Nega kože u letnjim mesecima

Visoke temperature i često izlaganje kože UV zracima u letnjem periodu isušuju kožu i utiču na njeno ubrzano starenje. Pored kontrolisanog direktnog izlaganja sunčevim zracima, redovnog korišćenja krema sa visokim faktorom zaštite (od 30 do 50) i nošenja lagane zaštitne odeće postoji još nekoliko stvari koje možete učiniti za svoju kožu.

nega-koze-u-letnjim-mesecima-poliklinika-diva
Nega lica i tela leti podrazumeva, između ostalog, da redovnu dnevnu rutinu prilagodite spoljašnjim uslovima. Zato birajte preparate koji neće dodatno isušivati vašu kožu i koji će joj obezbediti dovoljno hidratacije, te sadržati odgovarajuću kombinaciju biljnih i etarskih ulja, ali i antioksidanasa.
 

Nega kože leti

Čišćenje lica

Kada je reč o koži lica, jutarnje i večernje umivanje mlakom vodom i kremastim sapunima ili adekvatnim blagim sredstvima odgovarajuće pH vrednosti ukloniće sa kožu nečistoću i višak sebuma, te je pripremiti za nanošenje hidratantne kreme.

Kožu uvek dobro isperite i obratite pažnju na to da nema ostataka sapunice, koja je dodatno isušuje. Mekim peškirom, blagim tapkanjem, uklonite vodu sa lica.

Za obavezno skidanje šminke u ovom periodu godine preporučuje se micelarna voda, koja će je nežno ukloniti. Ona je ujedno korisna jer se može korititi više puta dnevno, kad god osetite potrebu da uklonite nečistoću ili znoj.

Izbegavajte preparate koji sadrže alkohol.

Toniranje lica

Tokom leta, upotreba tonika doprinosi osvežavanju i hidriranju kože, te vraća normalnu pH vrednost koži. Preporučljivo je da i tokom dana nanosite one u spreju, koji će vas ujedno i rashladiti. Slični preparati postoje i kada je reč o telu.

Piling lica

Barem jednom nedeljno, a u zavisnosti od vašeg tipa kože, nanesite piling i laganim kružnim pokretima uklonite površinske slojeve kože koji zapušavaju pore i sprečavaju je da „diše“. Koristite blaga abrazivna sredstva sa biljnim osnovama, po mogućstvu sa ekstraktima kamilice, nevena ili aloje koji imaju umirujuće, antiupalno dejstvo na kožu i pomažu joj pri regeneraciji.

Maske za lice

U letnjem periodu, maske za lice se nanose kako bi se koža dodatno nahranila i hidrirala, a odličan su izbor i za detoksikaciju kože.

Krema za lice

Birajte izuzetno hidratantne kreme sa laganom teksturom bogate hijaluronom jer vezuje vodu, koje sadrže antiosidanse (poput vitamina E), vitamine i prirodne sastojke koji će vašu kožu negovati, nahraniti, zaštiti i regenerisati. Ova kombinacija omogućiće vašoj koži da sačuva elastičnost, svežinu, tonus i vlažnost. Predlažemo odgovarajuću kremu iz „Dr Bogdanović Care“ kolekcije koje sadrže sve neophodne sastojke. Isto važi i za losione i mleka za telo. Nakon toga, obavezno nanesite kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom.

Šminka u letnjem periodu

Ukoliko je moguće, koristite što manje dekorativne kozmetike. A ako ima potrebe za njom, tada birajte lagane tečne pudere ili kreme u boji, te ih nanosite u tankom sloju.

Dodatna hidratacija

Kožu je leti važno hidrirati, kako spolja, tako i iznutra. Zato unosite dovoljno tečnosti, najviše vode, ali i prirodne sokove.

A dodatne savete i 12 pravila za lepu, zdravu i negovanu kožu tokom leta pročitajte u tekstu „Kako se pravilno zaštiti od sunca“.

Nakon leta preporučljivo je da posetite dermatologa, kako biste proverili mladeže i druge promene na koži na dermoskopskom pregledu i uklonili one koji je potrebno. I naravno, prilagodite negu zimskom periodu i hladnim danima.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply