Diva poliklinika > PROCEDURE > AKNE I OŽILJCI OD AKNI > Laserska terapija za lep ten

Evo kako da se REŠITE fleka na licu, crvenila i sitnih bora!

Da li znate da Vaša koža priča priču Vašeg života, a naročito koža lica. Ona otkriva koliko imate godina, da li ste se i koliko dugo izlagali suncu, koliko ste imali dana ispunjenih stresom, kako ste je negovali, kako ste se hranili, pa čak i da li ste pušač! Svaka bora, fleka na licu, ožiljak, kapilar, proširena pora, otkriva ponešto o Vama, a vremenom svaka nepravilnost na koži lica postaje sve vidljivija i sve više ih ima.

laserska-terapija-za-lep-ten-poliklinika-diva

S obzirom na to da je koža lica stalno izložena spoljnim uticajima, prve promene se vide upravo na njoj, a postaju izraženije kada se uđe u zrelo doba.

Prirodno je da koža stari i da se pojavljuju:

  • fleke,
  • crvenilo,
  • proširene pore,
  • kapilari,
  • bore,

kao i da su sve uočljiviji ožiljci od akni i gubitak elastičnosti. Ali danas postoje načini da uklonite te tragove vremena i da po neku priču iz života ipak zadržite samo za sebe!

Sve to možete da odložite i ublažite ukoliko kožu lica redovno negujete, pravilno se hranite i unosite dovoljno tečnosti.

Naravno da pomaže i ako u pravo idete na tretman, jer pravovremena i pravilna anti aging rutina pomaže da sprečite pojavu bora, ali i da ih uklonite, baš kao i fleke i crvenilo na koži koji često znaju da nastupe naglo, odjednom i potpuno neočekivano!

Kažu ljudi: “Upoznaj neprijatelja da bi ga pobedio!”, pa hajde da se prvo upoznamo sa tim zašto dolazi do navedenih promena na koži, a zatim i da otkrijemo šta je jedan od boljih izbora kada je reč o podmlađivanju kože.

strucni-tim-lekari-specijalisti-estetski-hirurg-dermatolog-besplatne-konsultacije-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Lekari specijalisti poliklinike Diva, na besplatnom konsultativnom pregledu, proceniće stanje kože, koja je od laserskih  procedura optimalna, kakvi se rezultati mogu očekivati, kao i koliko tretmana je potrebno.

Besplatne konsultacije za proceduru laserske terapije za lep ten u Poliklinici Diva

BESPLATNU konsultaciju za proceduru laserske terapije za lep ten za Beograd, Novi Beograd ili Vračar sa lekarima poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

Zašto se javljaju bore i promene na koži, poput proširenih pora, kapilara i fleka?

Odgovor na pitanje o starenju kože daje dr spec Svetlana Bogdanović Rašković iz poliklinike “Diva”:

“Sve do 25. godine se trudimo da izgledamo starije. Kako se bližimo 30-im godinama, počinjemo da želimo da izgledamo mlađe. Nažalost, tada počinju da se javljaju i prvi znaci starenja. Pojavljuju se prve fine bore i linije oko usana i očiju jer se značajno smanjuje proizvodnja kolagenih i elastičnih vlakana odgovornih za potporu i tonus kože. Koža polako gubi sposobnost vezivanja molekula vode usled čega joj se metabolizam usporava.”

Naravno, pored bora, s godinama se javljaju i druge nesavršenosti na koži, kao što su kapilari i proširene pore. Na navedene promene na koži, pored unutrašnjih, utiču i spoljašnji faktori, a naročito kada je reč o flekama ili crvenilu.

besplatne-konsultacije-uklanjanje-bradavica-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Kada treba početi sa tretmanima za podmlađivanje kože?

Danas su uklanjanje fleka na licu, uklanjanje kapilara, sužavanje pora, uklanjane ožiljaka od akni i podmlađivanje postali uobičajena stvar i postoje različiti tretmani kojima se to može učiniti. Ali kada je zaista pravo vreme da se reaguje i da se spreče prve sitne bore?

“Sa prvim antiaging procedurama počnite već posle 30-te godine”, savetuje dr spec Bogdanović.

Saveti lekara specijaliste za uklanjanje fleka na licu, bora, proširenih pora i kapilara

“Moja preporuka je D light Sr laser. On blago stimuliše sintezu kolagena, a istovremeno odstranjuje foto-oštećenja kože, odnosno flekice i kapilare. Posle njega koža odmah izgleda sveže i nema nikakvih iritacija, osim blagog crvenila nakon procedure koje traje par sati u zavisnosti od tipa kože i starosti pacijenta. Osim toga, redovnom primenom mezoterapije održite svežinu i tonus kože i usporite starenje”, ističe dr spec Svetlana Bogdanović.

NAPOMENA:
Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti onu koja je adekvatna. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za lasersku proceduru za lep ten u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNE konsultacije za lasersku proceduru za lep ten u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

  • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
  • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
  • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr spec. Hristina Miladinović

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar