Prevencija starenja kože

Ako već na sebi primećujete znake preuranjenog starenja, pokušajte da uz pomoć adekvatnih tretmana smanjite oštećenje i pomognete regeneraciju kože. Ujedno, prevencija starenja kože podrazumeva izbegavanje ovih loših navika.

prevencija-starenja-koze-poliklinika-diva

Koža stari prirodno, posle određenog broja godina, ona polako gubi kolagen i elastin koji je čine zategnutom i elastičnom, gubi vodu – čime joj se metabolizam usporava, mimikom mišići razvlače kožu pa ona posle određenog vremena izgubi sposobnost da se vrati u prvobitno stanje.

Ona izgleda staro, kada na njoj postoje bore, kada je opuštena, kada postoji promena u pigmentaciji (fleke) i ispucali kapilari.

Šta sve utiče na preuranjeno starenje kože?

Osim prirodnog starenja koje donose godine, mi navikama dosta utičemo na starenje naše kože.

  • Sunce
  • Nega
  • Ishrana
  • Pušenje
  • Stres

Sunce

Jedan od glavnih faktora ubrzanja starenja je sunce (UV zraci). Ono ostavlja na koži trajne hiperpigmentacije (pegice i flekice) i promene na krvnim sudovima (ispucali kapilari).

Mrštenjem na suncu, bore rano nastaju i konstantno se produbljuju. Sunce isušuje kožu, na taj način joj usporava metabolizam pa se uobičajena regeneracija kolagena i elastin svodi na minimum. Time koža polako ali sigurno gubi svoje karakteristike jedrosti, zategnutosti, adaptibilnosti.

Nega

Nepravilna nega kože takođe značajno doprinosi starenju kože. Ako je vaša koža normalna, nemasna i ne koristite šminku, vama možda i ne trebaju proizvodi za negu kože. Ali s obzirom na to da postoji zagađenje u vazduhu (u gradovima), na korišćenje šminke i na to da je retkost da neko ima savršenu kožu, upotreba nekih od proizvoda za negu kože je neophodna.

Ako ne stavljate kremu ispod pudera, ako neredovno uklanjate šminku pre spavanja vaša koža upija tu šminku. Budete li redovno i pravilno održavali svoju kožu, uzimajući u obzir njen tip (normalna, kombinovana, masna, suva, osetljiva) duže ćete uživati u njenoj lepoti. A kako pravilno negovati kožu, pročitajte u tekstu: „Nega lica – saveti dermatologa za sjajan ten„.

Povremeno je potrebno uraditi i kozmetske i estetske tretmane, pogotovo nakon leta (zbog uticaja Sunca) i zime (kada je koža pod uticajem hladnoće i vetra), jer tada vaša koža mnogo trpi i često joj se balans poremeti.

Ishrana

Ishrana je bitna i na koži se može lako prepoznati kako se hranite.

Preterana upotreba slatkog dovodi kod mnogih osoba do pojave bubuljica i akni, takođe i gazirana pića i svi neprirodni proizvodi.

Pušenje

Pušenjem se dobija žućkasta prebojenost kože, ona postaje impregnirana nikotinom i garom koji izlaze iz dima cigarete.

Stres

Stres – psihički i fizički, obara imunitet celog tela pa i kože, pa ona postaje podložna uticajima iz spoljašnje sredine. Reaguje crvenilom, alergijama, bubuljicama, promenama boje.

Prevencija starenja kože – idealne procedure

Ako već na sebi primećujete znake preuranjenog starenja, pokušajte da uz pomoć adekvatnih tretmana smanjite oštećenje i pomognete regeneraciju kože. Poliklinika DIVA ima u svom programu desetak različitih terapija koji vam mogu pomoći u održavanju kože lica i uklanjanju bora, flekica i kapilara. Predstavljamo vam najtraženije.

Prevencija starenja kože hijaluronom

Hijaluronska kiselina i prirodno se nalazi u našoj koži, a oko 25. godine naš organizam počinje manje da je proizvodi. Ako se sa hijaluronskim filerima počne pre nego što su vidljivi prvi znaci starenja, oko 30. godine, odlaže se pojava prvih bora i gubitak volumena usled topljenja masnih jastučića koji su inače podrška koži.

Prevencija starenja kože laserom

Laserske procedure podstiču kožu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena i elastina, te je na taj način podmlađuju. Koža tada postaje biološki mlađa od osobe koja se odlučila za ovaj tretman.

Prevencija starenja kože mezoterapijom

Ova procedura u srednji sloj kože dovodi sastojke koji su joj neophodni da duže bude jedra i mladolika. Vitamini, minerali, antioksidansi ne mogu putem krema da dopru do srednjeg sloja kože, te je mezoterapija idealna kada je kožu potrebno nahraniti i hidrirati.

Prevencija starenja kože PRP tretmanom

Tokom PRP terapije koristi se krvna plazma samog pacijenta, odnosno izdvojeni faktori rasta koji na prirodan način podstiču kožu da se regeneriše. To je zbog sposobnosti našeg organizma koja je primetna prilikom zarastanja rana.

Prevencija starenja kože botoksom

Procedura podmlađivanja botoksom utiče na smanjenje preterane kontrakcije mišića. Na taj način se sprečava nastanak bora i utiče na uklanjanje starih, čak i kada su duboke.

 

Ako ste odlučili da sprečite starenje kože ili imate nekih dodatnih pitanja, pozovite nas na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334 i zakažite BESPLATNU konsultaciju.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply