Diva poliklinika > BLOG > Zatezanje kože > Lifting lica i vrata – 10 neoperativnih procedura dostupnih u poliklinici Diva

Lifting lica i vrata – 10 neoperativnih procedura dostupnih u poliklinici Diva

Lifting lica i vrata nehirurškim putem je moguć, a u Poliklinici Diva na raspolaganju su različite metode za podmlađivanje kože lica i vrata. Starenje je proces koji ne možemo zaobići ali ga, ukoliko se sa adekvatnim tretmanima krene na vreme, možemo odložiti i usporiti. Suptilno, skladno, pametno i pre svega, prirodno podmlađivanje naša je preporuka i način rada.

lifting-lica-i-vrata-10-neoperativnih-procedura-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Šta je lifting lica i vrata i kada se preporučuje?

Neoperativni lifting lica i vrata predstavlja skup procedura koje se koriste pojedinačno ili kombinovano. A imaju za cilj sprečavanje i usporavanje daljeg opuštanja kože i vraćanja njenog

 • podmlađenog izgleda,

 • jedrine i

 • zategnutosti.

Ove procedure preporučuju se kada se primećuje da postoji gubitak volumena i kada je prisutno opuštanje kože lica i vrata. Do toga dovode različiti faktori poput genetike, načina života, izostanka adekvatne nege, elastičnosti same kože itd…

Lifting lica i vrata – procedure koje daju brzo vidljive i odlične rezultate!

Antiaging medicina brzo napreduje, te su u poslednje dve decenije u kliničku praksu uvedene mnogobrojne neoperativne metode koje su optimalne za lifting lica i vrata.

Zatezanje lica i vrata BEZ hirurških intervencija

Ovo su procedure koje BEZ hirurških intervencija zatežu i podmlađuju kožu, dostupne su i lako prihvatljive pacijentima (baš zbog toga što nema operacije, anestezije, zarastanja i oporavka). Izuzetno su uspešne i njihovi rezultati su odlični, dugotrajni i sve izgleda prirodno.

Neke od danas najpoznatijih i najtraženijih procedura za nehirurški lifting lica i vrata su:

Sve ove procedure dostupne su u Poliklinici Diva i obavljaju ih lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije.

1. Morfeus 8 – radiotalasni lifting lica i vrata

Za podmlađivanje i lifting lica i vrata u Poliklinici Diva koristimo inovativan, savremen i napredan sistem Morfeus 8. Ova neinvanzivna procedura, za svega 1 do 2 tretmana, dovodi do:

 • zatezanja opuštene kože lica i vrata,
 • smanjivanja finih linija i bora,
 • poboljšanja tonusa i teksturu kože i
 • smanjivanja masnih naslaga u regiji podbratka.

Kako Morfeus 8 dovodi do zatezanja lica i vrata?

Morfeus 8 radiotalasni lifting lica i vrata, snažnom stimulacijom koju proizvodi radiotalasna energija na dubini od 4 do 6 mm, podstiče regenerativne sposobnosti samog organizma. To čini tako što stimuliše “ćelije graditelje” na aktivnost i proizvodnju kolagena.

Koje se sve regije lica i vrata mogu zategnuti Morfeusom 8?

Celo lice i vrat ili samo određene regije – regija oko očiju, donji deo obraza, regija donje vilice i podbradak ili vrat mogu se tretirati Morfeus 8 tehnologijom, čiji izuzetni rezultati odlažu, a vrlo često, čak i u celosti, otklanjaju potrebu za hirurškim zahvatima. Kakvi će rezultati biti je individualno i zavisi od tipa i stanja kože, godina pacijenta, genetike i živvotnih navika.

2. 3D mezoniti – inovativna tehnika za zatezanje lica i vrata

Takozvane “viseće obraze”, koji se javljaju nakon 40. godine života kao posledica gubitka tonusa u donjoj polovini lica, moguće je tretirati inovativnim sistemom postavljanja elastičnih niti. A preporučuje se na samom početku procesa opuštanja kože lica.

Postavljanjem 3D mezoniti u sve nivoe kože i u svim pravcima, pravljenjem novih potpornih mrežica, održava se jedrina kože i sprečava njeno dalje opuštanje.

Kako 3D mezoniti dovode do zatezanja lica i vrata?

U zavisnosti od tipa kože, a s obzirom na to da su od biorazgradivog materijala, mezoniti se nakon 4 do 8 meseci resorbuju, formirajući nov kolagen upravo tamo gde su bile postavljene. Dakle, do liftinga lica i vrata mezonitima dolazi zahvaljujući novim kolagenim mrežama koji nastaje iza njih, a koji pravi novu potporu koži.

Koje se sve regije lica i vrata mogu zategnuti mezonitima?

Ova procedura koristi se za zatezanje čitavog lica (gornjeg, srednjeg i donjeg dela lica) i zatezanje vrata i podbratka, dokoltea, ali i kolena, unutrašnje strane butina i nadlaktica.

Koje su prednosti zatezanja lica i vrata 3D mezonitima?

Tretman mezonitima je bezbedan, a njihov efekat uočljiv je neposredno posle procedure i tokom naredna 3 do 4 meseca efekat se pojačava. A rezultati traju i do 2 godine.

Obavljanje ove procedure je kratko – traje oko 25 minuta. Oporavak nakon nje je vrlo brz. Može se kombinovati sa drugim metodama kako bi efekat podmlađivanja i zatezanja lica i vrata bio još efikasniji, uočljiviji i dugotrajniji.

3. COG niti – komforna i napredna neoperativna procedura za zatezanje lica i vrata

Jedna od vrlo traženih procedura koju naši lekari specijalisti u Poliklinici Diva često obavljaju je zatezanje lica i vrata COG nitima.

COG niti postavljaju se u pravcima lifting vektora lica i nivoa u svim regijama lica. Ova procedura dovodi do zatezanja i podizanja kože lica i poboljšava tonus kože.

Ove niti daju trenutni lifting efekat, jer imaju konuse po sebi, te podsećaju na riblju kost, sto dovodi do zatezanja tkiva odmah po njihovoj aplikaciji. Biorazgradive su i snažni su stimulatori proizvodnje kolagena, odnosno, stimulišu stvaranje novih niti u pravcu lifting vektora kože.

Koja će se dužina i oblik niti koristiti određuje lekar specijalista, na osnovu oblika lica i količine bora. Same niti postavljaju se specijalnim kanilama koje poseduju zaobljeni vrh, te ne mogu povrediti krvne sudove i nerve.

Kome se preporučuje lifting lica i vrata COG nitima?

Onima koji žele da povrate čvrstinu i jedrinu svoje kože i podmlade je na prirodan način uz potpuno zadržavanje mimike. Preporučuje se i onima koji žele da izbegnu operaciju, kao i onima koji žele odmah vidljiv efekat procedure.

4. Radiotalasni neoperativni lifting kapaka

Nehirurško podizanje kapaka je metoda koja u sebi sadrži i regenerativni i lifting efekat, a prema svojim rezultatima može parirati hirurškom podizanju kapaka. Veoma je komforna za pacijenta, oporavak nakon procedure je kratkotrajan i minimalan, a rezultati radiotalasnog liftinga kapaka su odmah vidljivi.

Koje još procedure koristimo za podizanje kože lica i vrata u poliklinici Diva?

Lifting efekat licu i vratu daju još neke procedure koje se uspešno primenjuju već dugi niz godina u Poliklinici Diva, kao što su:

a odluku donosi lekar specijalista na osnovu pregleda, stanja kože, godina pacijenata i životnog stila.

Lifting lica i vrata – cena

Cena liftinga lica i vrata u poliklinici Diva zavisi od toga koju je proceduru za kožu odredio lekar specijalista, koliko tretmana će biti potrebno (što zavisi od starosti i stanja kože), kao i od toga da li se rade kombinovane procedure:

 • Morfeus 8 neoperativni lifting donjeg dela lica i cena je 350 evra + 100 evra (jednokratno za individualni aplikator koji ostaje u vlasništvu pacijenta – može se koristiti za više tretmana i više regija),

 • Morfeus 8 neoperativni lifting celog lica i cena je 450 evra + 100 evra (jednokratno za individualni aplikator koji ostaje u vlasništvu pacijenta – može se koristiti za više tretmana i više regija),
 • Morfeus 8 neoperativni lifting celog lica i vrata i cena je 550 evra + 100 evra (jednokratno za individualni aplikator koji ostaje u vlasništvu pacijenta – može se koristiti za više tretmana i više regija),
 • Morfeus 8 neoperativni lifting podbratka ili bora oko usta ili bora oko očiju i cena je 290 evra + 100 evra (jednokratno za individualni aplikator koji ostaje u vlasništvu pacijenta – može se koristiti za više tretmana i više regija),
 • Lifting 3D mezonitima: 290 (30 niti), 480 (50 niti) evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • Lifting COG nitima: 4 niti – 400 evra, 8 niti – 700 evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • Radiotalasni lifting kapaka: gornji kapci – 350 evra, gornji i donji kapci – 450 evra u dinarskoj protivvrednosti

Za cene drugih antiage procedura pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li su ove procedure pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Zakazivanje za besplatne konsultacije pre procedura za lifting kože u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedura za lifting lica i vrata kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar