Skidanje masnih naslaga sa stomaka

Skidanje masnih naslaga sa određenih delova tela uz redukciju obima, preoblikovanje figure i zatezanje kože moguće je zahvaljujući proceduri lipolize. Reč je o izuzetno efikasnoj, neoperativnoj alternativi hirurškoj liposukciji za koju se odlučuje veliki broj žena ali i muškaraca.

Zbog čega dolazi do nastanka masnih naslaga na stomaku?

Nezdrava ishrana, manjak fizičke aktivnosti, hormonski disbalans, genetika, višesatno sedenje u toku dana, stres…sve su to razlozi koji dovode do taloženja masnih naslaga na mestima kao što su stomak, bokovi, noge, podbradak itd…

Svi smo svesni toga da magični štapić za savršeno izvajanu figuru ne postoji i da su zdrava ishrana, kao i redovna fizička aktivnost osnova za telo i formu kakvu želimo. Ali šta onda kada osoba vežba i vodi računa o ishrani ali se neki delovi tela ne menjaju i masne naslage su, šta god radili, na njima i dalje prisutne? 

Lipoliza – idealan način za nehirurško skidanje masnih naslaga sa stomaka, butina, nogu

Savet lekara poliklinike Diva dr Bogdanović je da se odlučite za lipolizu – neinvazivnu i nehiruršku, izuzetno efikasnu metodu uklanjanja masnih naslaga sa “problematičnih” delova tela kao što su:

 • stomak,
 • butine,
 • noge,
 • ruke i podlaktice,
 • struk,
 • bokovi.

Šta je zapravo lipoliza?

Broj masnih ćelija je genetski određen i ne menja se mnogo u toku života, međutim ono što je promenljivo je veličina same masne ćelije. Sa povećanjem telesne težine uvećavaju se i masne ćelije u kojima se talože lipidi.

Lipoliza je injekciona metoda za skidanje masnih naslaga prilikom koje se koktel (lipolitik) tankim iglicama unosi u potkožno masno tkivo.

Tokom ove procedure, preciznim ubrizgavanjem mezo-koktela, dolazi do razgradnje membrana masnih ćelija, a samim tim i do oslobađanja njihovog sadržaja koji će se zatim različitim mehanizmima eliminisati iz tkiva.
Cilj ovog tretmana nije mršavljenje već uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga i preoblikovanje tela.

Šta sadrži koktel koji se koristi tokom procedure skidanja masnih naslaga sa stomaka?

Koktel moze sadržati samo lipolitike kao što su fosfatidilholin i dezoksiholat, ali i L karnitin, zatim supstance za zatezanje kože i povećanje tonusa i elastičnosti, kao i supstance koje deluju kao diuretici.

Ko je idealan kandidat za lipolizu?

Upravo one osobe koje imaju poželjan BMI (indeks telesne mase), ali i pored toga imaju dosadne „salčiće“ koji se teško skidaju.

Da li su efekti skidanja masnih naslaga trajni?

Masne ćelije koje su primenom lipolize uništene ne mogu se više vratiti i njihova eliminacija je trajna, ali postignute rezultate neophodno je održavati jer će u suprotnom doći do rasta ostalih masnih ćelija u okolini, te se masne naslage mogu ponovo stvoriti.

Koliko tretmana je potrebno za vidljiv efekat lipolize?

Pristup pacijentu je individualan, pa tako i broj tretmana zavisi od više faktora. Najčešće se preporučuje od 3 do 5 tretmana koji se rade sa pauzama od tri nedelje. A prilikom besplatnog lekarskog pregleda određuje se i sastav koktela koji će se injektovati.

Još nekoliko prednosti lipolize…

 • Tretman traje oko svega 20 minuta, brz je i efikasan.
 • Procedura je komforna za pacijenta i period oporavka je minimalan (u nekim slučajevima se javljaju blagi otok i crvenilo tretiranog područja koji mogu trajati nekoliko dana).
 • Sve zdrave osobe mogu raditi proceduru, a ona se može i prilagoditi zdravstvenom stanju osoba koje imaju određene tegobe.
 • Veoma uspešno se kombinuje sa drugim procedurama za uklanjanje masnih naslaga i celulita kao npr. anticelulit mezoterapijom.
 • Dugoročni rezultati – tretman lipolizom će imati duplo jači efekat uz zdravu ishranu, kretanje, manjak gaziranih pića i alkohola.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za proceduru skidanja masnih naslaga u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za proceduru lipolize u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska 34 – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa 19a – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića 125d – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaclinic.com

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon:   011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Ostavite komentar