Mezoterapija kose – smanjuje opadanje i podstiče rast kose!

Nasledna ćelavost čest je razlog gubitka kose, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Ali kosa može opadati i pod uticajem različitih drugih faktora. Rešenje je mezoterapija kose – efikasna i brza procedura, koja ne samo da smanjuje gubitak kose, već i podstiče rast nove i poboljšava kvalitet kose. Evo kako da i vaša kosa bude lepa i zanosna!

PRP Kose poliklinika diva
Mezoterapija se primenjuje širom sveta još od 50-ih godina prošlog veka, a primene ove metode su višestruke. Odličan rezultat dobija se zahvaljujući mezoterapijskom koktelu koji sadrži minerale, vitamine, antioksidanse, hijaluronsku kiselinu i faktore rasta. Vlasište tretirano ovom metodom dovodi do rasta nove kose i bržeg rasta već postojeće dlake, a vidno se popravlja i kvalitet vlasi.
 

Koji su efekti mezoterapije kose?

Više je razloga zbog kojih se pacijenti odlučuju za mezoterapiju kose u poliklinici “Diva”:
 • podstiče se rast novih vlasi,
 • ojačava se koren dlake,
 • obnavlja se folikul dlake,
 • vlasište se hrani i hidrira,
 • dolazi do smanjenja gubitka kose,
 • kosa je hidrirana,
 • suvoj kosi se vraća živost,
 • pomaže da se reši problem sa seborejom ili peruti,
 • vraća se vitalnost kose,
 • kosa dobija sjaj,
 • utiče na smanjenje mašćenja kose.

Deo pacijenata se za mezoterapiju kose odlučuje zbog toga što žele da uspore opadanje kose, odnosno zbog rasta novih vlasi, dok drugi dolaze jer žele da imaju bujniju, zdraviju i lepšu kosu.

Kada se za proceduru odluče osobe koje imaju do 50 godina, rezultati mezoterapije kose su izvanredni, dok od broja aktivnih folikula dlake zavisi kakav će uspeh tretmana biti kod starijih od te dobi.

Zašto kosa opada?

Gubitak kose može biti trajni ili privremeni.

Trajni gubitak kose javlja se kao:

 • ćelavost kod muškaraca – često je nasledna, a u zavisnosti od različitih faktora može početi već u dvadesetim godinama i može dovesti do delimične ili potpune ćelavosti;
 • ćelavost kod žena – u velikom broju slučajeva dolazi do proređivanja kose na temenu, dok do potpune ćelavosti dolazi veoma retko;
 • ćelavost usled oštećenja folikula dlake – nastaje kao posledica fizičke povrede kože glave pa na mestima na kojima se stvori ožiljak kosa više ne raste, a može biti i rezultat upale kože.

Privremeni gubitak kose može biti:

 • zbog hormonskih promena – do kojih dolazi usled menopauze, trudnoće, porođaja ili poremećaja rada štitne žlezde;
 • opadanje kose u pečatima – može ga izazvati oboljenje štitne žlezde, stres, nedostatak gvožđa u organizmu, autoimuno oboljenje…
 • ravnomerno opadanje kose – do čega može dovesti stres, promene telesne težine, šok…

Kako se leči opadanje kose i kako imati lepu i jaku kosu?

Postoji više pristupa u borbi protiv gubitka kose – šamponi, melemi, presađivanje kose… Kao jedan od izuzetno efikasnih pokazala se mezoterapija kose koja, ne samo da pospešuje rast nove kose, već poboljšava kvalitet svih vlasi.

Mezoterapije kose se može primenjivati i nakon transplantacije kose kako bi se dodatno stimulisao folikul dlake.

Kako postići odličan efekat u borbi protiv gubitka kose?

U kliničkoj praksi se pokazalo da fenomenalne rezultate u lečenju opadanja kose i jačanju postojeće daje kombinacija mezoterapije i PRP metode.

Da li je tretman mezoterapije kose bolan i koliko traje?

Procedura mezoterapije kose je vrlo komforna za pacijenta i traje od 15 do 30 minuta.

Koliko tretmana mezoterapije kose je potrebno uraditi i kada se vide rezultati?

Efekti mezoterapije kose vidljivi su posle mesec dana, a potrebno je uraditi od 6 do 10 tretmana u proseku (što zavisi od površine koja se tretira i kvaliteta same dlake). Koliko često će se tretman mezoterapije kose primenjivati određuje lekar, a u velikom broju slučajeva procedura se obavlja sa razmacima od 10 dana.

U poliklinici “Diva” proceduru mezoterapije kose izvode lekari specijalisti.

Ukoliko imate problem sa opadanjem kose ili sa kvalitetom dlake, ako je ona tanka, suva i lako se lomi, javite se poliklinici “Diva” i zakažite BESPLATNU konsultaciju na jedan od brojeva telefona: 011 334 21 31 ili 063 338 334, a naši lekari specijalisti će odrediti i sprovesti odgovarajuću terapiju.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply