Pomoću ovih procedura koža će biti negovana, nahranjena i lepa i tokom leta!

Često kažemo da koža pamti i da će način na koji se odnosimo prema njoj biti vidljiv tek godinama kasnije. A posebno pamti uticaj stresa koji dolazi spolja, što je naročito izraženo leti. Sunčevi zraci, pored benefita koje imaju za kožu, sa sobom donose i štetne, stresne uticaje, poput UV zračenja, koje utiče na fotostarenje kože i kida vlakna kolagena u njoj. Zato lekari specijalisti iz poliklinike Diva dr Bogdanović preporučuju nekoliko procedura koje se mogu obavljati i tokom letnjih meseci, a koje pomažu koži da ostane lepa, negovana i zdrava.

procedure-za-negovanu-nahranjenu-lepu-kozu-tokom-leta
Visoke temperature i sunčevi zraci su izazov za našu kožu. Stoga je neophodno posebnu pažnju obratiti ne samo na zaštitu i hidrataciju tokom sunčanja, već i na pripremu kože za leto, ali i dodatno hranjenje i negu nakon izlaganja suncu. U tome nam mogu pomoći različite procedure.
 
UV zraci predstavljaju stres za kožu, oni razgrađuju kolagen pa je koža sklonija pojavi bora i bržem starenju. Uz to, visoke temperature dovode do gubljenja vode u tkivu, što može dovesti i do perutanja.
 

Koje procedure mogu pripremiti kožu za izlaganje suncu?

 
Nekoliko je procedura koje u poliklinici Diva dr Bogdanović obavljaju lekari specijalisti, a koje mogu pomoći u sprečavanju negativnih uticaja na kožu do kojih dolazi tokom sunčanja, ali i koje mogu uticati na to da se “poprave” novonastale bore.
 

Mezoterapija

S obzirom na to da mezoterapija ujedno dovodi do sinteze kolagena i povećava hidriranost kože, ovo je idealna procedura za leto. Vitamini, minerali i aminokiseline koji se nalaze u mezoterapijskom koktelu hrane kožu, hijaluron joj pomaže da zadrži vodu, a stvaranje novog kolagena je važno kako bi se manje stvarale bore i umanjilo fotostarenje.

Zato je preporuka da se pre izlaganja suncu urade 2 tretmana, a nakon letovanja još jedan, da bi se koži vratio zdrav sjaj.

PRP metoda

PRP terapija pomaže koži da se na prirodan način oporavi i obnovi. Podstiče je na regeneraciju, hrani je i osvežava njen izgled. Uklanja fine borice, fleke i nepravilnosti na koži, popravlja ten i utiče na usporavanje starenja kože.

Tokom procedure u kožu se apliciraju faktori rasta samog pacijenta, pa se na taj način koža podstiče na obnavljanje.

Laserska epilacija

U poliklinici Diva postoji laser koji omogućava da se dugotrajna epilacija obavlja i tokom leta, čak i ako je koža osunčana. Što znači da, ako ste kasno počeli sa epilacijom, ne morate je prekidati, jer ovaj laser, za razliku od drugih, ne deluje na pigment folikula dlake, već deluje na krvne sudove korena dlake koji joj obezbeđuju ishranu i na taj način ih uklanja.

Ovo je odličan izbor tokom letnjih meseci, jer dugotrajna epilacija ne samo da uklanja dlačice, već sprečava njihovo urastanje, a ujedno može uticati i na smanjenje znojenja na tretiranim mestima.

Podmlađivanje laserom, zatezanje kože, uklanjanje strija i lečenje ožiljaka od akni

Jedan od medicinskih lasera koje lekari specijalisti koriste u poliklinici Diva omogućava im da kožu tretiraju i u letnjim mesecima. On deluje na sintezu kolagena i utiče na skupljanje krvnih sudova kada su prošireni pa smanjuje crvenilo, zateže kožu, podmlađuje je, a može se koristiti i za uklanjanje strija kao i za lečenje ožiljaka od akni.

Konsultacije u poliklinici Diva dr Bogdanović su besplatne. Zakažite ih i neka naši lekari specijalisti preporuče proceduru koja će najviše prijati vašoj koži tokom letnjih meseci.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334