Botoks za muškarce – procedura za uklanjanje bora

Botoks se već više od 30 godina u estetskoj medicini koristi za uklanjanje bora, a u efikasnost ovog tretmana prvo su se uverile žene, da bi poslednjih godina postao veoma popularan i među muškom populacijom.

botoks-za-uklanjanje-bora-procedura-za-muskarce-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Iako retko govore o tome, muškarci u svoj izgled ulažu gotovo koliko i žene. Sa ovim trendom prvo su počeli glumci, da bi im se nešto kasnije pridružili sportisti, političari i poslovni ljudi. Prema dostupnim podacima, iz dana u dan raste broj muškaraca koji se odlučuju za neku od estetskih procedura kako bi se i oni što duže osećali dobro u sopstvenoj koži. A botoks je procedura koja im pomaže u tome.

Na svetskom nivou, u poslednjih dvadesetak godina, broj muškaraca koji koriste botoks porastao je za oko 350%.

Zašto je za muškarce botoks jedan od prvih izbora kada je reč o uklanjanju bora?

Jedna od estetskih procedura za koju se često odlučuju muškarci koji žele da zadrže i produže mladolik izgled je uklanjanje bora botoksom, a u velikom broju slučajeva je kombinuju sa hijaluronskim filerima. Botoks je idealan za uklanjanje bora i sprečavanje nastajanja novih u gornjem delu lica, dok ih hijaluron ublažava u donjem.

Zašto botoks?

  • Botoks je izuzetno efikasan kada je reč o uklanjanju bora koje nastaju jakom mimikom, a koje su izražene kod muškaraca – bore na čelu i bore mrštilice između obrva,
  • s obzirom na to da se pre procedure nanosi anestetik u obliku kreme, tretman botoksom nije bolan,
  • kada botoks apliciraju edukovani i iskusni lekari specijalisti u adekvatnoj meri, zadržava se uobičajena mimika lica,
  • procedura kratko traje,
  • a prvi rezultati su vidljivi odmah,
  • nema potrebe za dugim oporavkom nakon tretmana, što je muškarcima izuzetno važno,
  • procedura je bezbedna kada je obavljaju lekari specijalisti.

Pored toga, botoks može pomoći i kod preteranog znojenja.

Šta je botoks?

Botoks (Botulinum toxin A) je pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum i utiče na smanjivanje kontrakcija mišića zbog kojih tokom vremena i nastaju bore. Na taj način se „ispravljaju“ već postojeće bore, a s obzirom na to da se sprečava dalja preterana kontrakcija mišića, utiče i na sprečavanje stvaranja novih.

Koje bore se uklanjaju botoksom?

Duboke bore, poput onih u korenu nosa, između obrva, na čelu i oko očiju, koje osobi daju više godina nego što ih ima. Kada se one ublaže, lice dobija odmorniji, svežiji i mlađi izgled.

2 glavna benefita uklanjanja bora botoksom:

  • na licu više nisu izražene duboke bore, koža je zategnutija i mladalačkija,
  • lice se odvikava od pravljenja preteranih grimasa pa se na taj način utiče na sprečavanje nastanka novih bora.

Ko obavlja proceduru botoksom u poliklinici Diva?

Isključivo lekari specijalisti, na čelu sa dr Svetlanom Bogdanović, estetskim hirurgom, koji imaju više od 27 godina iskustva.

Koliko traje procedura i kada se vide efekti botoksa?

Procedura traje nekoliko minuta, a prvi rezultati primetni su nakon 3 do 5 dana, dok se pun efekat vidi posle 10 do 14 dana.

Koliko traje dejstvo botoksa?

Od 4 do 6 meseci, što zavisi od tipa kože, starosti i zdravstvenog stanja pacijenta. Tretman se može ponavljati na svakih 6 meseci neograničeno puta, a svaki naredni put rezultati duže traju.

Ako ste se odlučili za tretman botoksom ili imate nekih dodatnih pitanja, pozovite nas na brojeve telefona 011 32 42 841 ili 063 338 334 i zakažite BESPLATNU konsultaciju.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply