Laserska epilacija za muškarce – leđa, ramena, grudi i stomak bez neželjenih malja!

Laserska epilacija za muškarce predstavlja brz, komforan i bezbedan način da se dugotrajno oslobode malja na onim mestima na kojim najčešće samo smetaju – na stomaku, grudima, leđima i ramenima, ali i drugim delovima tela i lica. Više je razloga i benefita zbog kojih se savremeni muškarci odlučuju za epilaciju laserom.

laserska-epilacija-za-muskarce-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Jedan od razloga je estetski. Bilo da se za epilaciju laserom odluče zbog toga što im se ne dopada da imaju malje na određenim delovima tela ili žele da ispune želju svojoj nežnijoj polovini, muškarci se nakon uklanjanja dlaka osećaju bolje i samouverenije.

A često se za uklanjanje dlaka laserom odlučuju muškarci koji se bave sportom – bodibilderi, fudbaleri, plivači, vaterpolisti, biciklisti… Razlozi za to su vrlo jednostavni:

  • manje se znoje na mestima gde su ranije bile malje,
  • lakše održavaju higijenu nakon napornih treninga,
  • smanjuje se mogućnost pojave neprijatnih mirisa,
  • manje im je vruće.

Bonus je i što se bez malja mnogo bolje vidi definicija mišića.

Oni koji dlake uklanjaju brijanjem ili voskom znaju za muke koje dolaze kasnije – iritacija, crvenilo, svrab, peckanje, urastanje dlaka, gubljenje vremena iznova i iznova na otklanjanje malja… Dobre vesti su da se epilacijom laserom sprečava i buduće urastanje malja, odnosno kasnije stvaranje bubuljica na tim mestima – jer dlaka više ne raste, a procedura nije bolna poput depilacije.

Kojim laserima se obavlja epilacija za muškarce u poliklinici Diva?

Laserska epilacija se muškarcima u poliklinici Diva radi diodnim laserima – Lumenis Light Sheer i Lumenis Desire jer sa njima dobijate dugoročne rezultate. Zbog efikasnosti i bezbednosti ovih lasera, koristi ih i veliki broj prestižnih klinika u Evropi i Americi.

Kako izgleda laserska epilacija za muškarce?

Laserski snop ima kompjutersko navođenje pa se zrak fokusira na pigment folikula dlake – melanin, gde se svetlosna energija pretvara u toplotnu koja uništava folikule. Zbog jakog kontaktnog hlađenja, dolazi do blagog prijatnog trnjenja kože. To je važno jer osim toga što na taj način štiti kožu od pregrevanja, utiče se i na smanjenje bola. Neke osobe osećaju peckanje tokom epilacije, što zavisi od gustine malja i praga bola, ali ono je kratkotrajno.

Laserska epilacija je veoma bezbedan tretman, ukoliko ga rade stručne osobe i po pravilima.

Kakvi su rezultati epilacije za muškarce?

S obzirom na to da ova dva lasera koja se za epilaciju koriste u poliklinici Diva imaju povećanu frekvenciju laserskog snopa – višestruko je smanjeno trajanje tretmana epilacije laserom, a rezultati su dugotrajni – što je posebno značajno za veće regije (na primer muška leđa se mogu uraditi za manje od 2 sata).

Koje dužine bi muškarci trebalo da imaju dlačice pre laserske epilacije?

Na tretman je potrebno doći sa maljama koje su duge oko 1 mm.

Šta nakon epilacije laserom?

Nakon epilacije laserom koža je blago crvena. To je prolazan simptom koji vrlo brzo nestaje (u zavisnosti od tipa kože potrebno je od 15 minuta do nekoliko sati da prođe crvenilo kože).

Koliko tretmana epilacije laserom je potrebno muškarcima kako bi se uklonile dlake?

Nakon jednog tretmana laserske epilacije gubi se od 20% do 30% dlačica (što zavisi od toga koliko dlačica se nalazi u aktivnoj fazi rasta).

Da bi rezultat bio dugoročan, u proseku je potrebno od 3 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože i tipa dlake).

Veoma je važno da se epilacija laserom kod muškaraca radi sa pauzama od 10 do 12 nedelja, kako bi se ispoštovao ciklus rasta dlake koji se razlikuje kod muškaraca i kod žena. Na taj način se prati kada su dlake u fazi koja je odgovarajuća kako bi epilacija dala prave rezultate.

Savet stručnjaka muškarcima koji se odluče za lasersku epilaciju:

Pre i posle epilacije laserom (tokom 4 sedmice) nije dozvoljeno:

  • izbeljivati dlake,
  • čupati dlake pincetom,
  • depilirati dlake voskom.

2 nedelje pre i posle epilacije ne izlagati kožu direktnim sunčevim zracima.

Odmah nakon epilacije izbegavati teretanu, saunu, đakuzi i bazene kao i narednih 24h do 48h.

Ko obavlja epilaciju laserom u poliklinici DIVA?

U poliklinici “Diva” rade siključivo lekari specijalisti sertifikovani za rad sa medicinskim laserima i sa višegodišnjim iskustvom za obavljanje tretmana.

Cena jednog tretmana laserske epilacije određuje se na BESPLATNOM pregledu koji možete zakazati pozivom na brojeve telefona 011 32 42 841 ili 063 338 334.

Proverite zašto je veliki broj muških pacijenata koji su izašli zadovoljni iz naše klinike.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply