Diva poliklinika > BLOG > Podmlađivanje kože > Vodič za podmlađivanje

Vodič za podmlađivanje

Kod mlađih pacijenata preporuka je da se antiaging program počne sa D light SR laserom ili Frakcionisanim laserom u kombinaciji sa mezoterapijom ili PRP tretmanom.
Pacijentima od 35 do 45 godina se preporučuje 4D Combo ili TwinLight laser u kombinaciji sa procedurama za uklanjanje bora i hijaluronskim filerima, a u kasnijem dobu preporuka je dopuna programa sa Morfeus 8 tretmanima ili 3D mezoniti ili COG niti koje dovode do liftinga kože.

estetske-intervencije

Podmlađivanje u poliklinici DIVA se radi kombinacijom svih procedura koje su trenutno aktuelne i u svetu:

  • D-light SR laser
  • Frakcionisani ER Yag laser
  • 4D Combo i TwinLight lifting laserom
  • NANO Q laser
  • Hijaluronski fileri za uklanjanje bora, osvežavanje i konturiranje lica
  • Morfeus 8 tretmani za lifting lica
  • 3D mezoniti  
  • Lifting COG nitima 
  • Botoks za uklanjane mimičnih bora (kada lekar specijalista proceni da jeprocedura neophodna i da nijedna druga neće dati očekivane rezultate)

Kako da se pacijent odluči šta je optimalno u njegovom slučaju?

Najsigurnije je odluku prepustiti stručnjacima klinike DIVA. Nekada je dovoljno primeniti samo jednu metodu a nekada je potrebno kombinovati više procedura da se postigne zeljeni rezultat.

Na osnovu dvadesetogodišnjeg iskustva u antiaging-u naši lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije procenjuju koje će metode dati optimalne rezultate u konkretnom slučaju pa sugerišu pacijentima idealnu kombinaciju kojom se može postići maksimalni efekat u podmlađivanju uz zadržavanje prirodnog izgleda.

4D Combo i TwinLight laser

4D Combo i TwinLight laseri su napravili ozbiljan pomak u laserskom podmlađivanju. Tretman objedinjuje dejstva ablatinih Er Yag lasera koji regenerisu epiderm sa termickim efektima Nd Yag lasera koji dovode do zgušnjavanja i zatezanja kolagenih mrezica u kozi i menjaju arhitektoniku i strukturu koze.

Tretmani podmlađivanja ovim laserima su komforni i bez upotrebe lokalne anestezije zahvaljujući snažnom coolling sistemu koji odvodi toplotu sa kože i stiti od ostećenja.

Rezultati su odlični, a pacijenti su veoma zadovoljni efektima podmlađivanja.

Nano laser – Nano Q za laserski lifting i skin tightening

Ovim laserom se mogu tretirati različita stanja i problemi kože lica, vrata i dekoltea
Veoma je efikasan za

  • otklanjanje finih bora,
  • lifting efekat kod opuštene kože,
  • popravljanje neujednačenog tena,
  • uklanjanje proširenih pora,
  • popravljanje fotooštećenja kože i hiperpigmentacije,
  • lečenje rosace-e,
  • otklanjanje kapilara i angioma.

Rezultat ove nove vrhunske laserske tehnologije je čvrsta, zategnuta i jedra koža.

Glavna prednost ovog lasera je što se može raditi tokom cele godine i sasvim bezbedno tretirati i sveže osunčana koža. Tretmani su veoma komforni, oseća se samo blago zagrevanje, a površinski sloj kože ostaje netaknut tako da se neposredno posle tretmana mogu nesmetano nastaviti dnevne aktivnosti, jer nema nikakvih znakova iritacije niti crvenila.

Hijaluronski fileri

Popunjavanje bora i konturiranje lica u cilju podmlađivanja se u poliklinici DIVA radi veoma bezbednim i prirodnim hijaluronskim filerima koji po svetskim statistikama pokazuju izuzetne kliničke rezultate.

Poliklinika DIVA je edukacioni centar za hijaluronske filere sa sertifikatom centrale u Parizu a rezultat i bezbednost procedure mnogo zavisi od stručnosti lekara koji radi procedure.

Hijaluronski fileri zajedno sa laserima spadaju u najfrekventnije estetske procedure zahvaljujući svojoj efikasnosti jer za samo 15 do 25 minuta bore se mogu značajno ublažiti pa čak i eliminisati  i efekat je vidljiv odmah.

Hijaluron je prirodna supstanca, koja se nalazi u našoj koži, i ima višestruke funkcije – hidriranje kože, održavanje tonusa i neutralisanje izrazito štetnih slobodnih radikala.
Korišćenje hijalurona omogućava nam da uz kratak  period oporavka, dobijemo podmlađen izgled ili osvežavanje i popunjavanje usana.

Morfeus 8

Morfeus 8 predstavlja inovaciju kada je reč o tretmanima za podmlađivanje i lifting lica i vrata – tehnikom frakcionisanih radio-talasa.

Tretman je veoma efikasan u zatezanju opuštene kože lica i vrata, smanjivanju bora i smanjivanju masnih jastučića u zoni podbratka.

Ova procedura može značajno da odloži ili zameni potrebu za hirurškim liftingom.

3D Mezoniti

3D mezoniti su efikasno sredstvo za podmlađivanje i zatezanje kože jer nam omogućavaju da napravimo jaku potpornu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo i daje prirodan lifting efekat. Metoda 3D mezoniti je inovativni sistem postavljanja elastičnih niti u sve nivoe kože. Njihova potporna moć i postavljanje u više pravaca  omogućavaju nam da dobijemo zategnutiju i vitalniju kožu.

Rezultat se obično održava oko dve godine ili nešto duže (u zavisnosti od stanja kože i uzrasta pacijenta).

Regije koje se tretiraju uključuju obraze, srednji deo lica, bore oko očiju, bore smejalice, nazolabijalne brazde, liniju donje vilice, vrat i dekolte. 

 3D mezoniti se mogu koristiti i za zatezanje određenih regija na telu – nadlaktica, unutrašnje strane butina ili kolena.

COG niti za lifting lica

COG niti – su vrlo efikasna, neoperativna metoda za podizanje i zatezanje kože lica i podbratka. Primenom COG niti zahvaljujući snažnom lifting efektu uspešno se rešava problem opuštene kože, a zadržava prirodan izgled.

Šta je lifting COG nitima?

To je nehirurška metoda podizanja i oblikovanja lica primenom nazubljenih resorptivnih niti. Na samoj niti se nalaze proširenja u obliku konusa zbog čega tretman ima snažan lifting efekat. Provlačenjem niti kroz kožu upravo ovi konusi koji se nalaze na samoj niti povlače kožu i time je zatežu. Takođe, tokom razgradnje niti dolazi do podmlađivanja u smislu da koža postaje svežija, lepše je strukture, izgleda i kvaliteta.

Rezultat je odmah vidljiv prvenstveno u smislu podizanja opuštene kože. Mimika lica se ne menja. Rezultati traju od 12 do 18 meseci. Nakon njihove ragradnje u koži ostaje novostvoreni kolagen, a koža dobija na kvalitetu u celini.

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar