Diva poliklinika > BLOG > Podmlađivanje kože > Vodič kroz aktuelne antiaging procedure

Vodič kroz aktuelne antiaging procedure

Podmlađivanje lica se u svetu radi kombinacijama više metoda.

Stručni tim poliklinike DIVA primenjuje sve aktuelne tehnike: 4 D combo Fraxel laserom, Hijaluronskim filerima, 3D i Cog mezonitima, PRP plazma, Mezoterapija.

mladezi-bradavice-hijaluron-mezoterapija-poliklinika-diva-antiaging-blog

Podmlađivanje lica se u svetu radi kombinacijama više metoda.

Stručni tim poliklinike DIVA primenjuje sve aktuelne tehnike:

  • 4 D combo Fraxel laserom
  • Hijaluronskim filerima
  • 3D i Cog mezonitima
  • PRP plazma
  • Mezoterapija

 

4d combo lifting lica, vrata i šaka

4D Combo tehnika objedinjuje dejstva ablatinih Er Yag lasera koji regenerisu epiderm sa termickim efektima Nd Yag lasera koji dovode do zgušnjavanja i zatezanja kolagenih mrezica u kozi i menjaju arhitektoniku i strukturu koze.

Tretman ovim laserom je sigurna, minimalno invazivna procedura koja korišćenjem tehnike frakcionisanja laserskog zraka pravi mikroskopske ranice duboko u koži , što omogućava da se površinski sloj kože obnovi za 24 sata a tretirane zone u dubljim slojevima derma dovode do proizvodnje potpuno novih kolagenih vlakana sa fantastičnim rezultatima u eliminaciji bora uz istovremeno zatezanje i toniranje kože lica i vrata. Sve kliničke studije pokazuju da 4D Combo tretman izaziva snažnu stimulaciju sinteze kolagena i daje izuzetne rezultateu podmlađivanju kože.

Tretmani su bezbolni zahvaljujući snažnom cooling sistemu koji odvodi toplotu sa kože i stiti od ostećenja

Šta se može postići 4D COMBO laserskim tretmanom

  • otklanjanje finih i ublažavanje dubokih bora
  • lifting efekat kože lica i vrata
  • podmlađivanje vrata i dekoltea
  • lečenje ožiljka od akni i poboljšanje tena
  • zatezanje podbradka

Koje su prednosti ovog tretmana

  • efikasan i komforan
  • tretmani su bezbolni bez upotrebe lokalne anestezije
  • sigurna, minimalno invazivna procedura
  • zahteva minimalno vreme oporavka od 10 do 24 sata

Koliko tretmana je potrebno i kada se vide rezultati

Mi preporučujemo 1-2 tretmana sa pauzama od 4-6 nedelja. Rezultati se vide već posle par dana i postaju izraženiji u naredne četiri nedelje.

 

Popunjavanje bora i konturiranje lica i popunjavanje usana hijaluronom

 Poliklinika DIVA je edukacioni centar za hijaluronske filere a rezultat i bezbednost procedure mnogo zavisi od stručnosti lekara koji Vam radi proceduru.

Hijaluron pretstavlja izuzetnu  anti aging proceduru za eliminacijuili ublažavanje bora ( u zavisnosti od uzrasta pacijenta ) , konturiranje lica i podmlađivanje vrata, jer osim neposrednog efekta podmlađivanja, zbog svoje sposobnosti da vezuje molekule vode koži vraća elastičnost, hidriranost i mladalačku svežinu koži lica i vrata.

Hijaluron je vrlo popularna antiaging procedura jer je hijaluron supstanca koja ne izaziva alergijske reakcije. Zajedno sa laserima spada u najtrazenije estetske procedure zahvaljujući svojoj efikasnosti,.Ovo čini hijaluron odličnom alternativom estetskoj hirurgiji.

ŠTA SE POSTIŽE HIJALURONOM?

Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan, prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože i ima višestruke funkcije – hidriranje kože (sposoban je da veže i do 500 molekula vode), održavanje tonusa i neutralisanje izrazito štetnih slobodnih radikala. Vezivanjem vode, hijaluronska kiselina omogućava bolju hidrataciju tkiva.

Obnavljanjem hijalurona obnavlja se i normalna količina vode u tkivu, što posle aplikacije čini kožu elastičnom i čvrstom.

Korišćenje ovog filera omogućava nam da bez perioda oporavka, ili bilo kakvih neželjenih dejstava, dobijemo eliminaciju bora, podmlađen izgled ili osvežeavanje i popunjavanje usana.

KADA SE PREPORUČUJE UPOTREBA HIJALURONA?

Jednostavnost, bezbednost i komfor procedure čini je veoma popularnom za sve uzraste. Za upotrebu hijaluronskih filera nema donje granice u godinama kada se mogu koristiti. Optimalno je početi kada se pojave prve borice bez obzira na godine, jer se lakše koriguju dok su u začetku i sprečava se njihovo produbljivanje.

OPTIMALNE INDIKACIJE za hijluron

  • podmlađivanje lica i vrata
  • podmlađivanje šaka
  • konturiranje obraza i jagodica
  • konturiranje i popunjavanje usana
  • osvežavanje ivice usana
  • bore na čelu i u korenu nosa
  • bore oko očiju
  • bore oko usana
  • nasolabijalne brazde (linije koje idu od baze nosa do spoljnjeg ugla usana)

 

3DMezoniti za lifting efekat

Metoda nam omogućava da napravimo jaku potpornu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo i daje prirodan lifting efekat

Ovaj tretman može se kombinovati sa hijaluronskim filerima i laserima Metoda 3D mezoniti je inovativni sistem postavljanja elasticnih niti u kožu na sve nivoe kože. Njihova potporna moć i postavljanje u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku potpornu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo, a efekat je preko dve godine. Metoda 3D mezoniti je inovativni sistem postavljanja elastičnih niti u kožu na sve nivoe kože i u svim pravcima. Mezoniti su biorazgradive i potpuno se resorbuju za 4-8 meseci. a na njihovom mestu se formira potpuno nov kolagen u koži, u toku naredna 2 meseca, koji i posle resorpcije ostaje i pravi novu potpornu mrežu naše kože. Njihova potporna moć i postavljanje u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku potpornu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo.

KAKAV JE EFEKAT 3D MEZONITI METODE I KOLIKO TRAJE?

Mezoniti su biorazgradive i potpuno se resorbuju za 4-8 meseci. a na njihovom mestu se formira potpuno nov kolagen u koži, u toku naredna 3 – 4  meseca, koji i posle resorpcije ostaje i pravi novu potpornu mrežu naše kože.

Efekat zatezanja kože je vidljiv neporedno posle procedure uz očuvanje mimike i prirodnog izgleda i pojacava se u sledecih 3- 4 meseca.

Efekat traje 20-24 meseca, kada se tretman može ponoviti.

KADA SE PREPORUČUJE 3D MEZONITI?

Ovom metodom se može postići zatezanje svih delova lica, gornje, srednje i donje trećine lica. Rešavanje problema kao što su duboke bore na čelu ili nazolabijalne bore. Svaka regija može se raditi samostalno ili kao celina.

Mezoniti se često koriste za ograničene regije gde je došlo do pada tonusa i opuštanja kože kao što su podbradak, dekolte, bore ispred i iza uha, krajevi obrva, kao i za opuštenu kožu nadlaktica, unutrašnju stranu butina , kolena i stomaka.

 

Tretman PRP-podmlađivane ćelijama sopstvene plazmeplazma Terapija ćelijama sopstvene plazme je inovativna  procedura koja rezultira fantastičnim i prirodnim podmlađivanjem kože.

Plazma obogaćena trombocitima (PRP-Platelet Rich Plasma) predstavlja centrifugat pacijentove krvi sa velikom količinom faktora rasta, koji zajedno sa bioaktivnim proteinima čine neophodne komponente za regeneraciju tkiva.

Tretman je idealan za osobe koje žele postepeno i primetno poboljšanje u teksturi kožetonusu i boji uz minimalno vreme oporavka

Tretmanom se potencira prirodan mehanizam regeneracije kože i kao rezultat se dobija podmlađena koža u tretiranom području. Novosintetisani kolagen, proteini i poboljšan protok krvi dovode do remodeliranja kože, popravljanja njenog tonusa i elastičnosti. Plazma injektovana u tretirano područje dovodi do stimulacije fibroblasta kože, koji produkuju nov kolagen i ostale komponente ekstraćelijskog matriksa (elastin, hijaluronska kiselina, glikoproteini…)

Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja. Za hijaluronsku kiselinu potvrđeno je da povećava tonus kože i njen volumen čime obezbeđuje mladalački izgled.

Procedura pomaže da povratite ili poboljšate izgled neke regije koja je izgubila svežinu Poboljšanje teksture kože i njenog tonusa primećuje se unutar tri nedelje i pojacava se sledećih osam nedelja, pošto se sve više kolagena sintetise u koži.

Osim kože lica uspešno se tretiraju vrat, dekolte, šake (nadlanice), i posebno problematične regije, kao što su čelo, nazolabijalne brazde, periokularne bore Pored bora, ovim tretmanom se tretiraju, strije, opustena koža i moze povećati volumena usana.

Rezultati su vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat se dobija posle 4-6 nedelja.

Preporučuje se tri do pet tretmana, u razmaku na 4-6 nedelja.

U klinici DIVA se nove metode uspešno kombinuju sa kombinuju sa Frakcionisanim laserom, hijaluronski filerima.

Kako da se pacijent odluči šta je za njega najbolje?

Najsigurnije je odluku prepustiti stručnjacima klinike DIVA. nekada je dovoljno primeniti samo jednu metodu a nekada je potrebno kombinovati više procedura da se postigne zeljeni rezultat.

Naša preporuka je da se kod mlađih pacijenta krene sa Frakcionisanim laserom i PRP plazma podmlađivanjem a kasnije se dodaju 3D mezoniti, hijaluronski fileri

Na osnovu dvadesetogodišnjeg iskustva u antiaging-u naši lekari specijaisti plastične hirurgije i dermatologije procenjuju koje će metode dati najbolje rezultate u konkretnom slučaju pa sugerišu pacijentima idealnu kombinaciju da se dobije maksimalni efekat u podmladjivanju a zadrži prirodan izgled.

Mezoterapija

Konstantna nega mezoterapijskim koktelima i faktorom rasta održava tonus i svežinu kože i ako se redovno primenjuje značajno usporava starenje kože

Klasična mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje koktela tankim iglicama u površinske slojeve kože u cilju osvežavanja i podmlađivanja kože. Mezoterapijom je moguće u svaki sloj kože dodati sve što nedostaje – hijaluron, aminokiseline i vitaminske koktele ili grouth factor – faktora rasta.

KAKO IZGLEDAJU TRETMANI?

Tretmani su potpuno komforni i mogu se raditi u bilo koje doba godine, bez obzira da li je koža osunčana ili ne. Na koži nema nikakvih znakova iritacije i odmah posle tretmana koža izgleda osveženo.

KOLIKO TRETMANA SE PREPORUČUJE?

Obično se preporučuje od 2- 4 tretmana u zavisnosti od stanja kože i starosti pacijenta.

Za pacijente koji se plaše iglica može se raditi mezoterapija laserom gde se koristi

Dr spec Svetlana Bogdanovic Raskovic

specijalista plasticne hirurgije

vodja stručnog tima

poliklinike DIVA

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar