Diva poliklinika > BLOG > Podmlađivanje kože > Prevencija starenja kože

Prevencija starenja kože

Kada se primete prvi znaci starenja kože, moguće je da se uz pomoć adekvatnih tretmana smanji oštećenje i pomogne regeneracija kože. Ujedno, prevencija starenja kože podrazumeva izbegavanje prekomernog izlaganja suncu, adekvatnu negu i ishranu.

prevencija-starenja-koze-poliklinika-diva

Koža stari prirodno, posle određenog broja godina, ona polako gubi kolagen i elastin koji je čine zategnutom i elastičnom, gubi vodu – čime joj se metabolizam usporava, mimikom mišići rastežu kožu pa ona posle određenog vremena izgubi sposobnost da se vrati u prvobitno stanje.

Starijem izgledu kože doprinosi prisustvo bora, opuštenost kože, promene u pigmentaciji (fleke) i ispucali kapilari.

Šta sve utiče na preuranjeno starenje kože?

Osim prirodnog starenja koje donose godine, mi navikama dosta utičemo na starenje naše kože.

  • Sunce
  • Nega
  • Ishrana
  • Pušenje
  • Stres

Sunce

Jedan od glavnih faktora ubrzanja starenja je sunce (UV zraci). Ono ostavlja na koži trajne hiperpigmentacije (pegice i flekice) i promene na krvnim sudovima (ispucali kapilari).

Mrštenjem na suncu, bore rano nastaju i konstantno se produbljuju. Sunce isušuje kožu, na taj način joj usporava metabolizam pa se uobičajena regeneracija kolagena i elastin svodi na minimum. Time koža polako ali sigurno gubi svoje karakteristike jedrosti, zategnutosti, adaptibilnosti.

Nega

Nepravilna nega kože takođe značajno doprinosi starenju kože. Ako je koža normalna, nemasna i ne koristi se šminka, potrebno ju je samo redovno hidrirati proizvodima za negu kože. Ali s obzirom na to da postoji zagađenje u vazduhu (u gradovima), upotreba dodatnih proizvoda za negu kože je neophodna.

Potrebno je redovno stavljati kremu ispod pudera, redovno uklanjati šminku pre spavanja da je koža ne bi upijala. Ako se redovno i pravilno održava koža, uzimajući u obzir njen tip (normalna, kombinovana, masna, suva, osetljiva) duže će ostati negovana i zdrava.

A kako pravilno negovati kožu, pročitajte u tekstu: „Nega lica – saveti dermatologa za sjajan ten„.

Povremeno je potrebno uraditi i kozmetske i estetske tretmane, pogotovo nakon leta (zbog uticaja Sunca) i zime (kada je koža pod uticajem hladnoće i vetra), jer tada vaša koža mnogo trpi i često joj se balans poremeti.

Ishrana

Ishrana je bitna i na koži se može lako prepoznati kako se ko hrani.

Preterana upotreba šećera i slatkiša dovodi kod mnogih osoba do pojave bubuljica i akni, takođe i gazirana pića i svi neprirodni proizvodi.

Pušenje

Pušenjem se dobija žućkasta prebojenost kože, jer joj se narušava mikrocirkulacija.

Stres

Stres – psihički i fizički, obara imunitet celog tela pa i kože, pa ona postaje podložna uticajima iz spoljašnje sredine. Reaguje crvenilom, alergijama, bubuljicama, promenama boje.

Prevencija starenja kože – idealne procedure

Kada se primete prvi znaci starenja kože, preporuka je da se uz pomoć adekvatnih tretmana smanje oštećenja i pomogne regeneracija kože. Poliklinika DIVA ima u svom programu desetak različitih terapija koje mogu pomoći u održavanju kože lica i uklanjanju bora, flekica i kapilara. Predstavljamo samo neke od njih.

Prevencija starenja kože hijaluronom

Hijaluronska kiselina i prirodno se nalazi u našoj koži, a oko 25. godine naš organizam počinje manje da je proizvodi. Ako se sa skinbooster hijaluronskim filerima počne pre nego što su vidljivi prvi znaci starenja, oko 30. godine, odlaže se pojava prvih bora i gubitak volumena usled topljenja masnih jastučića koji su inače podrška koži.

Prevencija starenja kože laserom

Laserske procedure podstiču kožu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena i elastina, te je na taj način podmlađuju. Koža tada postaje praktično biološki mlađa od osobe koja se odlučila za ovaj tretman.

Prevencija starenja kože mezoterapijom

Ova procedura u srednji sloj kože dovodi sastojke koji su joj neophodni da duže bude jedra i mladolika. Vitamini, minerali, antioksidansi ne mogu putem krema da dopru do srednjeg sloja kože, te je mezoterapija idealna kada je kožu potrebno nahraniti i hidrirati.

Prevencija starenja kože PRP tretmanom

Tokom PRP terapije koristi se krvna plazma samog pacijenta, odnosno izdvojeni faktori rasta koji na prirodan način podstiču kožu da se regeneriše. To je moguće zbog sposobnosti našeg organizma na regeneraciju što se vidi prilikom zarastanja rana.

Prevencija starenja kože botoksom

Procedura podmlađivanja botoksom utiče na smanjenje preterane aktivnosti mišića. Na taj način se sprečava nastanak bora i utiče na uklanjanje starih, čak i kada su duboke. Da li ima potrebe za tim donosi odluku isključivo lekar specijalista na osnovu pregleda.

NAPOMENA:

Da li su ove procedure pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Prevencija starenja kože – zakazivanje za besplatne konsultacije pre procedura za održavanje ili podmlađivanje kože u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedura održavanje ili podmlađivanje kože kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar