Diva poliklinika > BLOG > Fileri > Zašto se razlikuje popunjavanje usana hijaluronom u tridesetim i četrdesetim godinama?

Zašto se razlikuje popunjavanje usana hijaluronom u tridesetim i četrdesetim godinama?

Kada govorimo o popunjavanju i konturiranju usana u različitim životnim dobima, treba imati na umu to da će kakav će pristup imati lekar specijalista da bi postigao očekivani rezultat zavisiti ne samo od godina pacijenta već i od tipa i stanja kože. Ipak, postoje neke generalije kada je reč o popunjavanju usana hijaluronskim filerima u tridesetim i četrdesetim godinama, kao i zašto se pristup razlikuje.

zasto-se-razlikuje-popunjavanje-usana-hijaluronom-u-tridesetim-i-cetrdesetim-godinama

Za mladost se vezuju punije, jedre i rumenije usne bez bora. To je ono čemu se teži, kada je reč o prirodnom izgledu koji se želi postići hijaluronom.

Kada se osoba u tridesetim godinama odluči za hijaluronske filere za usne, obično je reč blagom dodavanju volumena i rešavanju nepravilnosti i asimetrije. S druge strane, u četrdesetim godinama, osim dodavanja volumena usnama, potrebno je da se lekar specijalista posveti i prvim znacima starenja, kako na samim usnama, tako i na regiji koja ih okružuje, jer je to pravi način da bi se postigla prirodnost nakon procedure.

Popunjavanje usana hijaluronskim filerima u tridesetim godinama

Najčešći razlog zbog kojeg se osobe u tridesetim odlučuju za hijaluron, kada je reč o usnama, je popravljanje proporcija – odnosa gornje i donje usne (zlatni standard je proporcija u odnosu 1:1,618), kao i ispravljanja asimetričnosti, ali i, po potrebi, blagog popunjavanja, odnosno dodavanja volumena.

U tome treba biti umeren kako se ne bi promenio izgled profila, ali i narušila harmonija lica.

Popunjavanje usana hijaluronom u četrdesetim godinama

Kod osoba u četrdesetim godinama koje žele da popune usne, to je tek drugi korak tokom procedure. Prvo je potrebno obratiti pažnju na znakove starenja u regiji oko usana (kao što su bore, povlačenje kostiju gornje i donje vilice ili povlačenje brade, kao i gubljenje masnih jastučića u dubljim strukturama tkiva, ali i manjak kolagena u koži).

Dakle, prvi deo procedure bio bi vraćanje mladalačkih kontura lica, a tek nakon toga sledi popunjavanje usana.

Zašto je to važno? Da bi se dobio prirodan izgled. Jer kada se ne bi uzele u obzir promene u anatomiji koje nastaju sa godinama, dobio bi se nesklad između usana i ostatka lica. Usne bi bile prenaglašene i ne bi bilo moguće da se nakon procedure izgleda prirodno.

Samo popunjavanje usana u stvari dovodi do dodatnog naglašavanja nazolabijalnih bora, ali se pravilnim – gorenavedenim pristupom, to može izbeći.

Ujedno, izbor adekvatne vrste hijaluronskih filera veoma je važan, jer je usnama u četrdesetim godinama potrebno, pored uklanjanja bora i vraćanja volumena, povratiti hidrataciju.

Na taj način dobijaju se punije, jedrije usne bez bora, koje nisu prenaglašene, a celokupan izgled lica je skladan i harmoničan.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Na konsultacijama koje su BESPLATNE, naši lekari specijalisti u razgovoru sa pacijentom o očekivanim efektima uz direktan uvid u stanje kože, preporučuju procedure ili kombinaciju procedura koje će dati željene rezultate.

Zakazivanje za besplatne konsultacije pre procedure za popunjavanje usana hijaluronskim filerima u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure za popunjavanje usana hijaluronskim filerima kako bi lekar procenio koja će dati najbolje efekte u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete.

Pregled ili proceduru možete zakazati

  • svakog radnog dana od 9h do 20h
  • i subotom od 9h do 15h.

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar

zasto-se-razlikuje-popunjavanje-usana-hijaluronom-u-tridesetim-i-cetrdesetim-godinama

Ostavite komentar