Koje su preventivne antiage procedure?

Starenje kože je prirodan proces, ne može se sprečiti, ali se može usporiti i uticati na to da ne dođe do preuranjenog starenja. Pojedinim životnim navikama, kao i adekvatnim tretmanima i procedurama možemo pomoći našoj koži da se regeneriše i duže ostane mladolika.

koje-su-preventivne-antiage-procedure

Savremena medicina iz dana u dan razvija antiage procedure i metode koje usporavaju starenje kože i podmlađuju je.

Koža je najveći organ ljudskog tela i sastoji se od 3 sloja:

  • epidermisa,
  • dermisa i
  • hipodermisa.

Kada je reč o prevenciji starenja kože, važno je uticati na sve njene slojeve, a dermalni sloj, u kojem se nalaze koren dlake, lojne i znojne žlezde, kolagen, hijaluron, krvni sudovi, elastična vlakna i nervi je na prvom mestu kada je reč o antiage procedurama jer se tu odvijaju procesi koji utiču na starenje kože.

Starenje kože prisutno je u svim navedenim slojevima. Koža prirodno, sa godinama stari, gubi kolagen, hijaluron i elastin, usporava se metabolizam, mimika lica razvlači kožu, ona se istovremeno opušta, jer gubi sposobnost da se vrati u prvobitno stanje i stvaraju se bore. Vremenom su sve vidljiviji kapilari, a pojavljuju se i fleke – promene u pigmentaciji.

Međutim, određenim životnim navikama mi doprinosimo ubrzanom starenju naše kože, a značajan uticaj ima i genetika, te brzina kojom se odvija proces starenja zavisi od osobe do osobe.

Uzroci koji utiču na brzinu starenja kože

  • nega kože (neadekvatna nega ubrzava starenje kože – spavanje sa šminkom, umivanje vrućom vodom, korišćenje neadekvatnih preparata za negu kože i krema za lice koje nisu prilagođene tipu);
  • način života (pušenje koje ubrzava starenje kože i daje joj žućkastu boju, neadekvatna ishrana, alkohol, preterana konzumacija slatkiša koja dovodi do pojave akni i bubuljica…);
  • nedovoljna fizička aktivnost;
  • stres (psihički i fizički – smanjuje imunitet celog orgabizma, a samim tim i kože, pa postaje podložna lošim uticajima spoljašnje sredine – javljaju se alergije, bubuljice, crvenilo…);
  • prekomerno izlaganje sunčevim zracima (a ujedno i čest odlazak u solarijum jer ostavlja na koži trajne hiperpigmentacije – fleke i pege, dolazi do promene na krvnim sudovima – vidljivi kapilari, koža se isušuje, stvaraju se bore jer se smanjuje regeneracija kolagena i elastina u koži);
  • nedovoljan unos vode, vitamina i minerala.

Na sprečavanje preuranjenog starenja kože može se uticati odgovarajućim antiage procedurama. U zavisnosti od tipa kože, godina pacijenta i životnih navika, lekari specijalisti u poliklinici Diva preporučuju nekoliko metoda koje utiču na regeneraciju kože, na prirodan način pospešuju proizvodnju kolagena i elastina i uklanjaju znakove protoka godina na licu.

Laserske antiage procedure

U poliklinici Diva za rejuvenaciju kože i prevenciju njenog starenja koriste se savremeni medicinski laseri koji podstiču kožu na regeneraciju, uklanjaju bore i istovremeno je zatežu. Oni na prirodan način stimulišu sintezu kolagena i elastina, pa je koža podmlađena i zategnutija. Vraća joj se blistav ten, ona je hidrirana i jedra, a uklonjene su fleke i bore. Najtraženije laserske procedure u poliklinici Diva su novim TwinLight laserom i 4D Combo laserom.

Nakon ovih laserskih tretmana nema potrebe za dugim oporavkom.

PRP tretman

Jedna od veoma traženih procedura za podmlađivanje kože je PRP tretman tokom kojeg se koriste faktori rasta iz krvne plazme samog pacijenta. Time se omogućava regeneracija tkiva i bolji protok krvi u koži. Koži se popravljaju tonus i elastičnost, te na prirodan način podstiče stvaranje novog kolagena.

Platelet Rich Plasma je bogata trombocitima (krvnim pločicama), a dobija se centrifugiranjem krvi pacijenta. Takav serum se injektira u kožu, a oni tokom vremena ispuštaju faktore rasta.

Ova terapija predstavlja jedno od savremenih dostignuća u medicini, a njena prednost je ta što koristi prirodnu sposobnost organizma da zaceli.

Tretman se preporučuje osobama koje žele da kontrolisano stare i osveže lice, a pritom izbegnu agresivne tretmane.

Mezoterapija

Mezoterapija je savremena antiage metoda tokom koje se svi sastojci neophodni da bi koža bila zdrava i lepa ubrizgavaju u središnji deo kože – mezoderm, po kojem je i dobila ime.

Ova procedura pomaže da se poboljša ten, kvalitet kože, svežina, uspori starenje kože, uklone podočnjaci, koža hidrira, ublaže bore i nahrani koža.

Pomoću ove metode se mikroinjekcijama u srednji sloj kože ubrizgavaju prirodni sastojci u obliku koktela, odnosno vitamini (A, B, C, E i K), minerali, antioksidansi, aminokiseline, hijaluronska kiselina i faktori rasta, to jest sve što koži nedostaje. Zato je poznata i kao tretman večne mladosti.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334