Diva poliklinika > BLOG > Nega kose > Trihologija – šta je to?

Trihologija – šta je to?

Da li ste razmišljali o tome kome se obratiti kada kosa počne preterano da opada? Kada se pojave seboreja, perut? Kada kosa izgubi sjaj i gustinu i kada je primetna promena u njenom kvalitetu?

trihologija-sta-je-to
Nega kose podjednako je važna kao i nega kože. Promene na kosi i koži glave nastupaju usled uticaja različitih faktora – genetskih, spoljašnjih, ishrane, načina života, hormonskih promena, stresa, lekova, načina nege kose…
 

Trihologija – posebna grana dermatologije

 
S obzirom na to da je jedan od derivata kože folikul dlake – živi deo dlake smešten duboko u srednjem sloju kože – dermu, gubitkom kose i promenama na koži temena bavi se dermatologija, tačnije njena posebna grana – trihologija. Trihologija je usmerena na proučavanje i lečenje bolesti kose i vlasišta i jedno je od važnih oblasti estetske medicine.
 
Dermatolozi se u okviru svoje specijalizacije edukuju i za lečenje ćelavosti, opadanja kose i bolesti kože glave – trihologiju.
 
Tokom pregleda u poliklinici Diva, triholog za postavljanje dijagnoze koristi poseban aparat koji se zove trihoskop. To je posebno prilagođen dermoskop koji lekaru specijalisti pomaže, zbog uvećanja koje daje, da utvrdi uzrok opadanja kose, kakva je mogućnost za rast kose, koji je stepen proređenosti, kakvo je stanje folikula dlake i kože glave. Sve to je značajno kako bi se odredila adekvatna medicinska terapija – laserski tretman Hair Restart, PRP kose, mezoterapija kose i preporuče preparati za negu kose.
 
Kada je reč o problemu gubitka kose, trihoskopski aparat omogućava lekaru specijalisti i da kasnije prati rezultate terapije, što je značajno jer može uočiti rast nove kose i pre no što to pacijent i sam primeti.
 
Kada je reč o lečenju seboreje i peruti, tada pomoću ovog aparata može videti kojom brzinom deluje terapija i kako napreduje lečenje.
 
Dermatolog, takođe, može pomoći čak i kada nije nastupio nijedan od navedenih problema, već kada je kosa izgubila sjaj, postala krta, lomljiva i kada sporo raste. Uz primenu odgovarajuće metode, može joj se vratiti svilenkastost i bujnost, kao i ubrzati rast.
 
Preporuka je ako se primete neke promene na kosi, zakazati pregled kod dermatologa jer su rezultati značajno bolji kada se sa terapijom počne u ranijim fazama.
 

NAPOMENA:

Da li su ove procedure pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Zakazivanje za besplatne konsultacije pre procedura protiv opadanja kose u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedura protiv opadanja kose kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar

trihologija-sta-je-to

Ostavite komentar