Lifting lica hijaluronom

Hijaluronski fileri su zaista magični štapić za podmlađivanje u rukama iskusnih stručnjaka. Lifting lica hijaluronom je efikasan i bezbedan tretman kojim se mogu postići rezultati slični hirurškom liftingu. Ovom procedurom nadoknađujemo volumen kože i potkožnog tkiva koji se gubi u procesu starenja. Aplikacija hijaluronskih filera u precizno definisanim zonama za rezultat ima zatezanje kože i vraćanje mladalačkih kontura lica.

lifting-lica-hijaluronom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic
U mladosti lice ima dobro definisane konture sa istaknutim jagodicama, oblom bradom i dobro oblikovanom donjom vilicom. Takav izgled je poznat pod nazivom trougao mladosti.
trougao-mladosti-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd-lifting-lica-hijaluronom
Trougao mladosti                                                           Obrnuti trougao
 
U procesu starenja dolazi do narušavanja tog odnosa. Lice dobija izgled obrnutog trougla zbog opuštanja kože i formiranja tzv “ visećih obraza”. Razlog tome je što se u procesu starenja smaljuje volumen potkožnog masnog tkiva, koža se istanjuje i smanjuje se procenat kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.
 

Nehirurški lifting lica hijaluronom

Kasnije, najčešće već posle 45. godine dolazi do tanjenja kostiju lica, kao i slabljenja mišića i ligamenata, a kao rezultat toga koža postaje suva, tanka i opuštena. 
 
Lifting lica hijaluronom se postiže upravo nadoknadom volumena u specifičnim zonama koje podižu i zatežu kožu kompletnog lica, što vraća mladolik izgled.
 
 
Da bi se dobio efekat kompletnog lifting lica potrebno je tretirati više regija istovremeno.
 

Lifting lica hijaluronom – tehnika sa piksel kanilom

Optimalna tehnika za ovaj tretman je pixel kanila, jer se kroz nekoliko uboda može pristupiti i oblikovati značajna površina. Stručni tim poliklinike DIVA ovu tehiku primenjuje više od 12 godina i jedini smo edukacioni centar za ovu procedure. Svi svetski edukatori za premijum brendove hiljaluronskih filera u poslednje tri godine koriste isključivo tehniku pixel kanile.
 
Najveće iznenađenje u stručnim krugovima došlo je od strane dr Mauricio De Maio – koji je autor liftinga hijaluronom u 8 tačaka tehnikom oštre igle, kada je napravio veliki zaokret u načinu svog rada. Sada insistira isključivo na korišćenju značajno bezbednije tehnike aplikacije hijalurona kanilom.
 
podmladjivanje-hijaluronom-iskustva-pre-poliklinika-diva  podmladjivanje-hijaluronom-iskustva-posle-poliklinika-diva
 
Vodeći edukatori iz Londona Dr Tapan Patela i Raj Acquilla takođe, u poslednje 3 godine insistiraju na korišćenju tehnike kanile bez obzira da li se radi lice, vrat, dekolte ili šake.  Svi oni su do sada preferirali i zastupali lifting u 8 tačaka tehnikom sa oštrim iglicama, što se sada evidentno smatra prevaziđenim.
 
Svi navedeni edukatori i iskusni doktori na klinikama širom sveta su u potpunosti prešli na tehniku pixel kanile shvatajući u dugogodišnjem kliničkom radu sve njene prednosti.
 

Prednosti piksel kanile u liftingu lica hijaluronom

 1. Procedura je bezbedna.
 2. Komfornija je za pacijenta zbog smanjenog broja uboda u odnosu na tehniku oštrom iglicom. Kroz jednu ubodnu tačku kanilom se može tretirati veća površina.
 3. Postiže se prirodniji efekat liftinga lica zbog pravilnijeg raspoređivanja hijalurona u tkivu.
 4. Rizik od komplikacija je sveden na minimum.
 5. Sprečava se ubrizgavanje hijalurona u krvni sud što se može desiti korišćenjem tehnike oštre iglice i dovesti do ozbiljnih komplikacija.
 6. Kanila je iskusnom doktoru kao lični GPS jer daje preciznu informaciju u kom sloju se vrši aplikacija hijalurona. 

Kako se postiže lifting lica hijaluronom?

 • Da bismo postigli efekat liftinga kompletnog lica, neophodno je tretirati više regija istovremeno dodavanjem volumena u srednji deo obraza i u regiju jagodica. Na ovaj način postiže se istovremeno i lifting i mladolik izraz.
 • Zatim se radi korekcija nazolabijalnih i marionetskih bora uz podizanje spuštenih uglova usana. Na taj način se koriguje opuštenost obraza i regije oko usana.
 • U završnoj fazi pristupamo konturisanju brade i popravljanju definicije donje vilice.
 • Nekada je zbog harmonizacije celokupnog izgleda lica potrebno uraditi i popunjavanje slepoočne regije, ali to mnogo zavisi od konfiguracije lica.
 
Hijaluronski fileri nam omogućavaju postizanje lifting efekta čime se dobija potpuna transformacija lica koja se po rezultatu može porediti sa hirurškim liftingom.
 

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru liftinga lica hijaluronom u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure liftinga lica hijaluronskim filerima u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA dr Bogdanović Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA dr Bogdanović Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply