Diva poliklinika > BLOG > Radiotalasna hirurška metoda > Prednosti radiotalasne hirurgije

Prednosti radiotalasne hirurgije

Radiotalasna hirurgija je izuzetno precizna operativna tehnika kojom je moguće odstraniti sve benigne promene sa kože uz minimalnu traumu tkiva, što dovodi do lakšeg i boljeg zarastanja rana i rezultuje skoro neprimetnim ožiljcima.

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-poliklinika-diva-radiotalasne-intervencije

Intervju: dr spec. Svetlana Bogdanović Rašković – specijalista plastične hirurgije

Često se u poslednje vreme govori o radiotalasnoj hirurgiji, a Vi ste prvi počeli sa primenom te tehnike na našim prostorima pre više od dve i po decenije kada je to bila potpuno nova i avangardna tehika u hirugiji benignih promena na koži.

S obzirom na to da imate ogromno iskustvo sa radiotalasnom hirurgijom, a radili ste i sa CO2 laserom, možete li nam reći koje su prednosti ove metode u odnosu na laser i klasičnu hirurgiju?

Radio-talasi su izuzetno precizna operativna tehnika

Metoda je vrlo komforna, a istovremeno je izuzetno brza. Za skidanje bilo koje promene sa kože potrebno je 20 do 40 sekundi

Koje su indikacije za tehniku radio-talasa?

Radio-talasi se mogu koristiti umesto skalpela u svim hirurškim granama. Kada je reč o kožnim promenama, svi benigni izraštaji se mogu skidati radio-talasima, a to su:

Iskustvo od više od dve i po decenije i veliki broj zadovoljnih pacijenata doveli su do toga da Vas pacijenti doživljavaju kao apsolutni autoritet za skidanje svih promena sa kože, sa posebnim naglaskom na mladeže koji su još uvek tabu tema kod nas.

Da li se mladeži mogu odstranjivati iz estetskih razloga ili samo kada su sumnjivi?

Naravno da se mogu odstranjivati iz estetskih razloga ili zato što su izloženi hroničnoj iritaciji odećom ili brijanjem bez ikakvog rizika po zdravlje i upravo u takvim slučajevima, kada je potrebno postići maksimalno dobar estetski efekat, radiotalasna hirurgija je idealno rešenje 

Da li Vam je poznata zabluda da mladeže „ne treba dirati“?

Da to slušam svakodnevno, ali svaki put strpljivo objasnim pacijentima da je reč o opasnoj zabludi. Opasno je to što takav stav dovodi do odlaganja posete lekaru kada primete da se nešto dešava sa mladežom, a upravo je rana dijagnostika tumora ili prekanceroze presudna za uspešnost lečenja.

Svi tumori kože, pa čak i zloglasni maligni melanom su u potpunosti izlečivi ako se dijagnostikuju i odstrane u prvoj fazi bolesti.

  • Šta se preporučuje u tim slučajevima kada se dijagnostikuje sumnjiva promena?

Savetuje se hitna i radikalna klasična hirurška ekscizija.

  • Znači vi preporučujete radio-talase kada se radi o estetskoj intervenciji, a klasičnu hiruršku eksciziju kao vid lečenja sumnjivih tumoroznih izraštaja?

Tačno tako, radio-talasi su odlična metoda za postizanje dobrog estetskog rezultata, a klasična hirurgija je namenjena za radikalno lečenje tumorskih promena. Za koju ćemo se metodu odlučiti presuđuje je pregled na dermoskopu, koji omogućava  preciznu preoperativnu dijagnostiku.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

2 Responses

Ostavite komentar