Diva poliklinika > BLOG > Nega kože > Beauty Concept kao način života!

Beauty Concept kao način života!

Kada kažete ili pomislite da je nešto lepo, da li prvo pomislite na opipljivu stvar ili na osećaj ili, možda, i na jedno i na drugo? Ako je lepota za vas osećaj tada razmišljamo podjednako! Lepo je svuda oko nas, to je način razmišljanja, pogled na svet i ljude, pa i nas same. Izreka kaže: “Lepota je u oku posmatrača”, te samim tim, ako je nama nešto lepo, to utiče i našu dalju percepciju stvarnosti. Kada i život posmatramo na taj način, mnogo smo srećniji i zadovoljniji. A kako to postići? I koliko nam u tome može pomoći Beauty Concept?

lepota-je-nacin-zivota

Sinonimi za reč lepota su, između ostalih i reči estetika i divna. Estetika, kao grana filozofije, u svom širem značenju, bavi se onim što je lepo i vredno, dok reč divna ima značenje lepa ili prekrasna, a u svojoj osnovi ima koren div, što na sanskritu znači sjaj, sijati. Uglavnom se odnosi na uzvišena bića, pa otud i u latinskom jeziku diva znači boginja, odnosno u prenesenom značenju obožavana. I zato je poliklinika “Diva”, u skladu sa svojim imenom, osmislila Beauty Concept, kao način života.

Shvatanje lepote menja se sa godinama, a ono kako vidimo sebe i svet oko sebe utiče na naše samopouzdanje, unutrašnji mir, zadovoljstvo i sreću. Kada smo lepi sami sebi u svakom smislu te reči, i kada smo okruženi lepim, mi osećamo da možemo sve! Da bismo bili zadovoljni sobom potrebno je da budu ispunjeni određeni uslovi, koje sami postavljamo.

U periodu adolescencije na viđenje sebe utiču različiti faktori, prijatelji, mediji, porodica, baš kao i ono što vidimo u ogledalu. U tom životnom dobu tek formiramo stav o sebi, drugima i životu, još se “tražimo”, a na sve to, promene koje se dešavaju u organizmu ne idu nam na ruku, te je teže sve posmatrati kroz prizmu lepog. Samopouzdanje je krhko, a na naše mišljenje o sebi samima utiče naš fizički izgled. Te tako bubuljice i akne, tako česte u tom periodu, mogu dovesti do manjka samopouzdanja, pa samim tim i dugotrajnog nezadovoljstva. Sve to utiče da teže vidimo lepo u sebi i drugima, te tražimo način da što pre rešimo taj problem.

U dvadesetim godinama, hormoni se polako primiruju i stabilizuju, već smo delimično formirani kao ličnosti, tražimo zaposlenje, razmišljamo o partneru i porodici. Ali isto tako, ako mi sami smatramo da nismo ispunili ciljeve koje smo zacrtali, nismo zadovoljni. Kada je reč o koži, ovo je period kada počinjemo da se bavimo rešavanjem problema zaostalih ožiljaka od akni, ali i da istražujemo sve mogućnosti koje nam mogu pomoći da sebe vidimo u najlepše svetlu, pa tražimo kako da se oslobodimo neželjenih dlačica i imamo savršen ten.

U tridesetim godinama pojavljuju se prve bore, koža gubi elastin i kolagen, smanjuju se depoziti hijalurona, usne se polako tanje, a sve to počinje da utiče na to kako vidimo sebe. Ali kao već formirane ličnosti naučili smo da uživamo i u prirodi, prijateljima, porodici, svetu oko sebe, a ne samo u spoljašnjem izgledu. Ipak, on uvek igra veliku ulogu kada je reč o samopouzdanju. I zato je to period kada počinjemo da redovno koristimo kreme koje bi trebalo da nam pomognu u tome da održimo kožu lepom i usporimo starenje, ali i tretmane koji će nam to osigurati. Izuzetno efikasni za održavanje tonusa i jedrine kože su dermatološki laseri za podmlađivanje u kombinaciji sa PRP tretmanima.

U četrdesetim i pedesetim godinama nekako kao da brinemo više o drugima nego o sebi, bore su sve izraženije, a zbog obaveza imamo manje vremena za sebe. Zato, kada je reč o koži, tražimo procedure koje će dati vidne i dugotrajne rezultate Morfeus 8 i TwinLight laser.

Nakon šezdesete godine, kao da ponovo imamo malo više vremena za sebe i svoje potrebe. I dalje se brinemo o drugima, ali sada ponovo možemo da obratimo više pažnje na sebe. Za negu kože nam je potrebno više nego ranije, jer sada, pored bora, dolazi i do vidnog spuštanja kapaka i kože na licu pa je potrebno izabrati proceduru koja daje snažan efekat – Morfeus  8, 3D mezoniti ili lifting COG niti.

I zato brinite o sebi tokom čitavog života i budite sebi lepi, jer će vam izgrađeno samopouzdanje dozvoliti da uradite šta god poželite, a imaćete vremena i da otkrivate lepotu oko sebe i uživate u životu. Jer kada ste zadovoljni sobom, zadovoljni ste i drugim stvarima.

Dakle, bitan je stav i odluka koju donesete! I zato je Beauty Concept način života i namenjen je svima onima koji žele da na kraju dana kažu: “Život je lep!”. A poliklinika “Diva” ima iskustvo, procedure i znanje da u tome pomogne.

NAPOMENA:

Da li su ove procedure pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Zakazivanje za besplatne konsultacije pre antiage procedure u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre antiage procedure kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar

lepota-je-nacin-zivota

Ostavite komentar