Evo kako da se REŠITE fleka na licu, crvenila i sitnih bora!

Da li znate da Vaša koža priča priču Vašeg života, a naročito koža lica. Ona otkriva koliko imate godina, da li ste se i koliko dugo izlagali suncu, koliko ste imali dana ispunjenih stresom, kako ste je negovali, kako ste se hranili, pa čak i da li ste pušač! Svaka bora, fleka na licu, ožiljak, kapilar, proširena pora, otkriva ponešto o Vama, a vremenom svaka nepravilnost na koži lica postaje sve vidljivija i sve više ih ima. Ali danas postoje načini da uklonite te tragove vremena i da po neku priču iz života ipak zadržite samo za sebe!

laserska-terapija-za-lep-ten-poliklinika-diva

S obzirom na to da je koža lica stalno izložena vremenskim prilikama i neprilikama, prve promene se vide upravo na njoj, a izražene su kad uđete u zrelo doba.

Prirodno je da koža stari i da se pojavljuju:

  • fleke,
  • crvenilo,
  • proširene pore,
  • kapilari,
  • bore,

ali i da su sve uočljiviji

  • ožiljci od akni i
  • gubitak elastičnosti

Sve to možete da odložite i ublažite ukoliko kožu lica redovno negujete, pravilno se hranite i unosite dovoljno tečnosti.

Naravno da pomaže i ako u pravo idete na tretman, jer pravovremena i pravilna anti aging rutina pomaže da sprečite pojavu bora, ali i da ih uklonite, baš kao i fleke i crvenilo na koži koji često znaju da nastupe naglo, odjednom i potpuno neočekivano!

Kažu ljudi: “Upoznaj neprijatelja da bi ga pobedio!”, pa hajde da se prvo upoznamo sa tim zašto dolazi do navedenih promena na koži, a zatim i da otkrijemo šta je jedan od boljih izbora kada je reč o podmlađivanju kože.

Zašto se javljaju bore i promene na koži, poput proširenih pora, kapilara i fleka?

Odgovor na pitanje o starenju kože daje dr spec Svetlana Bogdanović Rašković iz poliklinike “Diva”:

“Sve do 25. godine se trudimo da izgledamo starije. Kako se bližimo 30-im godinama, počinjemo da želimo da izgledamo mlađe. Nažalost, tada počinju da se javljaju i prvi znaci starenja. Pojavljuju se prve fine bore i linije oko usana i očiju jer se značajno smanjuje proizvodnja kolagenih i elastičnih vlakana odgovornih za potporu i tonus kože. Koža polako gubi sposobnost vezivanja molekula vode usled čega joj se metabolizam usporava.”

Naravno, pored bora, s godinama se javljaju i druge nesavršenosti na koži, kao što su kapilari i proširene pore. Na navedene promene na koži, pored unutrašnjih, utiču i spoljašnji faktori, a naročito kada je reč o flekama ili crvenilu.

Kada treba početi sa tretmanima za podmlađivanje kože?

Danas su uklanjanje fleka na licu, uklanjanje kapilara, sužavanje pora, uklanjane ožiljaka od akni i podmlađivanje postali uobičajena stvar i postoje različiti tretmani kojima se to može učiniti. Ali kada je zaista pravo vreme da se reaguje i da se spreče prve sitne bore?

“Sa prvim antiaging procedurama počnite već posle 30-te godine”, savetuje dr spec Bogdanović Rašković.

Saveti lekara specijaliste za uklanjanje fleka na licu, bora, proširenih pora i kapilara

“Moja preporuka je D light Sr laser. On blago stimuliše sintezu kolagena, a istovremeno odstranjuje foto-oštećenja kože, odnosno flekice i kapilare. Posle njega koža odmah izgleda sveže i nema nikakvih iritacija, osim blagog crvenila nakon procedure koje traje par sati u zavisnosti od tipa kože i starosti pacijenta. Osim toga, redovnom primenom mezoterapije održite svežinu i tonus kože i usporite starenje”, ističe dr spec Svetlana Bogdanović Rašković.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

U poliklinici „Diva“ konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na jedan od brojeva telefona:

011 32 42 841 ili 063 338 334

kako bismo na pregledu precizirali kakvi rezultati mogu da se očekuju.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334