Pripremite kožu za letovanje

Priprema kože za letovanje i njena adekvatna nega već pre dužeg izlaganja sunčevim zracima, slanoj vodi, čestom kvašenju i visokim temperaturama je veoma važna jer joj na taj način pomažete da se izbori sa stresom izazvanim spoljnjim faktorima. Naravno, to ne isključuje i zaštitu od Sunca odgovarajućim kremama sa visokim zaštitnim faktorom, kao i korišćenje losiona namenjenih nezi nakon sunčanja. Ovih nekoliko saveta pripremiće vašu kožu za dane letnjeg odmora.

pripremite-kožu-za-letovanje-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-dermatologija
Osnovna priprema kože za letovanje podrazumeva dovoljno hidratacije, prilagođene ishrane i zaštite kako bi koža očuvala elastičnost, vlažnost i svežinu. Ali i odgovarajuće procedure koje su idealna priprema kože za sunčanje, kao što je mezoterapija, o čijim ćemo benefitima govoriti daje u tekstu.
 
Ukratko, tako koži obezbeđujete “štit” koji smanjuje mogućnost pojave bora i fotostarenja. Pored redovne nege kože, postoji još nekoliko koraka do zdrave i lepe kože tokom leta.
 
 

Ishrana pre i tokom leta

 
Unosite dosta vode i drugih tečnosti. Jer koži je neophodno i hidriranje iz organizma.
 
Konzumirajte laganu hranu bogatu vitaminima i mineralima – voće i povrće. A posebno namirnice koje pomažu koži da se izbori sa fotostresom kao što su šargarepa, paradajz, breskve, nektarine, lubenica… odnosno narandžastu i crvenu hranu jer sadrži beta karoten (koji štiti kožu) i antioksidante, kao i vitamin C.
 
Preporuka je da se sa takvom ishranom počne barem mesec dana pre redovnog izlaganja Suncu, kako bi se predupredila pojava alergijske reakcije na sunčeve zrake i pripremila koža za letovanje.
 

Odgovarajuća procedura za pripremu kože za letovanje je mezoterapija

Pored svega, odabir adekvatne procedure, koja će kožu hidrirati, nahraniti, regenerisati je i pomoći joj u borbi protiv negativnih uticaja Sunca i pripremiti je za sunčanje je veoma važna stavka.
 
Zašto?
 
Zato što kada se izlažete Suncu na kožu deluju UV zraci koji razgrađuju kolagen, a visoke temperature i vruć vazduh dovode do njenog isušivanja. Sve zajedno dovodi do pojave bora i ubrzanog starenja kože.
 

Zašto je mezoterapija idealna priprema kože za sunčanje?

Zato što, na prvom mestu, obezbeđuje koži dovoljno hidratacije. Čak 98% hijaluronske kiseline prodre u kožu prilikom ove procedure.
 
Zatim, pomoću ove metode se u srednji sloj kože ubrizgavaju prirodni sastojci u obliku koktela, odnosno vitamini (A, B, C, E i K), minerali, antioksidansi, aminokiseline i faktori rasta.
 
Zato mezoterapija dovodi do poboljšanja ishrane kože, bolje hidratacije i protoka krvi. Uz to stimuliše stvaranje NOVOG kolagena u koži, što je bitno jer, kao što smo već napomenuli, UV zraci razgrađuju kolagen.
 
Preporuka lekara specijalista je da se pre letovanja urade 2 tretmana mezoterapije, a po povratku još jedan, kako bi se koži pomoglo da se regeneriše.
 

“Letnja” krema za lice

 
Tokom leta koristite kreme za lice sa laganom teksturom i jakim hidrirajućim svojstvima. Dermatolozi preporučuju da one u sebi sadrže ekstrakte biljaka, kao i vitamin E, koji je antioksidans, pa osim što štiti kožu, ujedno prevenira njeno starenje. Hijaluronska kiselina je obavezan sastojak, jer ona vezuje vodu, a vlažnost je koži posebno potrebna tokom leta.
 
Jedna od takvih krema za lice je Hydra care krema iz dr Bogdanović kolekcije. Ona pruža 24 sata nege, hidratacije i zaštite lica.
 
Hydra Care krema za lice sadrži supstance sa snažnim hidrirajućim i antiaging dejstvima poput hijalurona i vitamina E, esencijalnih ulja i peptida koji, delujući na ćelijskom nivou, dovode do hidratacije i smanjenja finih bora.
 

Dubinsko čišćenje i piling kože

 
Kako biste uklonili izumrle ćelije kože koje se nalaze na površini koristite blagi mehanički ili biološki piling kože. Na taj način ćete očistiti pore, omogućiti koži da diše, poboljšati mikrocirkulaciju i pripremiti je za nanošenje kreme.
 

Ishrana kože

 
S vremena na vreme, jednom sedmično, možete naneti masku na lice koja odgovara vašem tipu kože. Ona će je nahraniti, umiriti i dodatno hidrirati.
 
 

I naravno, još jednom da napomenemo da ne treba zaboraviti redovno koristiti kreme za lice sa visokim UV zaštitnim faktorom.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334