Diva poliklinika > BLOG > Podmlađivanje kože > Mezoterapija i PRP
procedure koje utiču na usporavanje starenja kože

Mezoterapija i PRP - procedure koje utiču na usporavanje starenja kože

Konstantna nega mezoterapijskim koktelima i faktorima rasta iz plazme optimalno održava tonus i svežinu kože. A ako se redovno primenjuje značajno doprinosi usporavanju starenja kože.

akne-diva-tretman-lica-laser-bubuljice
Klasična mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje mezoterapijskih koktela tankim iglicama u površinske i srednje slojeve kože u cilju osvežavanja i podmlađivanja kože. Mezoterapijom je moguće u svaki sloj kože dodati ono što nedostaje – peptide, hijaluron, aminokiseline, vitamine i antioksidanse.
 

Kako izgledaju tretmani mezoterapije?

Tretmani su potpuno komforni i mogu se raditi u bilo koje doba godine, bez obzira na to da li je koža osunčana ili ne. Odmah posle tretmana koža izgleda osveženo i hidrirano.
 

Koliko tretmana se preporučuje?

Obično se preporučuje od 2 do 4 tretmana u zavisnosti od stanja kože i starosti pacijenta.
 
Konstantna nega mezoterapijskim koktelima održava tonus i svežinu kože i ako se redovno primenjuje značajno doprinosi usporavanju starenja kože.

Platelet Rich Plasma – PRP

Terapija sopstvenom plazmom bogatom faktorima rasta je inovativna dermatološka procedura koja rezultira značajnim podmlađivanjem kože.

Plazma obogaćena trombocitima (PRP – Platelet Rich Plasma) predstavlja centrifugat pacijentove krvi sa velikom količinom faktora rasta, koji zajedno sa bioaktivnim proteinima čine neophodne komponente za regeneraciju tkiva.

Tretman je odličan izbor za osobe koje žele postepeno i primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vreme oporavka ili bez njega.

Tretmanom se potencira prirodan mehanizam regeneracije kože i kao rezultat se dobija podmlađena koža u tretiranom području – lica, vrata ili dekoltea.

Novosintetisani kolagen, proteini i poboljšan protok krvi dovode do remodeliranja kože, popravljanja njenog tonusa i elastičnosti. Plazma injektovana u tretirano područje dovodi do stimulacije fibroblasta kože, koji produkuju nov kolagen i ostale komponente ekstraćelijskog matriksa (elastin, hijaluronska kiselina, glikoproteini…).

Proizvodnja novih kolagenih mrežica doprinosi korekciji vidljivih efekata boranja uz istovremeno zatezanje kože i povećanje njenog volumena čime doprinosi mladalačkom izgledu.

Procedura pomaže poboljšanju izgled kože koja je tokom starenja izgubila jedrinu. Poboljšanje teksture kože i njenog tonusa primećuje se tokom tri nedelje i pojačava se sledećih osam nedelja, pošto se sve više kolagena sintetiše u koži.

Osim kože lica uspešno se tretiraju:

  • vrat,
  • dekolte,
  • šake (nadlanice),

i posebno problematične regije, kao što su:

  • čelo,
  • nazolabijalne brazde,
  • periokularne bore.

Pored bora, ovim tretmanom se tretiraju ožiljaci, strije i opustena koža.

Rezultati su vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat se dobija posle 4 do 6 nedelja (što zavisi od tipa kože i starosti pacijenta).

Rezultat se obično održava dve godine ili nešto duže (na ovo utiče tip kože kao i godine starosti). Regije koje se tretiraju na licu uključuju čelo, bore oko očiju, obraze i srednji deo lica, bore smejalice, nazolabijalne brazde i liniju vilice. A mogu se tretirati i vrat, dekolte i šake.

Za optimalne rezultate preporučuju se 2 do 3 tretmana, u razmaku od 4 do 6 nedelja.

U poliklinici DIVA se ove metode uspešno kombinuju sa Frakcionisanim laserom i hijaluronskim filerima.

Kako da pacijent odluči šta je za njega najbolje?

Najsigurnije je odluku prepustiti stručnjacima poliklinike DIVA. Nekada je dovoljno primeniti samo jednu metodu, a nekada je potrebno kombinovati više procedura da se postigne željeni rezultat.

Naša preporuka je da se kod mlađih pacijenata krene sa Frakcionisanim laserom, mezoterapijom ili PRP plazma podmlađivanjem, a kasnije se dodaju hijaluronski fileri, TwinLight laser ili Morfeus 8, a prema potrebi i 3D mezoniti.

Na osnovu dvadesetpetogodišnjeg iskustva u antiagingu naši lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije procenjuju koje će metode dati optimalne rezultate u konkretnom slučaju pa sugerišu pacijentima kombinaciju kojom se dobija maksimalni efekat u podmlađivanju, a zadrži prirodan izgled.

Pogledajte proceduru

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon: 011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Leave a Reply