Diva poliklinika > BLOG > Uklanjanje bora > Šta sve mogu dermatološki laseri?

Šta sve mogu dermatološki laseri?

Dermatološki laseri ulaze u upotrebu u prošlom veku – 1960. godine kada je proizveden prvi laser od sintetičkog rubina, a istraživanja o tome šta sve laseri mogu kada je reč o lečenju i podmlađivanju kože nastavljena su 1963. godine.

dermatoloski-laseri-poliklinika-diva

Naziv LASER je skraćenica od Light Amplification by Stimulated Emisssion of Radiation, što znači pojačavanje svetlosti stimulisanom emisijom zračenja.

Laseri na kožu deluju po principu selektivne fototermolize. Na taj način se različite promene na koži mogu tretirati ciljano, odnosno bez oštećenja okolnog tkiva, koristeći specifičnu talasnu dužinu svetlosti prilagođenu terapiji koja se sprovodi u zavisnosti od tretmana.

Šta je sve pogodno za lasersku terapiju?

  1. Podmlađivanje laserom
  2. Uklanjanje ožiljaka laserom
  3. Uklanjanje vaskularnih promena laserom
  4. Uklanjanje pigmentnih promena laserom
  5. Lečenje akni laserom
  6. Uklanjanje dlačica laserom
  7. Uklanjanje strija i zatezanje kože laserom

1. Podmlađivanje laserom

Uklanjanje bora i zatezanje kože pomoću lasera postiže se podsticanjem stvaranja novog kolagena i elastina u tkivu. Na taj način se koža podmlađuje, a bore koriguju. Efekat se dobija sa 1 do 3 tretmana odgovarajućim laserom (što zavisi od tipa kože i starosti pacijenta), sa pauzama od 4 do 6 nedelja.

2. Uklanjanje ožiljaka laserom

U zavisnosti od tipa ožiljka bira se kojim će se laserom tretirati. Laser stimuliše stvaranje novog kolagena u koži, te na taj način ispravlja nepravilnosti. Broj tretmana zavisi od tipa kože, starosti i vrste ožiljka.

3. Uklanjanje vaskularnih promena laserom

Uklanjanje kapilara laserom takođe je komforno za pacijenta usled korišćenja hladnog vazduha za hlađenje kože tokom tretmana (posebnog air cooling sistema). Nekoliko tretmana, sa pauzama od 4 do 6 sedmica između njih, je potrebno kako bi se uklonile vaskularne promene na koži, a krajnji rezultati su izuzetni. Broj tretmana zavisi od tipa kože, genetike i godina pacijenta.

4. Uklanjanje pigmentnih promena laserom

Različite vrste pega, nastale usled delovanja spoljašnjih uticaja ili godina, mogu se uklanjati dermatološkim laserima. Koliko je laserskih tretmana potrebno zavisi od tipa kože i promene koja je nastala.

5. Lečenje akni laserom

Laseri koji se koriste za lečenje akni imaju antiinflamantorno i regenerativno dejstvo na kožu. Umiruju nastalu infekciju i dovode do obnavljanja tkiva. Zato je ovo efikasna i bezbedna terapija koja daje rezultate nakon, u proseku, od 3 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože, napredovanja upalnog procesa i površine koja je zahvaćena).

6. Uklanjanje dlačica laserom

Efikasna i dugotrajna metoda za uklanjanje neželjenih dlačica je laserska epilacija.

Laserski zrak cilja pigment melanin u korenu dlake, a tokom tretmana se uništava oko 20% do 30% dlačica. Izuzetno jako kontaktno hlađenje čini ovu metodu vrlo komfornom za pacijenta. Uz to, pomaže u lečenju folikulitisa – upale korena dlake, koji se često javlja kod osoba koje su sklone urastanju dlaka.

Za optimalne rezultate uklanjanja tamnih dlačica u proseku je potrebno od 3 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože i kvaliteta dlake) sa pauzama od 4 do 10 nedelja između tretmana.

7. Uklanjanje strija i zatezanje kože laserom

Toplotna energija laserskog zraka podstiče tkivo da stvara novi kolagen i elastin, te se tako zateže koža, a u isto vreme regeneriše i površinski sloj kože, čime se postiže da je koža nakon tretmana boljeg kvaliteta, glatka, zategnuta i elastična. Laserski zrak pravi mikroskopske rupice duboko u koži, upravo tamo gde strije i nastaju te utiče na regeneraciju tkiva, a piling efekat dodatno umanjuje vidljivost strija. Preporučuju se 2 do 4 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja. Koliko je tačno potrebno zavisi od hormosnkog statusa, stanja strija godina pacijenta i stila života.

NAPOMENA:

Da li su ove procedure pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Zakazivanje za besplatne konsultacije pre procedura tokom kojih se koriste dermatološki laseri u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedura tokom kojih se koriste dermatološki laseri kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar