Diva poliklinika > PROCEDURE > MRŠAVLJENJE I ZATEZANJE KOŽE > Lasersko zatezanje kože tela

ZATEZANJE KOŽE TELA LASEROM – LASERSKIM PODMLAĐIVANJEM DO LEPOG TELA!

Nakon gubitka težine ili posle trudnoće, ali i kao posledica starenja, koža na telu može biti opuštena, sa promenjenom pigmentacijom. Različite kreme, masaže, ulja često se preporučuju kao rešenje za opuštenu kožu, međutim, rezultati nisu dovoljno dobri. U to su se uverili i lekari specijalisti dermatologije u poliklinici „Diva“ kroz rad sa velikim brojem pacijenata, koji su, nakon tretmana za zatezanje kože tela laserom – frakcionisanim Er:Yag laserom koji im je kod nas urađen, bili zadovoljni.

Sve više ljudi se odlučuje za zatezanje opuštene kože na telu, najčešće zbog estetskog razloga, jer su svesni da to utiče na njihovo samopouzdanje i sliku koju imaju o sebi.

Fraksionisana laserska tehnologija već dugo se koristi za uklanjanje bora i podmlađivanje lica i vrata, a daje odlične rezultate i prilikom zatezanja kože na telu. Ono što je izdvaja od drugih metoda je što daje snažan antiaging efekat, uz brz oporavak.

poliklinika-diva-dr-bogdanovic-besplatne-konsultacije-beograd

„Prema savetu lekara iz poliklinike Diva, krenula sam sa procedurama tokom zimskog perioda, kako bi se rezultati videli baš kada mi je to potrebno, onda kada krenu topliji dani.“
Katarina

Naši lekari će na besplatnom konsultativnom pregledu proceniti da li je ova procedura adekvatna za tip i stanje kože, kao i kakvi se rezultati mogu očekivati.

Besplatne konsultacije za proceduru zatezanje kože tela laserom u Poliklinici Diva

BESPLATNU konsultaciju za proceduru zatezanje kože tela laserom u Beogradu sa lekarima poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

Veliki broj studija ukazuje na to da je zatezanje kože tela laserom jedan od efikasnijih neoperativnih načina za postizanje željenog efekta.

To je:

 • jednostavna,
 • minimalno invazivna tehnika koja je uz to i
 • bezbolna (može se osetiti blago peckanje)!

Pored toga, ima još razloga zašto je tretman frakcionisanim Er:Yag laserom optimalno rešenje kako za žene, tako i za muškarce, koji žele da zategnu kožu tela. Navodimo ih redom u daljem tekstu.

Šta se sve postiže frakcionisanim Er:Yag laserom?

Frakcionisanim Er:Yag laserom može se zategnuti opuštena koža:

 • na stomaku,
 • na šakama,
 • na vratu,
 • na dekolteu,
 • na nogama,
 • na zadnjici,
 • na nadlakticama.

Uz efekat zatezanja, koža je i:

 • podmlađena,
 • izgleda zdravo,
 • u njoj se stvaraju novi kolagen i elastin,
 • regeneriše se,
 • ublažene su bore.

Kako izgleda procedura za zatezanje kože tela laserom kada se koristi fraksionisani Er:Yag laser?

Frakcionisani laserski zrak pravi mikroskopske ranice duboko u koži. To omogućava da se površinski sloj kože najčešće obnovi za 24 sata.

U zonama koje su tretirane laserom, u dubljim slojevima kože, stimulisane ćelije proizvode mnoštvo novih kolagenih vlakana koji formiraju potpornu mrežu kože, što dovodi do zatezanja i podmlađivanja.

Koliko traje oporavak nakon procedure zatezanja kože tela laserom?

Oporavak traje od 24 do 48 sati (koliko će tačno trajati zavisi od zdravstvenog stanja pacijenta, godina i tipa kože).

Koliko tretmana se preporučuje za zatezanje kože tela laserom?

Mi, u poliklinici “Diva”, preporučujemo 2 do 3 tretmana sa pauzama od 4 do 6 nedelja (a tačan broj se utvrđuje na BESPLATNOM konsultativnom pregledu).

Kada se vide prvi rezultati zatezanja kože fraksionisanim Er:Yag laserom?

Efekti su vidljivi već nakon nekoliko dana, a postaju sve izraženiji u naredne 4 nedelje.

mezolipoliza-uklanjanje-masnih-naslaga-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Zatezanje kože tela laserom – iskustva

Svoje iskustvo sa ovom procedurom je naša pacijentkinja Katarina podelila sa nama:

„Tokom procedure osećala sam blago peckanje na koži na mestima na kojima je delovao laser. Prema savetu lekara iz poliklinike Diva, krenula sam sa procedurama tokom zimskog perioda, kako bi se rezultati videli baš kada mi je to potrebno, onda kada krenu topliji dani. S obzirom na to da sam pre ovih procedura izgubila na težini, moja koža je bila vidno opuštena, ali nakon serije tretmana za zatezanje kože laserom ona je ponovo čvrsta i zategnuta!“

Zbog svega toga ovo je trenutno veoma tražena procedura za zatezanje i podmlađivanje kože.

Da li postoji još neka procedura za zatezanje kože tela?

Da i to izuzetno efikasna! Reč je o revolucionarnom radiotalasnom aparatu Morfeus 12 koji daje izuzetne rezultate za zatezanje kože tela, uklanjanje celulita i masnih naslaga.

Zatezanje kože tela laserom – cena

Cenu za ovu proceduru možete pogledati u našem CENOVNIKU.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru zatezanje kože tela laserom u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za zatezanje kože tela laserom u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Koautor: dr Aleksandra Rakićević – Zvicer

About the author

DR SPEC. SVETLANA BOGDANOVIĆ • specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, • specijalista otorinolaringologije sa hirurgijom glave i vrata, • osnivač poliklinike DIVA Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine. Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu. Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini. Doktorka Svetlana Bogdanović Rašković završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji. Dve hirurške specijalizacije završila je sa najvećom ocenom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Osnivač poliklinike Diva koja je počela sa radom 1993. godine. Od 1997. godine radi kao edukovani specijalista radiotalasne hirurgije koju je PRVA počela da radi u našoj zemlji i regionu.

Ostavite komentar