Konstantna nega mezoterapijskim koktelima i faktorom rasta održava tonus i svežinu kože i ako se redovno primenjuje značajno usporava starenje kože

Klasična mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje koktela tankim iglicama u površinske slojeve kože u cilju osvežavanja podmlađivanja kožeMezoterapijom je moguće u svaki sloj kože dodati sve što nedostaje – hijaluronaminokiseline i vitaminske koktele ili– faktora rasta.

 

KAKO IZGLEDAJU TRETMANI?

Tretmani su potpuno komforni i mogu se raditi u bilo koje doba godine, bez obzira na to da li je koža osunčana ili ne. Odmah posle tretmana koža izgleda osveženo.

KOLIKO TRETMANA SE PREPORUČUJE?

Obično se preporučuje od 2 do 4 tretmana u zavisnosti od stanja kože i starosti pacijenta.

Konstantna nega mezoterapijskim koktelima i faktorom rasta održava tonus i svežinu kože i ako se redovno primenjuje značajno usporava starenje kože.

Za pacijente koji se plaše iglica može se raditi mezoterapija laserom gde se koristi frakcionisani laserski zrak umesto iglica.

Umesto ubrizgavanja određenih supstanci injekcijama laserski zrak pravi mikronske rupice u površinskim slojevima kože što omogućava komfornu aplikaciju i ravnomernu distribuciju mezoterapijskih preparata.

 

Platelet Rich Plasma - PRP

Terapija ćelijama sopstvene plazme je inovativna  dermatološka procedura koja rezultira fantastičnim i prirodnim podmlađivanjem kože.

Plazma obogaćena trombocitima (PRP - Platelet Rich Plasma) predstavlja centrifugat pacijentove krvi sa velikom količinom faktora rasta, koji zajedno sa bioaktivnim proteinima čine neophodne komponente za regeneraciju tkiva.

Tretman je odličan izbor za osobe koje žele postepeno i primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vreme oporavka ili bez njega.

Tretmanom se potencira prirodan mehanizam regeneracije kože i kao rezultat se dobija podmlađena koža u tretiranom području. Novosintetisani kolagen, proteini i poboljšan protok krvi dovode do remodeliranja kože, popravljanja njenog tonusa i elastičnosti. Plazma injektovana u tretirano područje dovodi do stimulacije fibroblasta kože, koji produkuju nov kolagen i ostale komponente ekstraćelijskog matriksa (elastin, hijaluronska kiselina, glikoproteini…)

Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja. Za hijaluronsku kiselinu potvrđeno je da povećava tonus kože i njen volumen čime obezbeđuje mladalački izgled.

Procedura pomaže da povratite ili poboljšate izgled neke regije koja je tokom starenja izgubila volumen. Poboljšanje teksture kože i njenog tonusa primećuje se unutar tri nedelje i pojacava se sledećih osam nedelja, pošto se sve više kolagena sintetise u koži.

Osim kože lica uspešno se tretiraju vrat, dekolte, šake (nadlanice), i posebno problematične regije, kao što su čelo, nazolabijalne brazde, periokularne bore. Pored bora, ovim tretmanom se tretiraju, strije, opustena koža i može se povećati volumena usana.

Rezultati su vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat se dobija posle 4 do 6 nedelja (što zavisi od tipa kože i starosti pacijenta).

Rezultat se obično održava dve godine ili nešto duže (na ovo utiče tip kože kao i godine starosti). Regije koje se tretiraju uključuju obraze i srednji deo licabore oko očijubore smejalice, nazolabijalne brazde, vrat i liniju vilice, dekolteožiljke od aknišake i dr.

Za najbolje rezultate preporučuje se tri do pet tretmana, u razmaku od 4 do 6 nedelja.

U poliklinici DIVA se nove metode uspešno kombinuju sa Frakcionisanim laserom, hijaluronski filerima.

Kako da se pacijent odluči šta je za njega najbolje?

Najsigurnije je odluku prepustiti stručnjacima poliklinike DIVA. Nekada je dovoljno primeniti samo jednu metodu, a nekada je potrebno kombinovati više procedura da se postigne željeni rezultat.

Naša preporuka je da se kod mlađih pacijenta krene sa Frakcionisanim laserom i PRP plazma podmlađivanjem, a kasnije se dodaju 3D mezoniti, hijaluronski fileri...

Na osnovu dvadesetogodišnjeg iskustva u antiaging-u naši lekari specijaisti plastične hirurgije i dermatologije procenjuju koje će metode dati odlične rezultate u konkretnom slučaju pa sugerišu pacijentima idealnu kombinaciju da se dobije maksimalni efekat u podmlađivanju, a zadrži prirodan izgled.