Mezoterapija kose – smanjuje opadanje i podstiče rast kose!

Kosa može opadati pod uticajem različitih faktora. Ali i nasledna ćelavost može biti razlog gubitka kose, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Optimalno lečenje je mezoterapija kose – efikasna i brza procedura, koja ne samo da smanjuje gubitak kose, već i podstiče rast nove i poboljšava kvalitet kose. Evo kako da kosa bude zdrava i lepa!

mezoterapija-kose-smanjuje-opadanje-i-podstice-rast-poliklinika-diva

Šta je mezoterapija kose?

Mezoterapija se primenjuje još od 50-ih godina prošlog veka, kada ju je prvi put, za suzbijanje bolova,  primenio M. Pistor u Francuskoj. Danas su primene ove minimalno invanzivne metode višestruke. Terapija mezoterapijskim koktelima koristi se za podmlađivanje, uklanjanje celulita ali i pospešivanje rasta kose.
 
Tokom ove procedure, aktivne supstance se injektiraju u srednji sloj kože – mezoderm, po kojem je mezoterapija i dobila naziv.
 
Mezoterapija kose je jedan od efikasnih tretmana i za prevenciju i za lečenje opadanja kose.
 
Odličan rezultat dobija se zahvaljujući mezoterapijskom koktelu koji sadrži minerale, vitamine, antioksidanse, hijaluronsku kiselinu i peptide. Kada se vlasište tretira ovom metodom dolazi do rasta nove kose i bržeg rasta već postojeće dlake, a vidno se popravlja i kvalitet vlasi.
 
mezoterapija-kose-poliklinika-diva
 

Kada se primenjuje mezoterapija kose?

Nakon što lekar specijalista na pregledu utvrdi koji je uzrok opadanja kose, donosi odluku o tome da li je mezoterapija kose terapija koja može samostalno dati očekivane rezultate ili ju je potrebno kombinovati sa drugim metodama.
 
Mezoterapija kose se koristi pri lečenju:
 • kod naglog i neuobičajenog opadanja kose i gubljenja volumena (telogeni efluvijum – akutni i hronični),
 • naslednje ćelavosti (androgenetska alopecija),
 • anagenog sindroma,
 • tanke kose koja lako puca,
 • kose koja sporo raste,
 • ponekad i opadanja kose na pečate (alopecije areate),
 • kao i seboreje i peruti, ili preteranog mašćenja vlasišta.
Mezoterapije kose se može primenjivati i nakon transplantacije kose kako bi se dodatno stimulisao folikul dlake.
 
za-lepu-i-gustu-kosu-mezoterapija-poliklinika-diva

Koji su efekti mezoterapije kose?

Više je razloga zbog kojih se pacijenti odlučuju za mezoterapiju kose u poliklinici “Diva”:
 • podstiče se rast novih vlasi,
 • ojačava se koren dlake,
 • obnavlja se folikul dlake,
 • vlasište se hrani i hidrira,
 • dolazi do smanjenja gubitka kose,
 • kosa je hidrirana,
 • suvoj kosi se vraća živost,
 • pomaže da se reši problem sa seborejom ili peruti,
 • vraća se vitalnost kose,
 • utiče na smanjenje mašćenja kose.

Nakada se pacijenti odlučuju za mezoterapiju kose zbog toga što žele da uspore opadanje kose, odnosno zbog rasta novih vlasi, dok drugi dolaze jer žele da imaju bujniju, zdraviju i lepšu kosu.

Kada se za proceduru odluče osobe koje imaju do 50 godina, rezultati mezoterapije kose su odlični, dok od broja aktivnih folikula dlake zavisi kakav će uspeh tretmana biti kod starijih od te dobi.

Kako se leči opadanje kose i kako imati lepu i jaku kosu?

Postoji više pristupa u borbi protiv gubitka kose – šamponi, melemi, presađivanje kose… Kao jedan od izuzetno efikasnih pokazala se mezoterapija kose koja, ne samo da pospešuje rast nove kose, već poboljšava kvalitet svih vlasi.

Kako postići odličan efekat u borbi protiv gubitka kose?

U kliničkoj praksi se pokazalo da vrlo dobre rezultate u lečenju opadanja kose i jačanju postojeće daje kombinacija mezoterapije i PRP metode.

Kako izgleda procedura mezoterapije kose?

U poliklinici “Diva” proceduru mezoterapije kose izvode lekari specijalisti koji prvo na pregledu postave dijagnozu i utvrde zašto kosa opada, a zatim pristupaju lečenju odgovarajućim brojem tretmana.

Veoma tankim iglicama se mezoterapijski koktel ubrizgava u kožu glave u dubinu od 1 do 2 milimetra. Ova procedura je minimalno invazivna i nema potrebe za lokalnom anestezijom. 

Da li je tretman mezoterapije kose bolan i koliko traje?

Procedura mezoterapije kose je komforna za pacijenta i traje od 15 do 30 minuta.

mezoterapija-kose-podstice-rast-lecenje-opadanja-poliklinika-diva

Koliko tretmana mezoterapije kose je potrebno uraditi i kada se vide rezultati?

Efekti mezoterapije kose vidljivi su posle mesec dana, a potrebno je uraditi od 6 do 10 tretmana u proseku (što zavisi od površine koja se tretira i kvaliteta same dlake). Koliko često će se tretman mezoterapije kose primenjivati određuje lekar, a u velikom broju slučajeva procedura se obavlja sa razmacima od 10 dana.

U zavisnosti od toga koliko je gubitak kose izražen, odnosno kakvom se efektu teži, moguće je da lekar predloži održavanje jednom ili dva puta godišnje.

Ukoliko je opadanje kose kod žena nastupilo usled hormonskog poremećaja, tada je u lečenje potrebno uključiti i endokrinologa ili ginekologa.

Da li se gubitak i opadanje kose mogu sprečiti?

Ukoliko se na vreme obratite lekaru specijalisti kako bi odredio šta je uzrok opadanju kose i prepisao adekvatnu terapiju, vrlo je verovatno da će ishod biti zadovoljavajući.

Zašto kosa opada – uzroci alopecije?

Gubitak kose može biti trajni ili privremeni.

Trajni gubitak kose javlja se kao:

 • ćelavost kod muškaraca – često je nasledna, a u zavisnosti od različitih faktora može početi već u dvadesetim godinama i može dovesti do delimične ili potpune ćelavosti;
 • ćelavost kod žena – u velikom broju slučajeva dolazi do proređivanja kose na temenu, dok do potpune ćelavosti dolazi veoma retko;
 • ćelavost usled oštećenja folikula dlake – nastaje kao posledica fizičke povrede kože glave pa na mestima na kojima se stvori ožiljak kosa više ne raste, a može biti i rezultat upale kože.

Privremeni gubitak kose može biti:

 • zbog hormonskih promena – do kojih dolazi usled menopauze, trudnoće, porođaja ili poremećaja rada štitne žlezde;
 • opadanje kose u pečatima – može ga izazvati oboljenje štitne žlezde, stres, nedostatak gvožđa u organizmu, autoimuno oboljenje…
 • ravnomerno opadanje kose – do čega može dovesti stres, promene telesne težine, šok…

Kako kosa raste?

Rast dlake prolazi kroz 3 faze:

 • anagenu – to je faza aktivnog rasta korena dlake u folikulu. Kada je reč o kosi, ova faza može trajati oko 1.000 dana,
 • katagenu – ovo je faza ispadanja dlake i traje u proseku od nedelju do dve,
 • telogenu – ili fazu mirovanja. Ona traje 2 do 3 meseca pre no što dlaka otpadne, istisnuta novom koja raste na tom mestu.

Dlaka dnevno prosečno poraste za 0,37 milimetara, a u anagenoj fazi – fazi rasta, je uobičajeno istovremeno oko 80% do 90% dlaka, dok bi po pravilu u katagenoj fazi trebalo da bude oko 1% kose.

Oko 60 do 100 vlasi kose izgubimo tokom jednog dana. Međutim, kada krene da opada više od tog broja, potrebno je obratiti se lekaru jer se to smatra pojačanim opadanjem kose.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kose proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

 

U poliklinici „Diva“ konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na jedan od brojeva telefona:

011 32 42 841 ili 063 338 334

kako bismo na pregledu precizirali kakvi rezultati mogu da se očekuju.

Vaša poliklinika “Diva”

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply