Diva poliklinika > BLOG > Uklanjanje strija i celulita > Celulit i kako ga lečiti

CELULIT I KAKO GA LEČITI

Šta je celulit?

Faktori koji dovode do pojave celulita

Efikasne terapije u lečenju celulita!

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-poliklinika-diva-celulit-blog

Šta je celulit?

Celulit predstavlja degenerativne promene u potkožnom masnom tkivu koje se mogu napipati u vidu čvorića, kvržica i udubljenja na koži određenih delova tela, a kod uznapredovalih stadijuma se mogu videti i golim okom u obliku narandžine kore. Posledica su nepravilne razmene materija u tkivu i usporene eliminacije štetnih materija iz međućelijskih prostora.

Kako nastaje celulit?

Masne ćelije u potkožnom masnom tkivu su odvojene vezivnom septama koje formiraju komorice. Tokom vremena, masne ćelije u komorama se povećavaju akumulacijom vode i toksina, a vezivne septe oko njih stvaraju nerastegljiva vlakna između kojih ostaju blokirane masne ćelije, čija funkcija se smanjuje jer do njih sada ne dolaze enzimi i hormoni neophodni za njihov pravilan metabolizam. Tako zarobljeno masno tkivo podložno je degenerativnim promenama i kako proces napreduje javljaju se vidljive manifestacije u vidu: pomorandžine kore, jahaćih pantalona ili jastučića od celulita na stomaku.

Kada se javlja celulit?

Može se javiti u bilo kom životnom dobu od puberteta do menopauze. Po svetskim statistikama više od 85% žena starosti preko 18 godina je obolelo od celulita.

Celulit treba razlikovati od gojaznosti, jer od celulita mogu oboleti i mršave osobe, pa čak balerine i sportiskinje.

Koja su najčešća mesta koja napada celulit?

Najčešća mesta koja napada celulit su: butine, kukovi, sedalni deo, stomak, listovi nogu, područje oko skočnog zgloba, oko kolena, a ni ruke nisu pošteđene kao ni predeo vrata.

Vrste celulita

Celulit po konzistenciji može da bude tvrdi i meki celulit.

Meki celulit se javlja u prvim stadijumima bolesti i on je reverzibilan, može se izlečiti.

Tvrdi celulit nastaje u kasnijim stadijumima bolesti i znatno je teži za lečenje.

Tvrdi celulit je irevirzibilan, ne može se u potpunosti eliminisati, fiksiran je za podlogu i pritiskom na to mesto oseća se bol.

Uzroci koji dovode do nastanka celulita:

 • Genetski faktor
 • Nepravilna ishrana
 • Nedovoljno uzimanje tečnosti
 • Nedovoljna fizička aktivnost
 • Nošenje neadekvatne obuće i odeće (visoke potpetice, tesna odeća)
 • Hormonski disbalans
 • Neredovna probava
 • Stres
 • Pušenje i alkohol

Koja terapija je najefikasnija za lečenje celulita?

Morfeus 12

Pored toga što u koži stvara novi kolagen i elastin, te je na taj način zateže, Morfeus 12 – savremena tehnologija za zatezanje kože tela i topljenje površinskih masnih naslaga, istovremeno dovodi i do razgradnje celulita.

To rezultira jedrom kožom bez celulita. Ova procedura restrukturira kožu u svim slojevima, a obnovljena površina kože deluje zdravo i zategnuto.

Koje regije se mogu tretirati uz pomoć Morfeus 12?

 • nadlaktice,
 • stomak,
 • bokovi,
 • glutealna regija,
 • donji deo glutealne regije i gornji deo zadnje strane nadkolenica,
 • prednja strana butina,
 • zadnja strana butina i
 • kolena.

Koliko je tretmana potrebno?

Obično je potrebno uraditi seriju od 3 do 5 tretmana, koji se mogu ponavljati na dve do tri nedelje ili jednom mesečno ili jednom u par meseci kao održavanje.

Mezolipoliza

Mezolipoliza je savremena metoda za efikasno skidanje masnih naslaga i celulita.

Masti – trigliceridi se u ćelijama potkožnog masnog procesom saponifikacije lipolitičkim sredstvima eliminišu iz ćelija uz istovremeno smanjenje broja masnih ćelija što obezbeđuje odličan efekat.

Ovaj savremeni koncept je u brojnim kliničkim studijama pokazao značajne rezultate u lečenju celulita i gojaznosti.

Koliko je tretmana potrebno?

Sa od 3 do 5 tretmana se gubi od 5 do 8 cm u obimu tretirane regije (što zavisi od godina i zdravstvenog stanja pacijenta, kao i oblika celulita koji se tretira).

Ova metoda se može ciljano primenjivati na lokalne depozite masti ili celulita na struku, rukama, bokovima ili butinama koji se veoma teško skidaju dijetama i vežbama.

Tretmani su bezbedni.

Rade se sa pauzama od 3 nedelje. Obično se preporučuje tri do pet u seriji (što zavisi od tipa celulita), a po završetku serije može se nastaviti sledeća ako postoji potreba za daljim skidanjem masnih naslaga ili u slučajevima težih oblika celulita.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply