UKLANJANJE STRIJA – DO LEPE KOŽE BEZ OPERACIJE!

Oni koji su se ikada upustili u borbu sa strijama znaju da je ona skupa, da oduzima mnogo vremena i zahteva upornost i strpljenje. Međutim, različiti preparati, kako prirodni, tako i oni iz apoteke, ne daju zadovoljavajuće efekte. Razlog je taj što su strije vrsta ožiljaka, koji nastaju usled pucanja kože, a svi znamo koliko je ožiljke teško ukloniti. Ipak, u poliklinici “Diva” lekari specijalisti estetske hirurgije imaju način da, bez operacije, uklone strije!

lasersko-uklanjanje-strija-poliklinika-diva

Strije se javljaju bez obzira na pol i godine, a pogađaju različite delove tela, od nadlaktica, preko predela grudi, pa sve do stomaka, glutealne regije i butina. Nešto češće se javljaju kod žena (u 60% do 70% slučajeva), dok se kod muškaraca javljaju u 40% do 50% slučajeva.

Zbog velike rasprostranjenosti ovog problema među populacijom, već dugo se traži način za efikasno uklanjanje strija, međutim to nije moguće u potpunosti uraditi, ali ih je moguće efikasno ublažiti toliko da se ne vide. A evo i koja metoda daje ODLIČNE rezultate!

strucni-tim-lekari-specijalisti-estetski-hirurg-dermatolog-besplatne-konsultacije-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Naši lekari će na besplatnom konsultativnom pregledu proceniti da li je procedura uklanjanja strija laserom adekvatna za tip i stanje kože, kao i kakvi se rezultati mogu očekivati.

Besplatne konsultacije za proceduru uklanjanje strija u Poliklinici Diva

BESPLATNU konsultaciju za proceduru uklanjanje strija u Beogradu sa lekarima poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

Šta su strije?

S obzirom na to da su strije ožiljci nastali usled naglog rastezanja kože što dovodi do kidanja vezivnog tkiva, odnosno vlakana kolagena i elastina, koji inače omogućavaju da koža bude čvrsta i zategnuta, one predstavljaju oštećenja kože. Postoje dve vrste strija, smežuranih linija na koži:

 • roze ili svetlocrvene strije sa vidljivim krvnim sudovima (u prvim fazama nastajanja),
 • bele strije, koje su nešto uže (jer kako vreme prolazi krvni sudovi se skupljaju, a strije posvetljuju i sužavaju).

Kada se mogu pojaviti strije?

Uzroci nastanka strija su različiti, a najčešće do njihove pojave dolazi:

 • zbog genetske predispozicije,
 • tokom trudnoće (naročito na grudima i stomaku),
 • usled variranja težine (što utiče na kidanje tkiva),
 • kod adolescenata usled naglog rasta (što dovodi do intenzivnog rastezanja kože),
 • zbog upotrebe pojedinih preparata,
 • posledica hormonskog disbalansa (usled čega se razmekšava kolagen).

Da li je moguće sprečiti nastanak strija?

Nažalost nije moguće preduprediti stvaranje strija. Međutim, određenim kremama se donekle može uticati na prevenciju pojave strija u velikom broju.

Koji sve tretmani za uklanjanje strija postoje?

Danas postoji veliki broj načina koji, manje ili više uspešno, utiču na “povlačenje” strija, a ovi su najčešći:

 • mezoterapija (tokom ovog tretmana igla se plasira duž linija strija, kako bi se aktiviralo povećanje kolagena i elastina u koži),
 • tretman dermorolerima (deluje slično kao mezoterapija),
 • karboksiterapija (u svaku liniju strija se ubrizgava medicinski ugljen dioksid sa namerom da se izazove obnavljanje tkiva),
 • hemijski pilinzi
 • hirurške metode (ovaj način je moguće sprovesti ako je koža toliko oštećena da je došlo do pojave tkiva koje visi)
 • laserski tretmani (toplotna energija laserskog zraka podstiče tkivo da stvara kolagen i elastin, a u isto vreme radi blagi piling).

Često ćete čuti da se strije u potpunosti mogu izlečiti, ali to nije tačno jer je reč o ožiljcima. Ipak, tehnike za uklanjanje strija koje su do sada usavršene mogu učiniti da one budu manje vidljive.

laserska-epilacija-uklanjanje-dlaka-poliklinika-diva

Koji je način za uklanjanje strija efikasan?

Snažan efekat u lečenju strija pruža laser.

Starije strije – bele

Iskustvo lekara specijalista u poliklinici “Diva” potvrđuje i dosadašnje nalaze drugih stručnjaka, da je efikasan u borbi protiv starijih – belih strija tretman frakcionisanim ER: Yag laserom. Tokom te procedure laserski zrak podstiče kožu da proizvodi NOVI kolagen i elastin, i to bez uticaja na okolno tkivo, čime se postiže da je koža nakon tretmana boljeg kvaliteta, glatka, zategnuta i elastična.

Frakcionisani laserski zrak pravi mikroskopske ranice duboko u koži, upravo tamo gde strije i nastaju, te omogućava da se površinsko tkivo obnovi u roku od 24 sata, dok se istovremeno u dubljim delovima kože podstiče stvaranje elastina i kolagena, a piling efekat dodatno umanjuje vidljivost strija.

Na taj način se postiže efekat zadebljanja kože na mestima gde se strije nalaze, odnosno tamo gde je postala tanja. Tako se postiče da se strije ublaže za čak 50% do 60% u periodu od 2 do 4 meseca tokom kojih se primenjuju laserski tretmani (što sve zavisi od tipa kože, godina pacijenta i tipa strija, ali i zdravstvenog stanja).

U periodu između dve procedure lekari ne preporučuju sunčanje tretirane regije.

Mlade strije – crvene

Kada je reč o lečenju mladih crvenih strija, tada je preporuka lekara specijalista u poliklinici Diva tretiranje D light SR laserom. Pomoću ovog lasera postiže se visok stepen eliminacije mladih strija, oko 70 do 90%, i zato je bitno što pre početi lečenje da bi efekat bio što bolji.

morfeus-12-za-zatezanje-koze-tela-procedura-u-poliklinici-diva

Koje su prednosti tretiranja strija fraksionisanim ER: Yag laserom?

Procedura uklanjanja strija pomoću ER: Yag lasera, koju primenjuju lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije, je:

 • jednostavna
 • BEZBOLNA (zbog sistema hlađenja)
 • komforna za pacijenta
 • efikasna
 • bezbedna i
 • nakon nje nema potrebe za stavljanjem obloga.

To su sve razlozi zbog kojih se pacijenti odlučuju upravo za taj tretman uklanjanja strija.

Kako izgleda i koliko traje laserski tretman uklanjanja strija?

S obzirom na to da se tokom tretmana laserom koristi sistem hlađenja koji odvodi toplotu sa kože nema pregrevanja kože niti bola. Osećaju se blaga toplota i peckanje, a sve prolazi u roku od 24 sata (ovo varira zbog tipa kože). Upravo zbog toga nije potrebna dodatna terapija nakon procedure. Sam tretman traje oko pola sata.

Koliko je tretmana potrebno da bi se strije uklonile?

U zavisnosti od debljine i tipa kože, kao i od širine strija, pokazalo se da je u proseku dovoljno obaviti od 2 do 4 tretmana, sa razmakom od 4 do 6 sedmica između njih.

A pravi efekat vidljiv je nakon 6 meseci od poslednjeg tretmana.

Uklanjanje strija – cena

U poliklinici Diva, cena za proceduru uklanjanja strija Frakcionisanim Er:Yag laserom zavisi od veličine regije i kreće se od:

 • 150 – 250 evra (u dinarskoj protivrednosti).

Za cene drugih antiage procedura pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru uklanjanje strija u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za proceduru uklanjanje strija u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Vesna Marinković – Pješčić

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar