Laserska epilacija – činjenice i česta pitanja

Kada je reč o dugotrajnom uklanjaju neželjenih dlačica laserom postoje uvrežene zablude i pitanja u vezi sa tim kako ona deluje i da li je efikasna. Lekari specijalisti poliklinike Diva daju odgovore na česte nedoumice u vezi sa laserskom epilacijom.

laserska-epilacija-cinjenice-i-cesta-pitanja-poliklinika-diva

Šta je laserska epilacija?

Epilacija laserom je:

  • brz,
  • lak,
  • bezbolan i
  • izuzetno bezbedan način za uklanjanje dlačica.

S obzirom na to da dlake rastu u ciklusima, proceduru laserom je potrebno ponoviti u proseku 3 do 5 puta kada je reč o tamnim dlačicama, sa pauzom između tretmana u trajanju od 4 do 10 sedmica. Kada je reč o svetlijim dlačicama, tada je potrebno uraditi 4 do 6 tretmana sa pauzom od 3 do 4 nedelje između njih. Naravno, koliko je tačno tretmana potrebno zavisi od tipa kože i kvaliteta dlake.

Ovaj način uklanjanja dlačica odgovara i ženama i muškarcima, što dokazuje i jedno istraživanje novijeg datuma čiji podaci pokazuju da se u savremenom dobu više od 70% muškaraca i oko 85% žena, koji žele da uklone dlačice, odlučuju za lasersku epilaciju. Prema istom istraživanju, uspešnost laserske epilacije je od 85% do 99%.

Da li je laserskom epilacijom moguće ukloniti tamne dlačice?

Jedna od čestih zabluda je da su tamne malje teže za uklanjanje. Naprotiv! Osobe sa tamnim dlačicama na telu u stvari su odlični kandidati za dugotrajnu lasersku epilaciju. U poliklinici Diva uspešno uklanjamo tamne dlake pomoću dva diodna lasera za epilacijuLumenis Light Sheer i Lumenis Desire. Ovi medicinski laseri za epilaciju deluju na tamne folikule dlake, a laserski snop se resorbuje od strane njihovog pigmenta kada se svetlosna energija zraka pretvara u toplotnu i tako ga uništava.

Da li se svetle dlačice mogu ukloniti laserom?

Iako su one upornije i imaju malo ili nimalo pigmenta, sada je laserom moguće ukloniti i svetle dlačice. Potrebno je više tretmana i primeniti drugačiji laser nego kada je reč o uklanjanju tamnih dlaka. U poliklinici Diva lekari specijalisti za takav tretman koriste Nd:Yag laser koji deluje na krvne sudove korena dlake i na taj način sprečava da se hrani njen koren, čime se sprečava dalji rast dlaka.

Kako da se pripremim za lasersku epilaciju?

Ukoliko ste do sada dlačice čupali, bilo voskom bilo pincetom, potrebno je da ih pustite da izrastu barem 1 milimetar kako bi se mogao sprovesti tretman laserske epilacije.

Ako izbeljujete dlačice, tada je neophodno prestati sa tom praksom i sačekati dok im se ne vrati uobičajena boja.

Veče pre epilacije laserom dlačice možete ukloniti brijačem i izbegavajte upotrebu dezodoransa ukoliko planirate epilaciju pazušne regije.

Da li epilacija laserom boli?

S obzirom na to da se u poliklinici Diva tokom tretmana uklanjanja dlačica koristi laser koji ima izuzetno jako kontaktno hlađenje kože, ona se štiti od pregrevanja i tako se utiče na smanjenje bola. Jedan deo naših pacijenata kaže da osećaju tek blago peckanje.

Da li je bezbedno uklanjanje dlačica laserom?

Ovo je jedno od čestih pitanja onih koji u polikliniku Diva dolaze na lasersku epilaciju. Ova procedura je bezbedna jer je medicinskim laserima, koje u našoj ustanovi koriste lekari specijalisti, moguće tretirati sve tipove kože, kao i predeo lica, bikini zone i pazušne regije.

Laserski snop tokom tretmana prodire samo nekoliko milimetara u kožu te ne ugrožava žlezdane strukture koje se nalaze znatno dublje.

Koliko se dlačica ukloni tokom jednog tretmana laserom?

Tokom jednog tretmana laserske epilacije uništava se od oko 20% do 30% dlačica.

Kada se vide prvi rezultati laserske epilacije?

Efekat uklanjanja dlačica laserom vidljiv je već posle prve epilacije. Tokom narednih nekoliko sedmica videćete da su dlačice koje se pojavljuju nežnije i da ih ima manje jer se redukuje njihov rast u regiji koja je tretirana laserom. Kako bi se ispratio ciklus rasta dlake potrebno je ponoviti tretman, a nakon svakog je primetan sve bolji rezultat sve dok se dugotrajno ne uklone dlačice.

Koliko traje tretman epilacije laserom?

Trajanje procedure zavisi od površine regije koja se tretira. U proseku, za epilaciju celih nogu ili muških leđa u poliklinici Diva potrebno je oko 30 do 40 minuta.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334