sr POLIKLINIKA DIVA - Kosovska 34 | Njegoševa 19a | Z. Đinđića 125d
sr POLIKLINIKA DIVA - Kosovska 34 | Njegoševa 19a | Z. Đinđića 125d

Prevencija starenja kože

Ako već na sebi primećujete znake preuranjenog starenja, pokušajte da uz pomoć adekvatnih tretmana smanjite oštećenje i pomognete regeneraciju kože.

prevencija starenja koze

Koža stari prirodno, posle određenog broja godina, ona polako gubi kolagen i elastin koji je čine zategnutom i elastičnom, gubi vodu – čime joj se metabolizam usporava , mimikom mišići razvlače kožu pa ona posle određenog vremena izgubi sposobnost da se vrati u prvobitno stanje.

Ona izgleda staro, kada na njoj postoje bore, kada je opuštena, kada postoji promena u pigmentaciji (fleke) i ispucali kapilari.

Osim prirodnog starenja koje donose godine, mi navikama dosta utičemo na starenje naše kože.

  • Sunce
  • Nega
  • Ishrana
  • Pušenje
  • Stres

Sunce

Jedan od glavnih faktora ubrzanja starenja je sunce (UV zraci). Ono ostavlja na koži trajne hiperpigmentacije (pegice i flekice) i promene na krvnim sudovima (ispucali kapilari). Mrštenjem na suncu, bore rano nastaju i konstantno se produbljuju. Sunce isušuje kožu, na taj način joj usporava metabolizam pa se uobičajena regeneracija kolagena i elastin svodi na minimum. Time koža polako ali sigurno gubi svoje karakteristike jedrosti, zategnutosti, adaptibilnosti.

Nega

Nepravilna nega kože takođe značajno doprinosi starenju kože. Ako je vaša koža normalna, nemasna i ne koristite šminku, vama možda i ne trebaju proizvodi za negu kože. Ali s obzirom na to da postoji zagađenje u vazduhu (u gradovima), na korišćenje šminke i na to da je retkost da neko ima savršenu kožu, upotreba nekih od proizvoda za negu kože je neophodna. Ako ne stavljate kremu ispod pudera, ako neredovno uklanjate šminku pre spavanja vaša koža upija tu šminku. Budete li redovno i pravilno održavali svoju kožu, uzimajući u obzir njen tip (normalna, kombinovana, masna, suva, osetljiva) duže ćete uživati u njenoj lepoti.

Povremeno je potrebno uraditi i kozmetske i estetske tretmane, pogotovo nakon leta (zbog uticaja Sunca) i zime (kada je koža pod uticajem hladnoće i vetra), jer tada vaša koža mnogo trpi i često joj se balans poremeti.

Ishrana

Ishrana je bitna i na koži se može lako prepoznati kako se hranite. Preterana upotreba slatkog dovodi kod mnogih osoba do pojave bubuljica i akni, takođe i gazirana pića i svi neprirodni proizvodi.

Pušenje

Pušenjem se dobija žućkasta prebojenost kože, ona postaje impregnirana nikotinom i garom koji izlaze iz dima cigarete.

Stres

Stres – psihički i fizički, obara imunitet celog tela pa i kože, pa ona postaje podložna uticajima iz spoljašnje sredine. Reaguje crvenilom, alergijama, bubuljicama, promenama boje.

Ako već na sebi primećujete znake preuranjenog starenja, pokušajte da uz pomoć adekvatnih tretmana smanjite oštećenje i pomognete regeneraciju kože. Poliklinika DIVA ima u svom programu desetak različitih terapija koji vam mogu pomoći u održavanju kože lica i uklanjanju bora, flekica i kapilara.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply