Diva poliklinika > BLOG > Uklanjanje dlaka > Laserska epilacija – činjenice i česta pitanja

Laserska epilacija – činjenice i česta pitanja

Kada je reč o dugotrajnom uklanjaju neželjenih dlačica laserom postoje uvrežene zablude i pitanja u vezi sa tim kako epilacija deluje i da li je efikasna. Lekari specijalisti poliklinike Diva daju odgovore na česte nedoumice u vezi sa laserskom epilacijom.

laserska-epilacija-cinjenice-i-cesta-pitanja-poliklinika-diva

Šta je laserska epilacija?

Epilacija dermatološkim laserima je:

  • brz,
  • lak,
  • komforan i
  • izuzetno bezbedan način za uklanjanje dlačica.

S obzirom na to da dlake rastu u ciklusima, proceduru laserom je potrebno ponoviti u proseku 4 do 5 puta kada je reč o tamnim dlačicama, sa pauzom između tretmana u trajanju od 4 do 10 sedmica.

Naravno, koliko je tačno tretmana potrebno zavisi od tipa kože i kvaliteta dlake.

Ovaj način uklanjanja dlačica odgovara i ženama i muškarcima, što dokazuje i jedno istraživanje novijeg datuma čiji podaci pokazuju da se u savremenom dobu više od 70% muškaraca i oko 85% žena, koji žele da uklone dlačice, odlučuju za lasersku epilaciju. Prema istom istraživanju, uspešnost laserske epilacije je od 85% do 97%.

Da li je laserskom epilacijom moguće ukloniti tamne dlačice?

Jedna od čestih zabluda je da su tamne malje teže za uklanjanje. Naprotiv! Osobe sa tamnim dlačicama na telu u stvari su odlični kandidati za dugotrajnu lasersku epilaciju. U poliklinici Diva uspešno uklanjamo tamne dlake pomoću dva diodna lasera za epilacijuLumenis Light Sheer i Lumenis Desire. Ovi medicinski laseri za epilaciju deluju na tamne folikule dlake, a laserski snop se resorbuje od strane njihovog pigmenta kada se svetlosna energija zraka pretvara u toplotnu i tako ga uništava.

Kako da se pripremim za lasersku epilaciju?

Ukoliko ste do sada dlačice čupali, bilo voskom bilo pincetom, potrebno je da ih pustite da izrastu barem 1 milimetar kako bi se mogao sprovesti tretman laserske epilacije.

Ako izbeljujete dlačice, tada je neophodno prestati sa tom praksom i sačekati dok im se ne vrati uobičajena boja.

Da li epilacija laserom boli?

S obzirom na to da se u poliklinici Diva tokom tretmana uklanjanja dlačica koristi laser koji ima izuzetno jako kontaktno hlađenje kože, ona se štiti od pregrevanja i tako se utiče na smanjenje bola. Naši pacijenti najčešće kažu da osećaju tek blago peckanje.

Da li je bezbedno uklanjanje dlačica laserom?

Ovo je jedno od čestih pitanja onih koji u polikliniku Diva dolaze na lasersku epilaciju. Ova procedura je bezbedna jer je medicinskim laserima, koje u našoj ustanovi koriste lekari specijalisti, moguće tretirati sve tipove kože, kao i predeo lica, bikini zone i pazušne regije.

Laserski snop tokom tretmana prodire samo nekoliko milimetara u kožu te ne ugrožava žlezdane strukture koje se nalaze znatno dublje.

Koliko se dlačica ukloni tokom jednog tretmana laserom?

Tokom jednog tretmana laserske epilacije uništava se od oko 20% do 30% dlačica.

Kada se vide prvi rezultati laserske epilacije?

Efekat uklanjanja dlačica laserom vidljiv je već posle prve epilacije. Tokom narednih nekoliko sedmica videćete da su dlačice koje se pojavljuju nežnije i da ih ima manje jer se redukuje njihov rast u regiji koja je tretirana laserom. Kako bi se ispratio ciklus rasta dlake potrebno je ponoviti tretman, a nakon svakog je primetan sve bolji rezultat sve dok se dugotrajno ne uklone dlačice.

Koliko traje tretman epilacije laserom?

Trajanje procedure zavisi od površine regije koja se tretira. U proseku, za epilaciju celih nogu ili muških leđa u poliklinici Diva potrebno je oko 45 do 60 minuta, a značajno kraće traje epilacija bikini zone, pazuha i lica.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatan pregled u vezi sa procedurom laserska epilacija u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled u vezi sa procedurom laserske epilacije u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

  • DIVA Centar – Kosovska – Stari Grad,
  • DIVA Slavija – Vračar i
  • DIVA Novi Beograd.

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Veliki broj, kako ženskih, tako i muških pacijenata posle epilacije medicinskim laserom izašli su vrlo zadovoljni iz naše klinike. 

 

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar