Da li su hijaluronski fileri procedura za vas?

Saznajte sve o hijaluronskim filerima i konačno otkrijte da li je ova procedura namenjena baš vama!

da-li-su-hijaluronski-fileri-pravi-izbor-poliklinika-diva

Gotovo da ne postoji osoba koja do sada nije čula nešto o nekoj vrsti hijaluronskog filera. Gde god se okrenemo, bilo da li je u pitanju reklama na TV-u za kremu sa hijaluronom ili je u pitanju savet estetskog lekara, svi govore kako nam je hijaluron potreban i kako je to neophodna supstanca za našu kožu.

Pa hajde da konačno otkrijemo šta je to hijaluron i kakvo dejstvo on ima na našu kožu.

Kakva je supstanca sam hijaluron?

Hijaluron, odnosno hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se i prirodno nalazi u našem telu. Glavna karakteristika hijaluronske kiseline jeste njena sposobnost da veže vodu i na taj način joj da svežinu, jedrinu i zategnutost.

Istina je da što imamo manje godina, imamo više hijaluronske kiseline u telu, mada to zavisi i od nekih drugih faktora, poput same genetike.

Prirodna je pojava da se sa godinama smanjuje proizvodnja hijaluronske kiseline u koži i ona gubi hidriranost, elastičnost i tonus, te se pojavljuju prve bore. Dobra vest je da se ovo može nadoknaditi hijaluronom u formi hijaluronskih filera, pa nije ni čudo zašto se hijaluronski fileri popularno nazivaju „supstanca mladosti“.

Šta su zapravo hijaluronski fileri?

Naime, hijaluronski fileri su sterilni gelovi koji nisu trajni već su biorazgradivi i visoko su usklađeni sa našim tkivom. Imaju skoro isti sastav kao hijaluron koji se nalazi u našoj koži, te ih organizam ne prepoznaje kao strano telo i iz tog razloga izuzetno retko daju alergijske reakcije.

Na taj način ubrizgan hijaluron u našu kožu stimuliše sintezu kolagena i elastina usporavajući starenje kože, a ujedno koži vraća izgubljen sjaj i jedrinu popunjavajući bore.

Gde se sve mogu koristiti hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri pomažu koži da zadrži vlagu i povećavaju njenu hidrataciju, čineći je punijom i svežijom i upravo zbog toga se koriste za:

 • Popunjavanje sitnih bora na licu
 • Popunjavanje bora poput nazolabijalnih i marionetskiih
 • Popunjavanje usana
 • Uklanjanje podočnjaka
 • Lifting jagodica
 • Korekciju brade i donje vilice
 • Popunjavanje temporalne regije
 • Konturiranje i povećanje atraktivnosti lica
 • Podmlađivanje vrata
 • Podmlađivanje dekoltea
 • Podmlađivanje šaka

Kako da znate da li su hijaluronski fileri metoda izbora za vas?

Ukoliko prepoznajete svoje lice u nekoj od gore navedenih tačaka i mislite da su vam određeni delovi lica izgubili jedrinu, volumen i mladalačke konture, onda su hijaluronski fileri najverovatnije pravi izbor za vas.

A ono što je posebna prednost hijalurona jeste to da se može primenjivati čim primetite prve bore jer kada se u samom začetku njihovo produbljivanje lakše sprečava.

Hijaluronske filere zapravo možete koristiti i pre nego se znakovi starenja pojave.

Zašto su hijaluronski fileri odličan izbor za popunjavanje bora?

Pre svega zbog toga što koža vremenom gubi svoju elastičnost, tanji se, postaje suvlja i gubi svoj volumen jer mišići i ligamenti koji se nalaze u potkožnom tkivu jednostavno slabe. Hijaluron vraća hidriranost koži i čini je zategnutijom, podignutom i ponovo punom i jedrom.

Ukoliko na svom licu, vratu, šakama ili dekolteu primećujete sitne bore ili pak imate izražene nazolabijalne ili marionetske bore, hijaluron precizno aplikovan u određene tačke, može vratiti mnogo godina unazad i mnogostruko ulepšati izgled vaše kože.

Popunjavanje usana hijaluronom – kada i kome je potrebno?

Hijaluron za usne je izbor onda kada želite da:

 • korigujete asimetriju usana,
 • povećate njihov volumen,
 • popravite konture
 • ili korigujete njihov oblik.

Hijaluron u usnama traje oko 6 meseci, a sa svakim ponavljanjem procedure efekti se produžavaju.

Usne su dinamična regija i zahtevaju dobro poznavanje anatomije lica, kao i odabir odgovarajućih hijaluronskih filera koji poseduju određenu gustinu i čvrstinu.

Sa protokom godina usne gube svoju jedrinu, veličinu i volumen, a s obzirom na to da se smatraju simbolom ženstvenosti, ne čudi da je procedura popunjavanja usana hijaluronom jedna od najtraženijih jer usne ponovo čini mladolikim, punim, jedrim i senzualnim.

U poliklinici Diva dr Bogdanović hijaluronske filere aplikujemo posebnom tehnikom sa tupom kanilom (igla sa tupim vrhom) koja omogućava veću preciznost u radu, komforna je za pacijenta i ne ostavlja modrice i podlive.

Hijaluronski fileri – magična supstanca koja prolepšava

Hijaluronski fileri su antiage procedura koja na veoma prirodan način vraća mladalački izgled. To se postiže pre svega popravljanjem volumena lica, popunjavanjem bora i vraćanjem punoće usana, ali oni i prolepšavaju, a samim tim i vraćaju narušeno samopouzdanje i sigurnost u sebe.

Ukoliko ovako nešto prvi put čujete u vezi sa hijaluronom, verovatno se pitate na koji način se to postiže?

Povećanje atraktivnosti i ulepšavanje lica postiže se konturiranjem jagodica, korigovanjem i popravljanjem oblika donje vilice i brade, kao i liftingom lica koji podrazumeva plasiranje vrlo precizne količine hijaluronskih filera u lifting tačke bez narušavanja prirodne fizionomije.

Pri tom, velika prednost ove procedure ogleda se u odmah vidljivom efektu koji pacijentima vraća osmeh na licu.

Uklanjanje podočnjaka i podmlađivanje lica hijaluronskim filerima

Ukoliko su izraženi podočnjaci ono čime niste zadovoljni i što biste voleli da promenite, hijaluronski fileri su definitivno prava procedura za vas jer su pravi majstori za uklanjanje podočnjaka i vraćanje svežeg i odmornog izgleda.

Za ovu vrlo delikatnu zonu koriste se hijaluronski fileri posebne vrste kojima se nadoknađuje volumen, a rezultat je vrlo prirodan izgled.

Koje su glavne prednosti hijaluronskih filera?

Pored toga što ova procedura popunjava bore, podstiče sintezu kolagena, održava tonus kože i obnavlja njen volumem, vraća svežinu, jedrost i dubinsku hidrataciju, ona daje i:

 • prirodni izgled lica bez hirurškog zahvata,
 • odmah vidljive efekte,
 • ima minimalne rizike i nuspojave,
 • a veoma važna prednost su i trajnost rezultata, kao i
 • mogućnost razgradnje u slučaju neželjenih rezultata.

Da li ste pravi kandidat za hijaluronske filere i kada je vreme za njih?

Prilikom donošenja odluke o tome da se podvrgnete proceduri sa hijaluronskim filerima, izuzetno je važno savetovanje sa stručnjacima koji imaju iskustva i koji će vas uputiti u ceo proces. Upravo zato su u poliklinici Diva dr Bogdanović konsultacije sa vrhunskim lekarima specijalistima BESPLATNE.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru hijaluronski fileri u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure aplikacije hijaluronskih filera u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska 34 – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa 19a – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića 125d – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

dr-spec-svetlana-bogdanovic-specijalista-estetske-hirurgije-i-otorinolaringologije-poliklinika-diva-beograd

Autor teksta:
dr spec. Svetlana Bogdanović, estetski hirurg

 • Osnivač poliklinike Diva
 • Predavač i edukator za hijaluronske filere od 2010. godine.
 • Više od 25 godina iskustva u radiotalasnoj hirurgiji.
 • Više od 20 godina iskustva u antiaging i laserskoj medicini.

Doktorka Svetlana Bogdanović završila je Medicinski fakultet u Beogradu sa samo 23 godine i prvu specijalizaciju sa 29 godina kada je proglašena za najmlađeg hirurga u zemlji.

Iskusan stručnjak za aplikaciju hijaluronskih filera tehnikom pixel kanile sa više od 20 godina iskustva i zvanični edukator za hijaluronske filere tom tehnikom od 2010. godine.

Ostavite komentar