Hijaluron za muškarce – procedura za hidriranje kože, uklanjanje bora i podočnjaka

Hijaluron dovodi do poboljšanja izgleda i kvaliteta kože, hidrira je i vraća mladalačku svežinu licu. Odličan je izbor za one muškarce koji žele da ublaže bore ili uklone podočnjake, te licu vrate zdraviji i odmorniji, a prirodan izgled. Ova antiaging procedura idealna je za muškarce koji na licu žele da zadrže mladolikost, ali ne žele invanzivne procedure. To su sve razlozi zbog kojih su hijaluronski fileri među muškom populacijom danas duplo popularniji nego pre petnaestak godina.

hijaluron-za-muskarce-hidrira-kozu-uklanja-bore-i-podocnjake-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Šta treba znati o hijaluronu?

 
Hijaluron je složeni šećer koji se prirodno stvara u organizmu i u proseku, kod odraslog čoveka, u telu se nalazi oko 15 grama hijalurona koji je raspoređen u zglobovima, očima, koži i hrskavici. Do 25. godine života čak oko 30% hijalurona koji se nalazi u telu prisutno je u koži. Međutim, kako koža stari, tako polako prestaje stvaranje hijaluronske kiseline u organizmu, te počinju da se troše depoziti. Koža gubi elastičnost, postaje suvlja i pojavljuju se bore.
 
Svakodnevne obaveze, stres i malo sna dodatno doprinose starijem i umornijem izgledu i to su glavni pokretači za muškarce da donesu odluku o dodavanju hijalurona svojoj koži.
 

Čest razlog zbog kojeg se odlučuju za hijaluronske filere, minimalno invanzivnu neoperativnu antiage proceduru pomoću koje se dopunjuju potrošeni depoziti hijalurona u koži, je što predstavlja podmlađivanje na prirodan način, a ujedno su rezultati vidljivi odmah.

Hijaluron za muškarce iskustva – pre i posle

U poliklinici Diva česti pacijenti, kada je reč o hijaluronskim filerima, su i muškarci, a najčešće dolaze radi uklanjanja nazolabijalnih bora.

hijaluron-za-muskarce-iskustva-pre-poliklinika-diva          hijaluron-za-muskarce-iskustva-posle-poliklinika-diva

Zašto se odlučiti za hijaluronske filere?

  • Hijaluron vezuje vodu pa kožu hidrira i obezbeđuje čvrstinu vezivnom tkivu. Zbog toga koža postaje zategnuta i glatka,
  • hijaluronski fileri popunjavaju bore,
  • koži se vraća svežina,
  • izuzetno hidrira tkivo,
  • neutrališe štetne slobodne radikale (hijaluron je snažan antioksidans, pa na taj način utiče na usporavanje starenja kože),
  • popravlja nedostatke na koži,
  • smanjuje umoran izraz lica, jer se hijaluronskim filerima mogu korigovati i umanjiti podočnjaci,
  • aplikacija hijalurona ne zahteva dug oporavak.

Rezultati su vidljivi odmah nakon procedure i dugotrajni su.

Ukoliko se sa hijaluronskim filerima počne kad se pojave prve bore, moguće je odložiti starenje kože, odnosno produbljivanje bora.

Kako izgleda, koliko traje i ko obavlja proceduru postavljanja hijaluronskih filera u poliklinici Diva?

Procedura postavljanja hijaluronskih filera je izuzetno komforna za pacijenta. Lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici Diva, nakon nanošenja anestetika u obliku kreme, za aplikaciju hijalurona koriste savremenu tehniku pixel kanilom – tupom iglicom. Ova revolucionarna tehnika im omogućava da bez rizika po oštećenje krvnih sudova obave zahvat. Nakon procedure nije potreban oporavak.

Sam tretman traje 10 do 15 minuta.

Da li je podmlađivanje hijaluronom sigurna procedura?

Ovo je vrlo tražena antiaging procedura baš zato što je hijaluron prirodna supstanca i uz lasere spada u popularne antiaging procedure zbog svoje efikasnosti.

Koliko traju efekti hijalurona?

Rezultat traje od 12 do 18 meseci, što zavisi od tipa kože i regije koja se tretira. Preporuka je da se procedura hijaluronom ponavlja jednom godišnje.

Uz to, važno je naglasiti da se u poliklinici Diva koriste isključivo kvalitetni i provereni preparati tri vodeća svetska brenda koji su zvanično registrovani kod nas.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

U poliklinici Diva konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na jedan od brojeva telefona:

011 32 42 841 ili 063 338 334.

Vaša poliklinika Diva

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply