Pratite nas na

Evo kako da se REŠITE fleka na licu, crvenila i sitnih bora!

Da li znate da Vaša koža priča priču Vašeg života, a naročito koža lica. Ona otkriva koliko imate godina, da li ste se i koliko dugo izlagali suncu, koliko ste imali dana ispunjenih stresom, kako ste je negovali, kako ste se hranili, pa čak i da li ste pušač! Svaka bora, fleka na licu, ožiljak, kapilar, proširena pora, otkriva ponešto o Vama, a vremenom svaka nepravilnost na koži lica postaje sve vidljivija i sve više ih ima. Ali danas postoje načini da uklonite te tragove vremena i da po neku priču iz života ipak zadržite samo za sebe!

laserska-terapija-za-lep-ten-poliklinika-diva

S obzirom na to da je koža lica stalno izložena vremenskim prilikama i neprilikama, prve promene se vide upravo na njoj, a izražene su kad uđete u zrelo doba.

Prirodno je da koža stari i da se pojavljuju:

  • fleke,
  • crvenilo,
  • proširene pore,
  • kapilari,
  • bore,

ali i da su sve uočljiviji

  • ožiljci od akni i
  • gubitak elastičnosti

Sve to možete da odložite i ublažite ukoliko kožu lica redovno negujete, pravilno se hranite i unosite dovoljno tečnosti.

Naravno da pomaže i ako u pravo idete na tretman, jer pravovremena i pravilna anti aging rutina pomaže da sprečite pojavu bora, ali i da ih uklonite, baš kao i fleke i crvenilo na koži koji često znaju da nastupe naglo, odjednom i potpuno neočekivano!

Kažu ljudi: “Upoznaj neprijatelja da bi ga pobedio!”, pa hajde da se prvo upoznamo sa tim zašto dolazi do navedenih promena na koži, a zatim i da otkrijemo šta je jedan od boljih izbora kada je reč o podmlađivanju kože.

Zašto se javljaju bore i promene na koži, poput proširenih pora, kapilara i fleka?

Odgovor na pitanje o starenju kože daje dr spec Svetlana Bogdanović Rašković iz poliklinike “Diva”:

“Sve do 25 godine se trudimo da izgledamo starije. Kako se bližimo 30-im godinama, počinjemo da želimo da izgledamo mlađe. Nažalost, tada počinju da se javljaju i prvi znaci starenja. Pojavljuju se prve fine bore i linije oko usana i očiju jer se značajno smanjuje proizvodnja kolagenih i elastičnih vlakana odgovornih za potporu i tonus kože. Koža polako gubi sposobnost vezivanja molekula vode usled čega joj se metabolizam usporava.”

Naravno, pored bora, s godinama se javljaju i druge nesavršenosti na koži, kao što su kapilari i proširene pore. Na navedene promene na koži, pored unutrašnjih, utiču i spoljašnji faktori, a naročito kada je reč o flekama ili crvenilu.

Kada treba početi sa tretmanima za podmlađivanje kože?

Danas su uklanjanje fleka na licu, uklanjanje kapilara, sužavanje pora, uklanjane ožiljaka od akni i podmlađivanje postali uobičajena stvar i postoje različiti tretmani kojima se to može učiniti. Ali kada je zaista pravo vreme da se reaguje i da se spreče prve sitne bore?

“Sa prvim antiaging procedurama počnite već posle 30-te godine”, savetuje dr spec Bogdanović Rašković.

Saveti lekara specijaliste za uklanjanje fleka na licu, bora, proširenih pora i kapilara

“Moja preporuka je D light Sr laser. On blago stimuliše sintezu kolagena, a istovremeno odstranjuje foto-oštećenja kože, odnosno flekice i kapilare. Posle njega koža odmah izgleda sveže i nema nikakvih iritacija, osim blagog crvenila nakon procedure koje traje par sati u zavisnosti od tipa kože i starosti pacijenta. Osim toga, redovnom primenom mezoterapije održite svežinu i tonus kože i usporite starenje”, ističe dr spec Svetlana Bogdanović Rašković.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply