Mezoterapija i PRP - utiču na usporavanje starenja kože

Konstantna nega mezoterapijskim koktelima i faktorom rasta održava tonus i svežinu kože i ako se redovno primenjuje značajno doprinosi usporavanju starenja kože.

akne-diva-tretman-lica-laser-bubuljice
Klasična mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje mezoterapijskih koktela tankim iglicama u površinske slojeve kože u cilju osvežavanja i podmlađivanja kože. Mezoterapijom je moguće u svaki sloj kože dodati sve što nedostaje – hijaluron, aminokiseline i vitaminske koktele ili faktore rasta.
 

Kako izgledaju tretmani mezoterapije?

Tretmani su potpuno komforni i mogu se raditi u bilo koje doba godine, bez obzira na to da li je koža osunčana ili ne. Odmah posle tretmana koža izgleda osveženo.
 

Koliko tretmana se preporučuje?

Obično se preporučuje od 2 do 4 tretmana u zavisnosti od stanja kože i starosti pacijenta.
 
Konstantna nega mezoterapijskim koktelima i faktorom rasta održava tonus i svežinu kože i ako se redovno primenjuje značajno doprinosi usporavanju starenja kože.

Mezoterapija laserom podrazumeva da se umesto iglica za apliciranje mezoterapijskih koktela koristi frakcionisani laserski zrak.

Za pacijente koji se plaše iglica može se raditi mezoterapija laserom gde se koristi frakcionisani laserski zrak umesto iglica.

Umesto ubrizgavanja određenih supstanci injekcijama laserski zrak pravi mikronske rupice u površinskim slojevima kože što omogućava komfornu aplikaciju i ravnomernu distribuciju mezoterapijskih preparata.

Platelet Rich Plasma – PRP

Terapija ćelijama sopstvene plazme je inovativna dermatološka procedura koja rezultira fantastičnim podmlađivanjem kože.

Plazma obogaćena trombocitima (PRP – Platelet Rich Plasma) predstavlja centrifugat pacijentove krvi sa velikom količinom faktora rasta, koji zajedno sa bioaktivnim proteinima čine neophodne komponente za regeneraciju tkiva.

Tretman je odličan izbor za osobe koje žele postepeno i primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vreme oporavka ili bez njega.

Tretmanom se potencira prirodan mehanizam regeneracije kože i kao rezultat se dobija podmlađena koža u tretiranom području. Novosintetisani kolagen, proteini i poboljšan protok krvi dovode do remodeliranja kože, popravljanja njenog tonusa i elastičnosti. Plazma injektovana u tretirano područje dovodi do stimulacije fibroblasta kože, koji produkuju nov kolagen i ostale komponente ekstraćelijskog matriksa (elastin, hijaluronska kiselina, glikoproteini…).

Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja. Za hijaluronsku kiselinu potvrđeno je da povećava tonus kože i njen volumen čime doprinosi mladalačkom izgledu.

Procedura pomaže da poboljšate izgled neke regije koja je tokom starenja izgubila volumen. Poboljšanje teksture kože i njenog tonusa primećuje se tokom tri nedelje i pojačava se sledećih osam nedelja, pošto se sve više kolagena sintetiše u koži.

Osim kože lica uspešno se tretiraju:

  • vrat,
  • dekolte,
  • šake (nadlanice),
  • i posebno problematične regije, kao što su: čelo, nazolabijalne brazde, periokularne bore.

Pored bora, ovim tretmanom se tretiraju strije i opustena koža, a može se i povećati volumen usana.

Rezultati su vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat se dobija posle 4 do 6 nedelja (što zavisi od tipa kože i starosti pacijenta).

Rezultat se obično održava dve godine ili nešto duže (na ovo utiče tip kože kao i godine starosti). Regije koje se tretiraju uključuju obraze i srednji deo lica, bore oko očiju, bore smejalice, nazolabijalne brazde, vrat i liniju vilice, dekolte, ožiljke od akni, šake i dr.

Za optimalne rezultate preporučuje se 3 do 5 tretmana, u razmaku od 4 do 6 nedelja.

U poliklinici DIVA se ove metode uspešno kombinuju sa Frakcionisanim laserom i hijaluronskim filerima.

Kako da pacijent odluči šta je za njega najbolje?

Najsigurnije je odluku prepustiti stručnjacima poliklinike DIVA. Nekada je dovoljno primeniti samo jednu metodu, a nekada je potrebno kombinovati više procedura da se postigne željeni rezultat.

Naša preporuka je da se kod mlađih pacijenata krene sa Frakcionisanim laserom i PRP plazma podmlađivanjem, a kasnije se dodaju 3D mezoniti, hijaluronski fileri

Na osnovu dvadesetpetogodišnjeg iskustva u antiagingu naši lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije procenjuju koje će metode dati odlične rezultate u konkretnom slučaju pa sugerišu pacijentima kombinaciju kojom se dobija maksimalni efekat u podmlađivanju, a zadrži prirodan izgled.

Pogledajte proceduru

DIVA POLIKLINIKA

Posetite nas na adresi, Kosovska 34, Beograd. Zakažite BESPLATNE konsultacije na telefon: 011/334-21-31 ili +381 63 338 334

Related Posts

Leave a Reply