sren POLIKLINIKA DIVA - Kosovska 34 | Njegoševa 19a | Z. Đinđića 125d
sren POLIKLINIKA DIVA - Kosovska 34 | Njegoševa 19a | Z. Đinđića 125d

Podmlađivanje šaka – kako da koža ruku bude mlađa za čitavu deceniju!

Kao što već sigurno znate, koža ruku stari brže nego koža lica, odnosno godine su na rukama ranije vidljive. Koža ruku je sklonija pojavi fleka (takozvanih “staračkih pega”), naboravanju, isušivanju… Zašto je to tako i kako podmladiti kožu šaka, pitate se? Ne brinite, moguće je!

podmladjivanje-saka-kako-da-koza-ruku-bude-mladja

Dermatolozi su odavno ustanovili da koža ruku stari mnogo brže od lica. To ni ne čudi, s obzirom na to da su šake stalno izložene spoljašnjim uticajima – vetru, hladnoći, visokim temperaturama, sunčevim zracima, različitim hemikalijama (sapunima, deterdžentima…), pa je već i onako tanka i nežna koža na rukama podložna isušivanju, perutanju, istanjivanju i pojavi fleka i krvnih sudova, te lako gubi mladačku svežinu i elastičnost, postaje grublja, a godine su vidljivije.

Uz to, na ruke često obraćamo manje pažnju nego na lice, kada je reč o nezi.

Osobe koje redovno vode računa o svom licu, koristeći antiaging kreme, te tretmane i procedure za podmlađivanje kože, uspešno usporavaju starenje i “brišu” bore sa lica, ali o rukama manje vode računa.

Čak i oni, koji ih mažu kremama za ruke, barem jednom dnevno, znaju da je, kako bi sačuvali mladoliki izgled svojih šaka, neophodno biti uporan i istrajan u tome. Jer istraživanja pokazuju da redovna nega ruku pomaže pri odlaganju starenja kože u ublažavanju tragova vremena, ali ako ste čitavih 20 meseci redovno negovali šake bez prestanka! A čak i tada se, s vremenom, pojavljuju fleke.

“I šta onda preostaje?”, pitate se. “Kako podmladiti šake i vratiti im mladalačku svežinu?”

Danas postoji način da šake ponovo izgledaju mlado, negovano, lepo i jedro uz pomoć tretmana i procedura posebno prilagođenih koži ruku.

U poliklinici “Diva” to uspešno rade lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije, a u zavisnosti od godina i stanja kože, preporučuju se različiti pristupi rešavanja problema starenja kože šaka.

Kako uspešno podmladiti šake?

Odlične u podmlađivanju šaka daju kombinacija lasera i PRP metode, ali i mezoterapije i hijaluronskih filera, što dokazuje više od 25 godina rada sa pacijentima.

U zavisnosti od toga koji je problem potrebno rešiti – fleke, izražene kapilare, opuštenost ili istanjenost kože, te sve nabrojano, što se utvrđuje na pregledu, navedeni tretmani se kombinuju ili rade pojedinačno, kako bi se šake podmladile!

4D Combo laser (link: https://www.divaclinic.com/usluge/antiaging-procedure-i-estetska-hirurgija/podmladjivanje-lica-uklanjanje-bora-i-savremeni-lifting-lica-4d-combo-laserom), koji se za podmlađivanje šaka koristi u poliklinici “Diva”, podstiče stvaranje NOVOG kolagena i elastina u koži i doprinosi njenom zatezanju, te uklanjanju fleka, dok PRP metoda (tretman krvnom plazmom) uz pomoć faktora rasta utiče na vraćanje svežine i mladolikog izgleda kože.

Mezoterapija pomaže da koža dobije sve što joj nedostaje, kada je reč o vitaminima i aminokiselinama, te poboljšava cirkulaciju i jača potkožno vezivno tkivo, dok hijaluronski fileri vraćaju koži izgubljenu hidriranost, tonus i jedrinu.

Kada je najbolje početi sa procedurama za podmlađivanje šaka?

Preporučuje se da se sa blagim tretmanima za podmlađivanje ruku počne već nakon 30. godine, radi prevencije, odnosno kako bi se odložilo starenje, dok se kombinacija procedura savetuje u kasnijim godinama.

A prednost svih navedenih tretmana je da potpuno prirodno uklanjanju znake starenja sa kože ruku!

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply