NOVI TRENDOVI U PODMLAĐIVANJU SA MASTER EDUKACIJE U AMSTERDAMU

Novi trendovi i tehnike koje su prezentovane na Master edukaciji u Amsterdamu.

Hijaluronski fileri su česte estetske procedure. Za 10 minuta se eliminišu bore i vidljiv je efekat.

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-poliklinika-podmladjivanje-blog

Dr Svetlana Bogdanović Rašković, specijalista plastične hirurgije, predavač i edukator za hijaluronske filere i vođa stručnog tima poliklinike DIVA govori o novim trendovima i tehnikama koje su prezentovane na Master edukaciji u Amsterdamu.

Hijaluronski fileri spadaju u veoma česte estetske procedure. Za 10 minuta, koliko traje, se eliminišu bore i vidljiv je efekat.

Jednostavnost, bezbednost i komfor su aduti ovog tretmana, a optimalno je početi kada se pojave prve borice, bez obzira na godine, jer se lakše koriguju dok su u začetku i tako se sprečava njihovo produbljivanje, kaže dr Svetlana Bogdanović Rašković, plastični hirurg.

Preporuka sa Master edukacije u Amsterdamu je potpuno novi pristup u odstranjivanju bora. Nova tehnika podrazumeva konturiranje lica pixel kanilom čime se istovremeno uklanjaju bore i vraća prirodan mladalački izgled. Sada se hijaluron više ne ubrizgava u bore već se koristi za nadoknadu izgubljenog volumena u zoni podočnjaka, srednjeg dela lica ili jagodica, što daje jedrinu obrazima, a gube se bore između nosa i usana. Podizanjem uglova usna i dodavanjem volumena u toj zoni dobija se svežina i zatezanje u donjem delu lica čime se eliminiše izgled “visećih obraza“ i popravlja linija podbradka.

Korišćenje hijalurona na ovaj način, pixel kanilom, omogućava nam da bez dugog perioda oporavka, popravimo konture i zategnemo kožu lica i vrata.

Za osvežavanje i popunjavanje usana su takođe preporučene nove tehnike, kojima se postiže značajno bolji efekat, a istovremeno izbegava neprirodan izgled.

Tehnika pixel kanilom je idealna i za korekciju nepravilnosti na nosu. Na vrlo komforan način, bezbolno i bez otoka dobijamo savršen profil.

Preporuke za pacijente

Za procedure hijaluronom možete imati poverenja u plastične hirurge i dermatologe koji rade u registrovanim klinikama i koriste savremenu tehniku pixel kanilom.

Budite obazrivi, jer često te procedure rade nestručne osobe, koje nisu adekvatno edukovane za rad s invazivnim procedurama, a komplikacije su mnogobrojne, posebno ako se ne zna dobro anatomija i vaskularizacija regije koja se tretira, pa se iz neznanja hijaluron ubrizga u krvni sud . 
Tada su posledice vrlo ozbiljne jer se radi o licu i usnama, pa je jasno koliko se pažljivo mora birati doktor kojem ćete pokloniti poverenje.

Budite oprezni kada idete na tretman hijaluronom. U Evropi je u opticaju više od 100 filera, a samo nekoliko zadovoljava rigorozne propise po pitanju čistoće, bezbednosti i efikasnosti koja je potvrđena kliničkim ispitivanjima

Pitajte da li je preparat koji koriste zvanično registrovan u Srbiji, jer na tržištu ima mnogo neregistrovanih ampula hijalurona sumnjivog kvaliteta.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply