Diva poliklinika > BLOG > Nega kože za muškarce > Laserska epilacija za muškarce – leđa, ramena, grudi i stomak

Laserska epilacija za muškarce – leđa, ramena, grudi i stomak bez neželjenih malja!

Laserska epilacija za muškarce predstavlja brz, komforan i bezbedan način da se dugotrajno oslobode malja na onim mestima na kojim najčešće samo smetaju – na stomaku, grudima, leđima i ramenima, ali i drugim delovima tela i lica. Više je razloga i benefita zbog kojih se savremeni muškarci odlučuju za epilaciju laserom.

laserska-epilacija-za-muskarce-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Jedan od razloga je estetski. Bilo da se za epilaciju laserom odluče zbog toga što im se ne dopada da imaju malje na određenim delovima tela, muškarci se nakon uklanjanja dlaka osećaju bolje i samouverenije.

A često se za uklanjanje dlaka laserom iz praktičnih razloga odlučuju muškarci koji se bave sportom – bodibilderi, fudbaleri, plivači, vaterpolisti, biciklisti… Razlozi za to su vrlo jednostavni:

 • manje se znoje na mestima gde su ranije bile malje,
 • lakše održavaju higijenu nakon napornih treninga,
 • smanjuje se mogućnost pojave neprijatnih mirisa,
 • manje im je vruće.

Bonus je i što se bez malja mnogo bolje vidi definicija mišića.

strucni-tim-lekari-specijalisti-estetska-hirurgija-dermatologija-poliklinika-diva-dr-bogdanovic
Oni koji dlake uklanjaju brijanjem ili voskom znaju za muke koje dolaze kasnije – iritacija, crvenilo, svrab, peckanje, urastanje dlaka, gubljenje vremena iznova i iznova na otklanjanje malja… Dobre vesti su da se epilacijom laserom sprečava i buduće urastanje malja, odnosno kasnije stvaranje bubuljica na tim mestima – jer dlaka više ne raste, a procedura je komfornija od depilacije.
 
Na besplatnom konsultativnom pregledu naši lekari specijalisti će proceniti kakvi se rezultati mogu očekivati, kao i koliko tretmana je potrebno za dugoročno uklanjanje dlačica.
 

Besplatne konsultacije za proceduru laserske epilacije za muškarce u Poliklinici Diva

BESPLATNU konsultaciju za proceduru laserske epilacije za muškarce u Beogradu sa lekarima poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

Kojim laserima se obavlja epilacija za muškarce u poliklinici Diva?

Laserska epilacija se muškarcima u poliklinici Diva radi diodnim laserima – Lumenis Light Sheer i Lumenis Desire jer se sa njima dobijaju dugoročni rezultati. Zbog efikasnosti i bezbednosti ovih lasera, koristi ih i veliki broj prestižnih klinika u Evropi i Americi.

Kako izgleda laserska epilacija za muškarce?

Laserski snop ima kompjutersko navođenje pa se zrak fokusira na pigment folikula dlake – melanin, gde se svetlosna energija pretvara u toplotnu koja uništava folikule. Zbog jakog kontaktnog hlađenja, dolazi do blagog prijatnog trnjenja kože. To je važno jer osim toga što na taj način štiti kožu od pregrevanja, utiče se i na smanjenje bola. Neke osobe osećaju peckanje tokom epilacije, što zavisi od gustine malja i praga bola, ali ono je kratkotrajno.

Laserska epilacija je veoma bezbedan tretman, ukoliko ga rade stručne osobe i po pravilima.

laserska-epilacija-za-muskarce-poliklinika-diva-drbogdanovic-beograd
laserska-epilacija-poliklinika-diva

Kakvi su rezultati epilacije za muškarce?

S obzirom na to da ova dva lasera koja se za epilaciju koriste u poliklinici Diva imaju povećanu frekvenciju laserskog snopa – višestruko je smanjeno trajanje tretmana epilacije laserom, a rezultati su dugotrajni – što je posebno značajno za veće regije (na primer muška leđa se mogu uraditi za manje od 2 sata).

Koje dužine bi muškarci trebalo da imaju dlačice pre laserske epilacije?

Na tretman je potrebno doći sa maljama koje su duge oko 1 mm.

Šta nakon epilacije laserom?

Nakon epilacije laserom koža je blago crvena. To je prolazan simptom koji vrlo brzo nestaje (u zavisnosti od tipa kože potrebno je od 15 minuta do nekoliko sati da prođe crvenilo kože).

Koliko tretmana epilacije laserom je potrebno muškarcima kako bi se uklonile dlake?

Nakon jednog tretmana laserske epilacije gubi se od 20% do 30% dlačica (što zavisi od toga koliko dlačica se nalazi u aktivnoj fazi rasta).

Da bi rezultat bio dugoročan, u proseku je potrebno od 4 do 5 tretmana (što zavisi od tipa kože i tipa dlake).

Veoma je važno da se epilacija laserom kod muškaraca radi sa pauzama od 8 do 12 nedelja, kako bi se ispoštovao ciklus rasta dlake koji se razlikuje kod muškaraca i kod žena. Na taj način se prati kada su dlake u fazi koja je odgovarajuća kako bi epilacija dala prave rezultate.

Savet stručnjaka muškarcima koji se odluče za lasersku epilaciju:

Pre i posle epilacije laserom (tokom 4 sedmice) nije dozvoljeno:

 • izbeljivati dlake,
 • čupati dlake pincetom,
 • depilirati dlake voskom.

2 nedelje pre i posle epilacije ne izlagati kožu direktnim sunčevim zracima. Odmah nakon epilacije izbegavati teretanu, saunu, đakuzi i bazene kao i narednih 24h do 48h.

besplatne-konsultacije-poliklinika-diva-dr-spec-svetlana-bogdanovic-estetski-hirurg

Ko obavlja epilaciju laserom u poliklinici DIVA?

U poliklinici “Diva” rade siključivo lekari specijalisti sertifikovani za rad sa medicinskim laserima i sa višegodišnjim iskustvom za obavljanje tretmana.

Cena epilacije za muškarce

Cena laserske epilacije za muškarce zavisi od regije koja se tretira, te tako cena epilacije

 • stomaka iznosi od 100 do 150 evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • ramena od 150 do 200 evra u  dinarskoj protivvrednosti,
 • grudi od 160 do 220 evra u dinarskoj protivvrednosti,
 • leđa (gornji ili donji deo) od 190 do 250 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Cene svih regija možete pronaći klikom na naš CENOVNIK.

Cena jednog tretmana laserske epilacije određuje se na BESPLATNOM pregledu koji možete zakazati pozivom na brojeve telefona: 011 32 42 841 ili 063 338 334.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatan pregled u vezi sa procedurom laserske epilacije za muškarce u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled u vezi sa procedurom laserske epilacije u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Veliki broj, kako ženskih, tako i muških pacijenata posle epilacije medicinskim laserom izašli su vrlo zadovoljni iz naše klinike. 

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Vesna Marinković – Pješčić

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar