Nega tela – nekoliko proverenih koraka do lepog tela!

Ukoliko i Vi imate problema sa viškom kilograma, strijama, opuštenom, suvom, osetljivom ili problematičnom kožom tela, tada su ovi saveti baš za Vas! Evo kako da i Vaše telo bude lepo, negovano i zdravo.

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-poliklinika-diva-nega-tela

Ljudsko telo menja se tokom čitavog života. Problemi sa viškom kilograma i kožom koja nije zategnuta, kao i sa suvom ili masnom kožom ne zaobilaze ni muškarce ni žene, baš kao što ne biraju ni godine starosti. Svako od nas sigurno se tokom života borio sa nekim od navedenih stanja, a da možda nije ni znao da ih je moguće rešiti!

Slede provereni koraci za lepo i zdravo telo, kao i saveti dermatologa za negu kože tela.

 

Kako efikasno i dugoročno izgubiti kilograme, masne naslage i celulit?

Prvi savet koji uvek dobijate kada je reč o uklanjanju viška kilograma je da počnete sa dijetom, odnosno da regulišete ishranu, a zatim da počnete da vežbate. A da li znate da postoji LAKŠI način da efikasno i dugoročno uklonite masne naslage i celulit?

U poliklinici “Diva”, uz pomoć lekara specijalista, možete izgubiti 5 do 8 centimetara (što zavisi od uzrasta i zdravstvenog stanja pacijenta) baš tamo gde Vi to želite i to za od 3 do 5 tretmana mezolipolizom (broj tretmana se prilagođava svakom pacijentu). Ova savremena metoda je u kliničkim studijama pokazala odlične rezultate kada je reč o mršavljenju. Ona smanjuje broj masnih ćelija čak i na mestima na kojima nije moguće ukloniti celulit i masne naslage dijetama i vežbama!

 

U poliklinici “Diva”, uz pomoć lekara specijalista, možete izgubiti 5 do 8 centimetara (što zavisi od zdravstvenog stanja i godina) baš tamo gde Vi to želite i to za 3 do 5 tretmana mezolipolize (broj tretmana se prilagođava svakom pacijentu).

 

Kako zategnuti kožu?

Najveći problem nakon skidanja viška kilograma, a koji se javlja i sa godinama, je opuštena koža i bore. Za to će Vam često reći da nema leka, osim hirurškog uklanjanja. Međutim, to nije tačno! Tu je frakcionisana laserska tehnologija.

Zatezanje kože frakcionisanim Er: Yag laserom daje snažan efekat uz brz oporavak. Njegova upotreba dovodi do proizvodnje novih kolagenih vlakana, te je koža zategnutija i elastičnija. U poliklinici “Diva” sa ovom bezbednom i bezbolnom procedurom (pacijenti osećaju samo blago peckanje), već nakon 2 do 3 tretmana (što zavisi od tipa kože i godina) možete osvežiti i zategnuti kožu vrata, dekoltea i nadlaktica, stomaka ili butina.

 

A kako ukloniti strije?

Strije kao da idu ruku pod ruku sa viškom kilograma, iako to nije jedini razlog za njihovo nastajanje. Mogu se javiti i tokom trudnoće ili u pubertetu zbog naglog rasta, a mogu biti i nasledne. Strije su trajni ožiljci, koje nije moguće u potpunosti ukloniti. Ali, ipak, tretman frakcionisanim Er: Yag laserom odlično se pokazao u borbi protiv strija, jer ih ublažava za čak 50% do 60% (što zavisi od toga kada su se strije pojavile, godina pacijenta i tipa kože)!

Proceduru Er: Yag laserom u poliklinici “Diva” obavlja lekar specijalista dermatologije, a da se strije više ne vide tako izraženo i da se utope u reljef kože i tako postanu skoro neprimetne, potrebno je uraditi samo 2 do 4 tretmana (koliko je tretmana potrebno utvrđuje se na BESPLATNOM konsultativnom pregledu, jer ne reaguje svaka koža isto na tretman).

 

Frakcionisanim Er: Yag laserom možete zategnuti kožu i osloboditi se strija.

 

Nega tela – očuvajte svoju kožu u samo 3 koraka

I koža tela, baš kao i koža lica, zahteva svakodnevnu negu. Proverite sa dermatologom kakav je Vaš tip kože – da li je masna, normalna ili suva, a to možete učiniti i ako u poliklinici “Diva” zakažete BESPLATNE konsultacije.

3 OSNOVNA koraka za zdravu i lepu kožu tela su:

  1. čišćenje – tuširanje
  2. korišćenje preparata za negu tela
  3. zaštita kože tela

 

  1. Čišćenje – tuširanje:

Birajte preparate koji ne isušuju kožu. Izaberite one sa odgovarajućom pH vrednošću i obratite pažnju na to da nisu preterano agresivni. Ako previše pene, znači i da su agresivniji.

Čista koža bolje upija hranjive sastojke iz mleka i krema za telo. Tokom čišćenja kože uklanjate sebum, znoj i prljavštinu. Prilikom ispiranja, obratite pažnju na to da li ste dobro uklonili sve tragove sredstava za tuširanje kako ne bi došlo do iritacije.

Preporučljivo je da se tuširate mlakom vodom.

S vremena na vreme možete uživati i u kupki, samo imajte na umu da što ste duže u vodi to se koža više isušuje.

Telo obrišite tapkanjem, jer grubo brisanje može da ošteti Vašu kožu.

 

  1. Preparati za negu tela:

Mleka za tela, kreme, buteri za telo i losioni pomažu da Vaša koža tela bude hidrirana i nahranjena. Izaberite one koji odgovaraju Vašem tipu kože, a redovno korišćenje preparata za negu tela čini Vašu kožu mekanom na dodir i nežnom.

Prilikom izbora dezodoransa izbegavajte one koji sadrže alkohol, jer on iritira i suši kožu.

 

  1. Zaštita kože tela:

Zaštita kože tela veoma je važna u letnjim mesecima. Ovaj korak možete preskočiti kada se ne izlažete UV zracima tokom ostatka godine.

 

3 OSNOVNA koraka za zdravu i lepu kožu tela su: čišćenje, korišćenje preparata za negu tela i zaštita.

 

Nega tela leti i zimi:

Posebnu pažnju na negu tela obratite tokom zimskih i letnjih meseci.

 

Nega tela zimi

 

S obzirom na to da hladan vetar i niske temperature, ali i grejanje, mogu da iritiraju kožu, zategnu je i isuše, zimi je potrebno koristiti masnije preparate za negu tela, pa tako mleko za telo možete zameniti nekom kremom ili buterom za telo koji intenzivno hrane i hidriraju kožu.

Toplo se oblačite u hladnim mesecima jer i na taj način štitite svoju kožu.

 

Nega tela leti

 

Leti koristite preparate za negu tela laganije teksture, one koji su manje masni, a više hidratantni.

Obavezno nakon toga koristite kreme sa zaštitnim faktorom kada izlažete telo UV zracima i to pre no što izađete na sunce kako biste zaštitili kožu i sprečili njeno preterano starenje, ali i pojavu malignih oboljenja kože. Prema uputstvu na pakovanju nanosite kremu nekoliko puta, a pazite da ne prođe više od 2 sata između 2 nanošenja. Koji ćete faktor zaštite koristiti zavisi od tipa Vaše kože, ali i od tena.

Nakon izlaganja UV zracima preporučuje se korišćenje losiona za posle sunčanja jer hlade i hidriraju kožu.

 

Piling tela

Piling tela služi kako bi se sa površine kože uklonile mrtve ćelije i trebalo bi ga koristiti jednom nedeljno. U suprotnom može doći do oštećenja kože.

 

Uklanjanje dlačica

Možda se pitate zašto se bavimo i uklanjanjem dlačica u tekstu o nezi kože.

S obzirom na to da prilikom depilacije, korišćenja različitih preparata za uklanjanje dlačica i brijanja dolazi do iritacije i oštećenja kože, veoma je važno koji ćete metod odabrati. Mi u poliklinici “Diva” savetujemo epilaciju laserom, jer je to malo invanzivna metoda koja je korisna na duge staze, a ujedno leči upalu folikula dlake i sprečava urastanje dlačica.

Savremeni diodni laseri Lumenis One i Lumenis Desire, koje prilikom epilacije koriste lekari specijalisti dermatologije sa 25 godina iskustva u poliklinici “Diva”, pokazali su se kao bezbedni i efikasni, a lasersku epilaciju čine bezbolnom (prilikom procedure oseća se blago peckanje), brzom (tretman traje oko pola sata, ali dužina zavisi od gustine dlačica i površine na kojoj se nalaze) i komfornom. Za samo 3 do 5 tretmana (broj tretmana zavisi od tipa dlačica) ćete dugoročno ukloniti neželjene dlačice i Vaša koža neće više biti izložena stalnim iritacijama zbog brijanja ili depilacije.

 

Tretmani tela:

Povremeni tretmani tela trebalo bi da budu redovni deo nege tela jer pomažu pri različitim problemima sa kožom. Naravno, veoma je važno da ih sprovode lekari specijalisti dermatologije. Ovde dodatno, pored gorenavedenih, izdvajamo još jednu proceduru.

 

Uklanjanje mladeža i bradavica na telu:

 

Uklanjanje mladeža, bradavica i lojnih cista jeste deo nege tela, jer uklanjanje mladeža sprečava da dođe do malignih promena, a uklanjanje bradavica njihovo širenje. Tako dodatno čuvate svoju kožu.

U poliklinici „Diva“ ovi tretmani obavljaju se uz pomoć radio-talasa jer je taj metod bezbolan (tokom procedure se koristi lokalni anestetik u obliku kreme), a ožiljci neprimetni.

 

Nega ruku i stopala:

I na kraju, da podsetimo da nikako ne smete da zaboravite da vodite računa o rukama i stopalima. I tu je koža izuzetno osetljiva, pa ju je potrebno negovati.

Ruke možete mazati više puta dnevno, u zavisnosti od tipa kože, a preporučuje se nanošenje sloja kreme i pred spavanje, kako bi se koža nahranila dok miruje. Stopala mažite uveče.

 

Dodatni savet dermatologa za savršenu kožu tela:

Kako bi Vam koža tela bila meka, lepa i zdrava, a nega upotpunjena:

  • pravilno se hranite
  • unosite dovoljno tečnosti
  • dovoljno spavajte
  • ostavite cigarete.

Za sve dodatne informacije i tretmane pozovite brojeve telefona poliklinike “Diva”: 011 334 21 31 ili 063 338 334 i zakažite BESPLATNU konsultaciju. Jer mi smo tu za Vas!

Vaša poliklinika „Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334