Pratite nas na

Hijaluronidaza za topljenje hijaluronskih filera

Hijaluronidaza je poseban enzim koji se koristi za topljenje hijaluronskih filera kada je aplikovano previše hijalurona ili kada je ubrizgan na pogrešno mesto. Ovu proceduru za korekciju neadekvatnog apliciranja hijalurona u poliklinici Diva obavljaju lekari specijalisti sa više od 3 decenije iskustva.

hijaluronidaza-za-topljenje-hijaluronskih-filera-poliklinika-diva
Pacijenti nam se s vremena na vreme obraćaju da rešimo problem, odnosno uradimo korekciju, kada je usled neadekvatnog ubrizgavanja hijalurona došlo do asimetrije lica, usana ili pojave kesica ispod očiju, kao i kada im se ne dopada rezultat nakon procedure postavljanja hijaluronskih filera, kada su, na primer, usne ili jagodice predimenzionirane, odnosno imaju previse volumena.
 
hijaluronidaza-za-topljenje-hijalurona-poliklinika-diva
 
Naši lekari specijalisti efikasno rešavaju ovaj problem i u tu svrhu koriste hijaluronidazu – enzim koji razlaže hijaluron.
 
Da bismo razumeli kako ovaj enzim deluje, prvo da pomenemo šta je hijaluron. To je prirodna supstanca prisutna u našem organizmu. Sposobna je da veže vodu te na taj način dovodi do hidratacije tkiva i vraća jedrinu i mladalački izgled koži i usnama.
 
Imajući na umu da nakon 25. godine života koža počinje polako da gubi tonus, elastičnost, punoću i da počinju da se pojavljuju prve fine bore, čest izbor za očuvanje mladalačkog izgleda su hijaluronski fileri. Oni nadomešćuju nedostatak hijaluronske kiseline u našem organizmu i na prirodan način podstiču našu kožu na hidrataciju.
 
Iz svih navedenih razloga, hijaluron je postao zlatni standard antiaginga, podmlađivanja kože i korekcije crta lica i usana.
 
Međutim, može se desiti da se ubrizga previše hijalurona, da se aplicira na pogrešno mesto ili da dovede do asimetrije. Šta tada raditi?
 

Da li je bitno ko aplikuje hijaluron?

Naravno da jeste. Ovu proceduru mora izvršiti edukovani, sertifikovani lekar specijalista kako ne bi dolazilo do komplikacija.
 

Da li se hijaluronska kiselina može ubrizgati pogrešno?

Nažalost da, i u takvoj situaciji je potrebno da se javite lekaru specijalisti na vreme.

Koje su nuspojave loše aplikovanih hijaluronskih filera? Šta može da dovede do neželjenih efekata?

Iako je hijaluronskim filerima potrebno od 6 do 18 meseci da se potpuno apsorbuju u organizmu, ponekad je otapanje hijalurona potrebno uraditi ranije i to zbog:

  • loše tehnike ubrizgavanja,
  • u situacijama kada je upotrebljen pogrešan filer,
  • ukoliko je ubrizgano previše hijaluronske kiseline,
  • kada je izražena promena oblika usana i kontura lica – kada su postavljeni na pogrešno mesto, može doći i do asimetrije,
  • a najozbiljnija komplikacija može biti ako se prilikom injektovanja pogodi krvni sud pacijenta, što može dovesti i do nekroze tkiva.

Kome se obratiti u toj situaciji?

U bilo kojoj od ovih situacija, bitno je javiti se na vreme lekaru specijalisti koji je sertifikovan za korišćenje hijaluronidaze.

hijaluronidaza-za-topljenje-hijalurona-ispravljanje-asimetrija-usana-poliklinika-diva

 

Šta je hijaluronidaza?

Hijaluronidaza je enzim koji hidrolizuje – razlaže hijaluronsku kiselinu – eliminiše tečnosti i smanjuje obim masnih ćelija. Pomaže razlaganje tečnosti u tkivima čime olakšava njihovu apsorbciju.

Hijaluronidaza dakle otapa hijaluronsku kiselinu. Zato je naši lekari specijalisti je koriste za topljenje neadekvatno apliciranih hijaluronskih filera.

Kako deluje hijaluronidaza? Kako ovaj enzim topi hijaluron?

Enzim hijaluronidaza se koristi za akumulirane tečnosti (u ovom slučaju za hijaluron) i aktivno deluje na povlačenje fibroza (ožiljačnih tkiva u zoni neadekvatnog ubrizgavanja) i deluje na sprečavanje zadržavanja tečnosti.

Kako se koristi hijaluronidaza? Kako izgleda postupak otapanja hijalurona?

Prvo se nanese anestetik u obliku kreme pre same intervencije. Nakon toga, hijaluronidaza se aplikuje injekcionom metodom. Prilikom ubrizgavanja, regija se blago masira, kako bi enzim bolje prodro u tkivo gde se nalazi hijaluron.

Ovom metodom je moguće potpuno otapanje hijalurona ili delimično (u situacijama kada je potrebno ukloniti samo višak), nakon kog se može raditi ponovno konturisanje.

Hijaluronidaza za otapanje hijalurona na usnama

Ovo je najčešče tražena procedura, jer greške su najvidljivije na usnama. Otapanje hijaluronskih filera u usnama se obavlja potpuno isto kao i na drugim regijama.

Hijaluronidaza iskustva – pre i posle hijaluronidaze

previse-hijalurona-poliklinika-diva-pre-topljenja

posle-topljenja-hijalurinskih-filera-poliklinika-diva

 pre-topljenja-hijaluronskih-filera-poliklinika-diva  pre-hijaluronidaze-poliklinika-diva

Izgled podočnjaka u kojima je aplicirano previše hijalurona pre topljenja hijaluronidazom

Nakon koliko vremena se vide rezultati hijaluronidaze?

Delovanje enzima počinje odmah, čim dođe u kontakt sa hijaluronskim filerima. Konačni rezultati se vide nakon 48 sati.

Koliko je potrebno tretmana da bi se otopili hijaluronski fileri?

Broj tretmana zavisi od pacijenta do pacijenta. U poliklinici DIVA, naš lekar specijalista će na BESPLATNIM konsultacijama odrediti koliko vam je potrebno tretmana za uklanjanje hijalurona.

Da li je ovaj tretman bolan?

Nije. Prilikom injekcionog apliciranja, moguće je osetiti blagi ubod ili peckanje kože tretirane regije. Treba znati da je prilikom ove metode potrebno manje ubodnih poteza nego za uobičajeno aplikovanje samih filera.

Da li se, kada se koristi hijaluronidaza, mogu ponovo podvrgnuti proceduri aplikovanja hijaluronskih filera?

Da, ali potrebno je napraviti pauzu od minimum nekoliko nedelja nakon tretmana otapanja filera.

Da li postoje nuspojave nakon otapanja filera?

Nakon tretmana, imaćete osećaj da vam je koža koja je tretirana otegnuta, da nemate tonus, da je splasnula. To je normalna reakcija koja prolazi nakon 3 do 5 dana.

Može doći do alergijskih reakcija, ali pre samog tretmana, lekar specijalista će prvo utvrditi da li ste alergični na određene supstance.

pre-topljenja-hijalurona-u-podočnjacima-poliklinika-diva  posle-topljenja-hijalurona-u-podočnjacima-poliklinika-diva

Posle topljenja hijalurona urađena je korekcija hijaluronskim filerima

Da li hijaluronidaza uništava i naše, prirodno tkivo?

Budite bez brige jer hijaluronidaza rastvara samo hijaluronski filer.

Hijaluronidaza – cena?

Cena procedure uklanjanja hijalurona hijaluronidazom u poliklinici Diva je od 200 do 250 evra u dinarskoj protivvrednosti. Za cenu drugih procedura pogledajte naš CENOVNIK.

Vodite računa o tome kome ćete pokloniti svoje poverenje jer je reč o Vašoj koži!

U poliklinici „Diva“ konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na jedan od brojeva telefona: 011 32 42 841 ili 063 338 334 kako bismo Vam na pregledu rekli kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply