlađivanje šaka – kako da koža ruku izgleda mladoliko i negovano

Poznata je činjenica da koža ruku stari brže nego koža lica, odnosno godine su na rukama ranije vidljive. Koža ruku je sklonija pojavi fleka (takozvanih “staračkih pega”), boranju i isušivanju… Postoje efikasne antiage procedure koje pomažu da se problem reši. Zašto je to tako i kako uraditi podmlađivanje šaka, pitate se? Ne brinite, moguće je!

podmladjivanje-saka-kako-da-koza-ruku-bude-mladja-za-citavu-deceniju-poliklinika-diva

Zašto podmlađivanje šaka?

Dermatolozi su odavno ustanovili da koža ruku stari mnogo brže od lica. To ni ne čudi, s obzirom na to da su šake stalno izložene spoljašnjim uticajima – vetru, hladnoći, visokim temperaturama, sunčevim zracima, različitim hemikalijama (sapunima, deterdžentima…).

Zbog toga je, već i onako tanka i nežna koža na rukama, podložna isušivanju, perutanju, istanjivanju i pojavi fleka i krvnih sudova, te lako gubi mladačku svežinu i elastičnost.

Uz to, na ruke često obraćamo manje pažnju nego na lice, kada je reč o nezi.

Šake mogu izgledati dosta starije zbog gubitka volumena masnog tkiva, vidljivih vena i tetiva ili fleka na koži. Zbog stalne izloženosti UV zracima koža na rukama često za posledicu ima hiperpigmentaciju, ili ono što je poznato pod nazivom „staračke fleke“.

Kako uspešno podmladiti šake i zategnuti kožu na rukama?

Odlične rezultate u podmlađivanju šaka daju:

 1. hijaluronski fileri
 2. Lumecca laser i Nano laser Alma Q 
 3. PRP metoda,
 4. kombinacija lasera i PRP metode i
 5. mezoterapija

U zavisnosti od toga koji je problem potrebno rešiti – fleke, izražene kapilare, opuštenost ili istanjenost kože, ili sve nabrojano, navedeni tretmani se kombinuju ili rade pojedinačno. A sve kako bi se šake podmladile!

1. Hijaluronski fileri za podmlađivanje ruku

Šake odaju godine brže od ostatka tela jer su stalno na udaru kako Sunca, UV zraka, vetra, visokih i niskih temperatura, tako i različitim sredstvima za čišćenje i sapunima.

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u našoj koži. Hijaluronski fileri se koriste za nadoknadu:

 • hidriranosti,
 • volumena,
 • elastičnosti,
 • tonusa,
 • jedrine,
 • a ujedno popravljaju teksturu kože i
 • uklanjaju sitne borice.

Podmlađivanje šaka je veoma popularna antiaging procedura. Ona na prirodan i siguran način vraća mladalačku svežinu specijalno dizajniranim preparatima za delikatnu kožu šaka.

A kada je koža na šakama već oštećena i prisutne su hiperpigmentacije i sunčane fleke lečenje se počinje laserskim tretmanima, a zatim nastavlja hijaluronom ili PRP procedurama.

2. Podmlađivanje šaka laserom

Lumecca i Nano laser, koji za podmlađivanje šaka, ali i lica i vrata, koriste lekari specijalisti u poliklinici “Diva”, podstiče:

 • stvaranje NOVOG kolagena i elastina u koži i
 • doprinosi njenom zatezanju,
 • te uklanjanju fleka.

Ovaj laser regeneriše epiderm i dovodi do zgušnjavanja i zatezanja kolagenih mrežica u koži. Na taj način menja arhitektoniku i strukturu kože. To znači da je koža nakon tretmana podmlađena, zategnuta, a fleke su uklonjene. Ovo je prirodan način podmlađivanja šaka, jer laserski zrak stimuliše reparativne mehanizme u koži i ona se obnavlja i eliminišu se fleke sa dugoročnim efektima

PRP terapija za podmlađivanje ruku

PRP metoda (tretman krvnom plazmom) uz pomoć faktora rasta koje oslobađaju trombociti utiče na vraćanje svežine i mladolikog izgleda kože ruku. Ova procedura na prirodan način podstiče kožu na regeneraciju, jer se koristi krvna plazma samog pacijenta. U ovom slučaju sposobnost organizma da se regeneriše radi za nas u cilju podmlađivanja.

S obzirom na to da se koriste ćelije pacijenta, nema rizika od neželjenih reakcija.

Ovaj tretman koji se koristi za podmlađivanje šaka pored toga što
podstiče ćelije kože na regeneraciju,
• utiče i na to da koža proizvodi NOVI kolagen. To sve dovodi do
• zatezanja kože ruku,
• uklanjanja hiperpigmentacije i
• vraća mladalački sjaj i jedrinu rukama.

Podmlađivanje šaka mezoterapijom

Mezoterapija pomaže da koža dobije sve što joj nedostaje, kada je reč o vitaminima, mineralima i aminokiselinama, kao i hijaluronu, te poboljšava cirkulaciju i jača potkožno vezivno tkivo.
Mezokokteli se tankim iglicama ubrizgavaju u srednji sloj kože na rukama. Na taj način koža se hrani iznutra, podstiče se na stvaranje kolagena, stimuliše ćelijski metabolizam i mikrocirkulacija.
To sve utiče na:

 • podizanje tonusa kože šaka.
 • ona se regeneriše,
 • učvršćuje,
 • hidrira i
 • dobija mladalački i
 • negovan izgled.

U zavisnosti od toga koji je problem potrebno rešiti – opuštenost, istanjenost kože ili fleke, te sve nabrojano, što se utvrđuje na pregledu, navedeni tretmani se kombinuju ili rade pojedinačno, kako bi se šake podmladile!

Podmlađivanje ruku je dugo bio izazov

Ali moderna antiaging medicina ima moguća rešenja za taj problem. Danas postoji način da šake ponovo izgledaju mlado, negovano, lepo i jedro uz pomoć tretmana i procedura posebno prilagođenih koži ruku.

Često se dešava da i kada se redovno vodi računa o licu, korišćenjem antiaging krema i procedura za podmlađivanje kože, koje uspešno usporavaju starenje i „brišu bore sa lica“, šake se obično zapostave.

U poliklinici “Diva” podmlađivanje šaka uspešno rade lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije, a u zavisnosti od godina i stanja kože, preporučuju se različiti pristupi rešavanja problema starenja kože šaka.

U našoj medicinskoj ustanovi postoje pravimo protokole sa kombinacijom metoda da se podmlade šake na rukama sa maksimalnim i dugoročnim rezultatima.

Kada je najbolje početi sa procedurama za podmlađivanje šaka?

Preporučuje se da se sa tretmanima za podmlađivanje ruku počne već nakon 30. godine, radi prevencije, odnosno kako bi se odložilo starenje, dok se kombinacija procedura savetuje u kasnijim godinama.

A prednost svih navedenih tretmana je da potpuno prirodno uklanjanju znake starenja sa kože ruku!

Kako negovati ruke nakon tretmana za podmlađivanje šaka?

Da bi efekat tretmana što duže trajao, neophodno je nakon procedure redovno pravilno negovati kožu ruku.

Nega kože ruku u zimskom periodu

Tokom zime, preporučljivo je koristiti antiage kreme koje dodatno regenerišu kožu. Trebalo bi nekoliko puta u toku dana koristiti hidrantne kreme, a odlične su one koje sadrže ureu.

Nega kože ruku u letnjem periodu

Kada su ruke najviše izložene suncu, neophodno je koristiti kreme sa zaštitnim faktorom, koje dermatolozi preporučuju za upotrebu tokom cele godine. Na taj način se prevenira stvaranje tamnih fleka i duže čuva mladalački izgled kože ruku.

NAPOMENA:

Da li je neka od ovih procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedura mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Podmlađivanje šaka cena

S obzirom na to da u poliklinici Diva postoji nekoliko načina za podmlađivanje kože na rukama, a koji će se od njih koristiti određuje lekar specijalista na besplatnom pregledu, u odnosu na godine pacijenta i stanje kože. 

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru podmlađivanja šaka hijaluronskim filerima u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure podmlađivanja šaka aplikacijom hijaluronskih filera u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA dr Bogdanović Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA dr Bogdanović Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

 

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply