Diva poliklinika > BLOG > Nega kože za muškarce > Hijaluron za muškarce – procedura za hidriranje kože, uklanjanje bora i podočnjaka

Hijaluron za muškarce – procedura za hidriranje kože, uklanjanje bora i podočnjaka

Hijaluron dovodi do poboljšanja izgleda i kvaliteta kože, hidrira je i vraća mladalačku svežinu licu. Odličan je izbor za muškarce koji žele da ublaže bore ili uklone podočnjake, a licu vrate zdraviji i odmorniji, prirodan izgled. Ova antiaging procedura idealna je za muškarce koji na licu žele da zadrže mladolikost, ali ne žele invanzivne procedure. To su sve razlozi zbog kojih su hijaluronski fileri među muškom populacijom danas duplo popularniji nego pre petnaestak godina.

hijaluron-za-muskarce-hidrira-kozu-uklanja-bore-i-podocnjake-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Šta treba znati o hijaluronu?

Hijaluron je složeni šećer koji se prirodno stvara u organizmu i u proseku, kod odraslog čoveka, u telu se nalazi oko 15 grama hijalurona koji je raspoređen u zglobovima, očima, koži i hrskavici. Do 25. godine života čak oko 30% hijalurona koji se nalazi u telu prisutno je u koži. Međutim, kako koža stari, tako se polako smanjuje stvaranje hijaluronske kiseline u organizmu, te počinju da se troše depoziti. Koža gubi elastičnost, postaje suvlja i pojavljuju se bore.
 
Svakodnevne obaveze, stres i malo sna dodatno doprinose starijem i umornijem izgledu i to su glavni pokretači za muškarce da donesu odluku o dodavanju hijalurona svojoj koži.
strucni-tim-lekara-specijalista-poliklinike-diva-dr-bogdanovic-estetska-hirurgija-dermatologija

Čest razlog zbog kojeg se odlučuju za hijaluronske filere, minimalno invanzivnu neoperativnu antiage proceduru pomoću koje se dopunjuju potrošeni depoziti hijalurona u koži, je što predstavlja podmlađivanje na prirodan način, a ujedno su rezultati vidljivi odmah.

Da li je baš ova procedura adekvatna za tip i stanje kože, kao i kakvi se rezultati mogu očekivati, proceniće naši lekari specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom u radu na besplatnom konsultativnom pregledu.

Besplatne konsultacije za proceduru hijaluron za muškarce u Poliklinici DIVA

BESPLATNU konsultaciju za proceduru tokom koje se koriste hijaluronski fileri za Beograd, Novi Beograd ili Vračar sa lekarima poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

Zašto se odlučiti za hijaluronske filere?

 • Hijaluronski fileri popunjavaju bore,
 • smanjuje umoran izraz lica, jer se hijaluronskim filerima mogu korigovati i umanjiti podočnjaci,
 • popravlja nedostatke na koži,
 • hijaluron vezuje vodu pa kožu hidrira i obezbeđuje čvrstinu vezivnom tkivu. Zbog toga koža postaje zategnuta i glatka,
 • koži se vraća svežina,
 • neutrališe štetne slobodne radikale (hijaluron je snažan antioksidans, pa na taj način utiče na usporavanje starenja kože),
 • aplikacija hijalurona ne zahteva dug oporavak.

Rezultati su vidljivi odmah nakon procedure i dugotrajni su.

Ukoliko se sa hijaluronskim filerima počne kad se pojave prve bore, moguće je odložiti starenje kože, odnosno produbljivanje bora.

Hijaluron za muškarce iskustva – pre i posle

U poliklinici Diva česti pacijenti, kada je reč o hijaluronskim filerima, su i muškarci, a najčešće dolaze radi uklanjanja nazolabijalnih bora.

hijaluron-za-muskarce-iskustva-pre-poliklinika-divahijaluron-za-muskarce-iskustva-posle-poliklinika-diva

Kako izgleda, koliko traje i ko obavlja proceduru postavljanja hijaluronskih filera u poliklinici Diva?

Procedura postavljanja hijaluronskih filera je izuzetno komforna za pacijenta. Lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici Diva, nakon nanošenja anestetika u obliku kreme, za aplikaciju hijalurona koriste savremenu tehniku pixel kanilom – tupom iglicom. Ova napredna tehnika im omogućava da se bez rizika od komplikacija i pojave modrica obave zahvat. Nakon procedure nije potreban oporavak.

Sam tretman traje 10 do 15 minuta.

Da li je podmlađivanje hijaluronom sigurna procedura?

Ovo je vrlo tražena antiaging procedura baš zato što je hijaluron prirodna supstanca i uz lasere spada u popularne antiaging procedure zbog svoje efikasnosti i visokog stepena bezbednosti.

Koliko traju efekti hijalurona?

Rezultat traje oko 12 meseci, što zavisi od tipa kože i regije koja se tretira. Preporuka je da se procedura hijaluronom ponavlja jednom godišnje.

Uz to, važno je naglasiti da se u poliklinici Diva koriste isključivo kvalitetni i provereni preparati vodećeg svetskog brenda koji je zvanično registrovan kod nas.

Hijaluron za muškarce cena – 1ml hijalurona:

Cena hijaluronskih filera u poliklinici Diva, u kojoj koristimo proveren i svetski poznat brend, za 1ml je 250 evra u dinarskoj protivvrednosti i uključuje posebnu tehniku sa pixel kanilom. Za cenu uklanjanja podočnjaka hijaluronom pogledajte naš CENOVNIK.

Količinu potrebnu za željenu korekciju predlaže lekar specijalista.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru hijaluron za muškarce u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure aplikacije hijaluronskih filera u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Slavica Peković

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar